Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 17 January, 11:23

Sydsvenskan - 13 jan 21 kl. 07:35

Estlands premiärminister ger uppTurbulensen blev för stor. Estlands premiärminister Jüri Ratas avgår. "I politik måste svåra beslut fattas för att lösa svåra situationer. Därför har jag nu beslutat mig för att lämna premiärministerposten på grund av det uppkomna läget", skriver han en.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Jüri Ratas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Estlands, premiärministerger upp
Regeringen - 09 maj 14 kl. 14:13

Statsministern tar emot Estlands premiärminister

I dag tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot Estlands premiärminister Taavi Rõivas för överläggningar. På dagordningen står bland annat de bilaterala relationerna mellan Sverige och Estland med fokus på ekonomin, aktuella EU-frågor samt läget i Ukraina. Mötet följs av en gemensam presskonferens.

Regeringen - 26 maj 15 kl. 15:46

Stefan Löfven tar emot Estlands premiärminister Taavi Rõivas

Onsdag den 27 maj tar statsminister Stefan Löfven emot Estlands premiärminister Taavi Rõivas för bilaterala samtal. Regeringscheferna förväntas diskutera den bilaterala relationen mellan Sverige och Estland, säkerhetsläget i regionen och aktuella EU-frågor, inklusive utvecklingen i Ukraina.

Pressinbjudan: Stefan Löfven tar emot Estlands premiärminister Taavi Rõivas

Statsrådsberedningen, 26 maj 2015.

SR - 09 nov 16 kl. 21:32

Estlands premiärminister petad

Estlands premiärminister Taavi Rõivas tvingas avgå efter en misstroendeomröstning i landets parlament i dag.Mångårigt missnöje med premiärministerns parti Reformpartiet och ett maktskifte i Estlands stora oppositionsparti Centern tros ligga bakom splittringen av den regerande trepartikoalitionen..

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 10:59

Estlands premiärminister avgår


Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president.Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015.Enligt konstitutionen har Estlands president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet.

BT - 04 mar 14 kl. 10:59

Estlands premiärminister avgår

Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president. Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015.Enligt konstitutionen har Estlands president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet.

BT - 04 mar 14 kl. 11:14

Estlands premiärminister avgår

Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president. Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015. Enligt konstitutionen har Estlands president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet.

DI - 24 feb 14 kl. 06:25

Estlands premiärminister vill hoppa av

Estlands premiärminister Andrus Ansip kommer att lämna in en avskedsansökan till president Toomas Ilves den 4 mars, ett år före nästa parlamentsval, för att förbättra möjligheterna för att hans Reformparti ska vinna nästa val..

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 10:39

Estlands premiärminister avgår


Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president.Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015.Enligt konstitutionen har Ukrainas president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet.

Opinionen.se - 04 mar 14 kl. 10:50

Estlands premiärminister avgår


Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president. Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015. Enligt konstitutionen har Ukrainas president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet.

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 14 kl. 10:47

Estlands premiärminister avgår

Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president. Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015. Enligt konstitutionen har Ukrainas president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet..

Trelleborgs Allehanda - 04 mar 14 kl. 10:39

Estlands premiärminister avgår


Estlands premiärminister Andrus Ansip, som lett tre koalitionsregeringar i Tallinn sedan 2005, har lämnat in en avskedsansökan till landets president.Beskedet var väntat och ska bana vägen för en efterträdare från det egna partiet ett år före allmänna val i mars 2015.Enligt konstitutionen har Ukrainas president två veckor på sig att föreslå en ny regeringschef, som därefter ska godkännas av parlamentet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.