Vimmerby Tidning > Nyheter

Tuesday, 26 January, 21:39

Vimmerby Tidning - 13 jan 21 kl. 07:25

Stora delar av Japan i virusnödlägeÖver hälften av befolkningen i Japan kan snart omfattas av striktare restriktioner när coronavirusets framfart i landet fortsätter..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Japan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora delar av Japani , virusnödläge
YLE - 25 mar 16 kl. 08:00

De väljer Japan och ekologi

Jannica Österholm från Korsholm och Charlotte Nyman från Vasa blev intresserade av Japan redan under högstadietiden. De har besökt landet flera gånger tidigare, och om några dagar åker de tillbaka för att volontärarbeta på en ekologisk gård ända fram till jul. - Jag såg filmen Spirited Away på originalspråket och tyckte det var ett häftigt/spännande språk.

BT - 11 mar 11 kl. 12:45

Tusentals svenskar i skalvets Japan

Tusentals svenskar tros befinna sig i Japan. Men svenska UD har inga rapporter om skadade svenskar efter den kraftiga jordbävningen och tsunamin ännu.
- Det här är den den värsta jordbävningen jag varit med om.

Sydsvenskan - 11 mar 11 kl. 18:32

Tusentals svenskar i Japan

Foto: Wally Santana/AP
Tusentals svenskar tros befinna sig i Japan. Men svenska UD har inga rapporter om skadade svenskar efter den kraftiga jordbävningen och tsunamin ännu.
?

YLE - 08 maj 14 kl. 10:55

Drömmen blir sann i Japan

Silja Koivisto från Malax är på väg till Japan för att jobba som språklärare i ett år i staden Nagoya i sydöstra Japan. Koivisto har varit intresserad av Japan sen början av tonåren. Hon berättar att hon kan japanska så att hon förstår och talar språket själv, men att skriva och läsa japanska är svårare.

BT - 12 mar 11 kl. 12:19

Svenskar uppmanas att lämna Japan

Telekomjätten Telenor uppmanar anställda i Japan att lämna landet.
Den svenska ambassaden fortsätter att leta efter svenskar i de värst skalvdrabbade områdena.
Ola Olsson arbetar för telekomjätten Telenor i Japan.

Supermiljöbloggen - 16 nov 13 kl. 12:36

Japan kritiseras för nytt klimatmål

Under pågående klimatförhandlingar meddelade Japan, världens femte största utsläppare av koldioxid, att landet tänker höja sina utsläpp till år 2020. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Japan under 2009 lovade att minska sina utsläpp med 25 procent till år 2020. Men som en konsekvens av kärnkraftsolyckan i Fukushima i mars 2011, som ledde till att i princip samtliga av landets kärnkraftsreaktorer tvingades stängas ner av säkerhetsskäl vilket i sin tur har resulterat i att Japan börjat använda mer kol och gas, så har regeringen i landet beslutat att se över klimatmålet.

VA - 14 mar 11 kl. 15:08

"En katastrof som lamslår Japan"

14 mars Japan är en av våra viktigaste handelspartner i Asien. Idag finns 120 svenska dotterbolag i Japan, varav ett flertal med produktion i landet. Därtill kommer cirka 1500 svenska företag som är representerade via agent eller distributör.

Dagen - 17 mar 11 kl. 16:59

Svenska missionärer tänker inte resa hem från Japan

Medan kärnkraftverket fortsätter att pyra ut rök planerar Fredrik Reinfeldt för en evakuering av alla svenskar som befinner sig i Japan. Men EFK-missionärerna Edenfors och Kullberg tänker inte flytta på sig.

- Det är väl här en missionär ska vara tänker jag.

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 13:37

En enda svensk på planet från Japan

En enda svensk valde att följa med det SAS-plan som lämnade Tokyo i dag. Enligt Kaj Reinius, ambassadråd på svenska ambassaden, kan en orsak till det svala intresset vara att avgången annonserades ut med ganska kort varsel.
STOCKHOLM.

Kristianstadsbladet - 21 mar 11 kl. 06:30

Gör Japan comeback?

Normala mått stämmer inte på Japan: Bara 330 000 kvadratkilometer, Skåne - Härjedalen, och 127 miljo?
Normala mått stämmer inte på Japan: Bara 330 000 kvadratkilometer, Skåne ? Härjedalen, och 127 miljoner invånare mot våra 9, trots att 75 procent av ytan anses obeboelig!

Sydsvenskan - 24 apr 11 kl. 00:05

"Bygg nytt Japan"

Sorgen efter jordbävningskatastrofen har lett till en drastisk minskning av konsumtionen i Japan, vilket slår hårt mot landets redan svaga ekonomi. Men när sorgeperioden är över och återuppbyggnaden börjar så finns utrymme för en välbehövlig förnyelse, skriver den japanska oppositionspolitikern Yuriko Koike.
I Japan brukar minneshögtider för de döda hållas efter 49 dagar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.