DalaDemokraten > Nyheter

Sunday, 24 January, 19:21

DalaDemokraten - 13 jan 21 kl. 07:40

Krig och folkmord börjar alltid med hatiska ordKan mänskligheten förhindra krig och folkmord i framtiden? Tillåt mig tvivla. Scholastique....
Läs mer på DalaDemokraten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krigoch , folkmordbörjar , alltidmed , hatiska, ord
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Krig är alltid en tragedi

Cornucopia - 27 nov 19 kl. 17:57

Det pågår ett krig i Europa - men även kriget blir vardag

"Där ute är det krig, men innanför det här hemmets dörrar har det alltid varit fred. Krig är något politiker för, folk vill ha fred." - vår ukrainske värdDet pågår sedan 2014 ett krig i Europa, Rysslands krig mot Ukraina.

Sydsvenskan - 01 jun 11 kl. 00:05

"Fel åtala för folkmord"

Utan tvekan har Ratko Mladic begått hemska krigsbrott, men inte folkmord. Att åtala honom för det riskerar att ytterligare vattna ur det redan vaga begreppet, skriver demokratiprofessorn Ian Buruma.
Det är lätt att hata Ratko Mladic.

Nerikes Allehanda - 01 apr 16 kl. 05:15

Folkmord som Heberlein glömde

Det finns olika sätt att hantera terrorhotet. Socialdemokraten och statsvetaren Agneta Blom valde att hålla ett brandtal för demokratin när hon inledde kommunfullmäktiges sammanträde i Örebro i veckan. ”Terroristerna vill skrämma oss, så misstänksamhet, få rädslan och motsättningarna mellan människor att gro och växa”, förklarade hon bland annat.

SvD - 27 jan 11 kl. 01:00

Måtte det alltid finnas länder att fly till

FÖRINTELSEDAGEN. Med anledning av att den 27 januari är en internationell minnesdag över offren för Förintelsen publicerar vi en betraktelse över tortyr, krig och folkmord under efterkrigstiden,....

SvD - 27 jan 11 kl. 10:00

?Måtte det alltid finnas länder att fly till?

UNDER STRECKET. Per Wästberg skriver om tortyr, krig och folkmord under efterkrigstiden..

SvD - 27 jan 11 kl. 01:00

Måtte det alltid finnas länder att fly till

FÖRINTELSEDAGEN. Med anledning av att den 27 januari är en internationell minnesdag över offren för Förintelsen publicerar vi en betraktelse över tortyr, krig och folkmord under efterkrigstiden, skriven av Per Wästberg..

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 10:49

Krönika: ”Det här kan bli Europas nästa krig”

1990-talets inbördeskrig på Balkan har lämnat öppna sår och gamla konflikter ouppklarade. Nu har ögonen riktats mot Kosovo, ett land som kan bli startskottet för Europas nästa krig. Ett tåg med texten ”Kosovo är Serbien” på 21 olika språk rullade nyligen in i Kosovo från Belgrad.

Sydsvenskan - 24 mar 16 kl. 17:38

Per Svensson: Om inte ”folkmord” är ett brott som ska ge livstid, vilka brott är då grova nog?

Under hela 90-talet rapporterade jag från krigen i ex-Jugoslavien. Aldrig, aldrig trodde jag att de stora skurkarna skulle få sina straff, att de mördare som det "internationella samfundet" envisades med att behandla som statsmän, någonsin skulle ställas inför rätta. Jag hade fel.

YLE - 13 okt 13 kl. 15:00

Även krig regleras av bestämmelser

Visste du att också krig har sina regler och bestämmelser? Under veckoslutet hölls i Vasa en grundkurs i krigets lagar, eller humanitär rätt som man också kallar det. Huvudutbildare var juristen Teresa Laine-Puhakainen.

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 12 kl. 11:45

Kapten Melander rustar sig för krig

Foto: Tomas Nyberg
Tillbaka efter tre matcher hoppas högerbacken Dennis Melander föra in positiv atmosfär till ett förlustsargat TFF. ? Det blir krig, säger lagkaptenen inför kvällens drabbning hemma mot Brommapojkarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.