Expressen > Nyheter

Thursday, 28 January, 03:25

Expressen - 13 jan 21 kl. 07:22

Efter Löfvens julhandel – M är största partietSocialdemokraterna har tappat titeln som Sveriges största parti.I senaste mätningen från Aftonbladet/Demoskop går Moderaterna om S.Väljarna kan ha straffat partiet efter Stefan Löfvens julhandel i gallerian, som Expressen avslöjade i mellandagarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Löfvens, Sveriges, AftonbladetDemoskop, Moderaterna, Stefan Löfvens, Expressen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter Löfvens, julhandelM är största , partiet
Politologerna - 26 mar 15 kl. 06:00

Om ROT-avdraget och Löfvens vallöftesdilemma

Efter att regeringen har meddelat att ROT-avdraget ska sänkas från 50 till 30 procent har det talats om att Socialdemokraterna bryter ett viktigt vallöfte (här och här till exempel). Samtidigt har andra hävdat att reformen är i linje med Miljöpartiets vallöften. Här är några snabba tankar kring vad vallöftesforskningen kan hjälpa till med i diskussionen.

Sydsvenskan - 10 sep 14 kl. 05:30

Så ser Löfvens laguppställning ut

För en månad sen var Stefan Löfvens övertag 15 procentenheter. För en vecka sen hade det krympt till 10. Nu är det nere i 5.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 09:55

Löfven kan tvingas dumpa Miljöpartiet

I dag kan Stefan Löfven lämna in sin avskedsansökan. För att få chansen att komma tillbaka som statsminister kanske han tvingas dumpa Miljöpartiet som regeringspartner. Prick klockan nio på morgonen inledde Moderaternas blivande partiledare Anna Kinberg Batra budgetdebatten i riksdagens kammare.

Sydsvenskan - 04 okt 12 kl. 06:30

Miljöpartiet håller i nyckeln

Korten ligger på bordet. Nu börjar spelet om makten. Till höger står Fredrik Reinfeldts alliansregering.

YA - 17 okt 12 kl. 10:16

Löfvens svåra vinstfråga

Ingvar Carlsson hade EU. Göran Persson hade EMU. Och Mona Sahlin fick brottas med om Vänsterpartiet skulle bjudas in eller inte i oppositionens valplattform 2010.

BT - 13 nov 13 kl. 10:04

Varför är Löfvens profil så otydlig?

Socialdemokraterna gör det svårt för väljarna att upptäcka skillnaderna På kort tid har det blivit svårt att tala om en tydlig bild av Socialdemokraterna. Inte för att rörelsen är pluralistisk till sin natur, utan snarare av det enkla skälet att partiets politiska vilja numera är så otydlig. Att skriva så kan ju naturligtvis uppfattas som elakt, och mest som ett sätt att locka läsaren till att tänka att Olof Palmes paroll ”Politik är att vilja” numera ska förstås som ”Politik är att vilja samma sak som Alliansen”.

BT - 22 nov 14 kl. 08:02

Löfvens hand fortfarande utsträckt

Inför ett hotande budgetnederlag sträcker statsminister Stefan Löfven än en gång ut handen till C och FP. - Jag är beredd att göra det, säger han om samarbete över blockgränsen.Sverigedemokraterna har hotat att fälla regeringens budget, men partiet har hittills valt att hålla alla på halster om hur det till slut kommer att agera.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 07:28

Väljarna fortsätter svika Löfvens parti

S uppgörelse med C och L anges som främsta skäl till tappet i ny mätning. Socialdemokraterna får endast 26,4 procents stöd i SVT:s och Novus senaste opinionsundersökning. Det är sämre än valresultatet och ett tydligt tecken på att S kräftgång fortsätter samtidigt som förändringarna i övrigt i opinionen är små sedan förra mätningen i mars.

BT - 07 maj 13 kl. 13:28

Löfvens löften inget värt utan V och MP

Stefan Löfvens påstående att inga anställda med vanliga löner kommer att drabbas av höjda inkomstskatter är inget värt så länge inte Jonas Sjöstedt och Gustaf Fridolin säger samma sak. När Socialdemokraterna inleder samtalen med Vänsterpartiet och Miljöpartiet är det vanliga löntagare med vanliga inkomster som får ta smällen med höjda skatter. Det saknas trovärdighet i Socialdemokraternas skattepolitik.

Aftonbladet - 03 jul 20 kl. 17:34

Miljöpartiet om Löfvens flyktinglösning ”Fruktansvärt innehåll”

▸ Miljöpartiet avvisar Stefan Löfvens flyktinglösning. Förhandlaren i migrationssamtalen anser att den strider mot den ideologiska hörnsten som partiet vilar på. – Jag anser inte att vi kan ställa oss bakom en överenskommelse som har det här fruktansvärda innehållet, säger Annika Hirvonen Falk (MP)..

Sydsvenskan - 13 jan 16 kl. 12:10

Olle Lönnaeus: Stefan Löfvens tre ideologiska strider

Statsminister Stefan Löfven utkämpade tre ideologiska strider i årets första partiledaredebatt i riksdagen. Mot SD-ledaren Jimmie Åkesson om invandringen och sexövergreppen i Köln och Kungsträdgården. Mot Moderatledaren Anna Kinberg Batra om jobben.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.