Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 26 January, 22:28

Världen Idag - 13 jan 21 kl. 07:00

Hon vill hjälpa andra att bli fria från skamKarin Wennerlöf Lilja växte upp i ett klimat där man nedvärderade och kritiserade varandra, vilket ledde till att hon under sin uppväxt uppfattade sig själv som värdelös och fel. Nu har hon skrivit boken Skambunden för att sätta ljuset på denna vanliga känsla som hindrar människor att leva fullt ut..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Wennerlöf Lilja, Skambunden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill hjälpaandra att bli , friafrån , skam
DN - 24 okt 15 kl. 17:12

”Moskva redo hjälpa USA-stödda rebeller”


Ryssland är berett att hjälpa Fria syriska armén, den USA-stödda oppositionsstyrkan, i kampen mot Islamiska staten. Det sa utrikesminister Sergej Lavrov på lördagen..

Fria Nyheter - 28 sep 10 kl. 13:29

Fria Nyheter bygger nytt

Fria Nyheter bygger om. Efter ombyggnaden av Fria Nyheter kommer läsarna utgöra en viktig del i uppdateringen av Fria Nyheter. Detta kommer göra att ni som läsare får större inflytande över vad som skrivs.

Fria Nyheter - 30 sep 10 kl. 11:39

Fria Nyheter 2010

Nu kan du testa nya Fria Nyheter: Fakta, statistik och migrationsdomar kommer att läggas upp allt eftersom. Besök Fria Nyheter.

YLE - 04 aug 17 kl. 19:00

Advokatförbundet: Bristande rättshjälp för asylsökande en skam för landet

De rättsfel som asylsökande utsätts för är en skam för Finlands jurister och beror bland annat på regeringens reform av de asylsökande personernas rättshjälp. Så säger advokat Christian Näsman som sitter i styrelsen för Finlands Advokatförbund. Det var Helsingin Sanomat som i veckan rapporterade om flera fall där asylsökande fått sina ärende misskötta av sina representanter.

YLE - 17 okt 14 kl. 15:41

"Bostadslösheten var en skam"

Över 7 500 människor i Finland är bostadslösa. Jenni var en av dem. Jenni ser ut som vilken som helst 40-åring.

SvD - 10 feb 15 kl. 03:00

Sund skam lär oss ta hänsyn

SOCIAL GUIDE Skam är baksidan av stolthet. När vår värdighet kränks kan vi hamna i skamkänslor som vi oftast upplever som negativa. Men skammens funktion är att hjälpa oss in i relationer, berättar Jojo Tuulikki Oinonen, gestaltterapeut och specialiserad på skam och skuld..

Skånskan - 09 mar 16 kl. 08:44

Mer kunskap, mindre skam

PERSONLIGT Depression är en sjukdom som måste tas på större allvar, samtidigt som alla dunkla lager av skam och tabu måste tvättas bort.
Det menar Freja Johansson, vars utställning om depression just nu visas på Malmö stadsbibliotek.PROFILEN
Namn: Freja Johansson
Ålder: 18
Bor: Malmö
Gör: Går sista året på Malmö Latinskola, samhälle/media.

News55 - 04 jul 18 kl. 11:48

Annika Strandhäll: “Det är en stor skam”

När man blir äldre ökar behovet av vård samtidigt som inkomsten minskar. Detta drabbar i många fall pensionärers munhälsa. Vad kan göras för att skapa en mer jämlik tandvård?

YLE - 05 okt 12 kl. 10:34

Forsgård: Vi har helt fria händer

Kritiken mot Magma har minskat då verksamheten har kommit i gång. Mycket av kritiken beror på att många inte vet vad en tankesmedja är, och att man heller inte vill ta reda på svaret, säger Magmas chef Nils-Erik Forsgård. - En tankesmedja är ett slags forskningsinstitut, vi är inget universitet trots att vi i vår profil påminner om universitetsverksamhet, förklarar Nils-Erik Forsgård.

Expressen - 14 aug 13 kl. 00:24

Öländsk sexfestival ska bota folkets skam

På Öland är Sexsibilityfestivalen nu i full gång. Med olika workshops och förläsningar vill arrangören Alexander Rudenstam hjälpa folk att må bättre. ?

YLE - 17 dec 13 kl. 08:41

"Ekonomiska problem orsakar skam"

Ekonomiska svårigheter orsakar skam, hat, ångest och handlingsförlamning - det visar de samtal som den riksomfattande kristelefonen har fått ta emot under långkonjunkturen. Det är Förbundet för Mental Hälsa som ansvarar för kristelefonen. Enligt verksamhetens chef Susanna Winter ringer folk till kristelefonen då de inte vill eller kan vända sig till någon annan med sina problem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.