GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 19 January, 00:00

GöteborgsPosten - 12 jan 21 kl. 16:11

SAS vd: "Tajming är alltid svårt"Beskedet att SAS vd lämnar bolaget togs emot med stor besvikelse av styrelsen och ifrågasätts för tajmingen – mitt under den svåraste krisen i bolagets historia..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SAS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SASvd , Tajmingär , alltid, svårt
TA - 20 nov 12 kl. 12:50

Få villiga SAS-köpare

Arkiv: Gorm Kallestad/SCANPIX
Det har funnits bolag från både Kina och arabländer som varit intresserade av att köpa SAS, erfar TT.
Men de affärerna har runnit ut i sanden eftersom EU:s regler endast tillåter utomeuropeiska ägare att ha minoritetsposter i europeiska flygbolag. Och SAS nuvarande ägare har inte varit intresserade av att ta in ytterligare minoritetsägare.

YLE - 06 apr 16 kl. 10:44

De arbetslösas förening ger livsglädje och gemenskap

I De arbetslösas förenings verksamhetslokal i Karleby samlas långtidsarbetslösa för att dricka kaffe, spela pidro, jobba på dator. Man kan också hjälpa till med matutdelning eller i matserveringen där man mättar omkring 60 personer varje dag. - Det här är ett andningshål för många arbetslösa, säger Sten Holmbäck.

BT - 18 nov 12 kl. 08:20

Ödesdag för SAS framtid

Vid SAS-förhandlingarna i Köpenhamn överlämnade pilotföreningarna i Sverige, Danmark och Norge natten till söndagen ett bud till bolaget. "Strax efter midnatt överlämnade pilotföreningarna ett bud till SAS som tillmötesgår SAS på alla de områden som efterfrågats, och som gör att förhandlingarna ska kunna avslutas på ett framgångsrikt sätt", säger Jens Lippestad, ordförande för de norska SAS-piloterna och pilotföreningarnas förhandlingsledare. Förhandlingarna i Köpenhamn inleddes i fredags och väntas pågå hela helgen.

Sydsvenskan - 11 feb 16 kl. 19:48

Östh: Alltid varit ett geni

Glenn Östh, sportchef på Sveriges olympiska kommitté och före detta förbundskapten:"För mig är han ett geni, har alltid varit. Redan när jag kom i kontakt med honom 1980 var han några år före sin tid. Han utvecklade sin spelstil så att den innehöll allt, med absolut suveränitet.

DI - 13 okt 16 kl. 11:44

Damberg: Bra tajming att sälja SAS-aktier

Trots att SAS-aktien rasat med över 30 procent i år, så säger sig Mikael Damberg vara helnöjd med tajmingen bakom nattens storförsäljning. Flera affärer är dessutom att vänta, säger näringsministern..

Dagens PS - 01 feb 17 kl. 11:03

Flygbolaget släpper bomb: ”SAS är desperat”

SAS etablerar ett nytt luftfartstillstånd på Irland och två operativa baser i London och Spanien. Beslutet togs i går, tisdag, av SAS styrelse och syftet är att minska personalkostnaderna och stärka konkurrensen mot lågprisflygbolag, framgår det i ett pressmeddelande i dag, onsdag. Enligt SAS präglas flygmarknaden av hård prispress och stort fritidsflygande.

PrivataAffärer - 07 maj 19 kl. 14:14

Inte alltid ett gyllene tillfälle att investera i guld

Ladda ner senaste aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Dagens PS - 22 jan 19 kl. 14:50

Toppchef ratar SAS – men Norwegian lockar

Lågprisflygbolaget Norwegian är intressant för British Airways-ägaren IAG. Det uppger Akbar Al Baker, koncernchef för IAG:s största aktieägare Qatar Airways, rapporterar norska E24. Han sade under en presskonferens i Göteborg, som Qatar Airways har öppnat en rutt till från Doha, att Norwegian är ”väldigt intressant” för IAG.

Expressen - 04 okt 19 kl. 06:11

SAS vänder efter granskning: ”Flygsäkerheten alltid först”

Det finns brister i SAS säkerhetskultur, har SVT rapporterat i en rad artiklar.Men SAS har nekat.Nu svänger flygbolaget – och ska ta fram en handlingsplan.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 09:22

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

Cornucopia - 15 mar 20 kl. 17:45

SAS drar ner 90% av personalen - 10 000 personer

SAS drar ner på sin personal och gör sig av med 90% av personalen eller 10 000 personer tillfälligt inom alla delar av verksamheten "i enlighet med nationella regelverk". Om inte regelverken tillåter permitteringar i Sverige, så får folk helt enkelt sparken via varsel.
Finns det parkeringsplatser nog för antagligen 90% av SAS flygplan?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.