UNT > Lokalt

Thursday, 28 January, 15:53

UNT - 13 jan 21 kl. 06:30

Djur svalt ihjäl – KRAV svarar: ”Borde agerat tidig”Kravstämpeln ska garantera en mycket god djuromsorg. Men i Uppdrag gransknings bilder inifrån svenska Kravgårdar tecknas en helt annan bild..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
KRAV, Uppdrag, Kravgårdar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djur, svalt, ihjäl, KRAV, svarar, Borde, agerat, tidig
Expressen - 08 nov 18 kl. 16:52

Efter djurplågeriåtalet –  Krav inleder utredning

Fåglarna drunknar och svälter ihjäl i Bohus havsbruks musselodlingar i naturreservatet Stigfjorden.Samtidigt har bolaget kunnat marknadsföra sig med kända miljömärket Krav.Men nu utreds Krav-märkningen.

YLE - 06 mar 17 kl. 04:32

Ny djurskyddslag kräver utbildning av djurägare

Från och med nästa år kan professionella djurägare tvingas visa upp vissa kompetenskrav, men det här oroar inte djurägare vi pratat med. I stället ställer de sig positiva till lagförslaget. Stallägaren Sirpa Leinola-Schöring från Vasa har haft stall i 15 år, men har ingen utbildning i djurskötsel.

BT - 21 maj 13 kl. 13:20

Ställ lika höga krav på importerad mat

Återigen uppmärksammas faran med multiresistenta bakterier. Den här gången är det Smittskyddsinstitutet, SMI, som varnar för att spridningen av antibiotikaresistenta ESBL-bildande bakterier fortsätter i Sverige. 7 225 nya fall av bakterier med ESBL anmäldes till SMI 2012, en ökning med 28 procent mot 2011.

Barometern - 15 jul 14 kl. 07:32

Att överge djur är förbjudet

– Det är ett stort lidande för den enskilda individen. Tyvärr tycks det bli vanligare att djur släpps ut när man inte vill behålla dem. Det säger Siw Ågren, sakkunnig rådgivare hos Djurens rätt, med anledning av artiklarna om övergivna katter i Mönsterås kommun.

Skånskan - 21 mar 17 kl. 01:00

Läns­sty­rel­sen måste följa djur­skydds­dom

ERWP.fif(3)Läns­sty­rel­sen i Mal­mö har fått bak­läxa i högsta in­stans, Högsta för­valt­nings­dom­stolen, i ett vik­tigt djur­skydds­ären­de. Det var ett be­slut för tre år se­dan om djur­för­bud och fö­re­läggande om att sälja alla djur inom en månad som upp­hävdes av Högsta för­valt­nings­dom­stolen som up­pen­bart orim­ligt.

YA - 21 jan 14 kl. 11:32

Djur hölls i för små utrymmen

För trånga och smutsiga utrymmen, ont om foder, dålig skötsel och en i övrigt farlig och olämplig miljö att vistas i. En djurägare i Tomelilla kommun måste omedelbart förbättra tillvaron för sina djur.
Redan för drygt fyra år sedan upptäckte länsstyrelsen att den berörde djur-ägaren inte städade ordentligt hos sina djur, som dessutom hölls i för små och olämpliga utrymmen.

BT - 13 maj 14 kl. 08:38

Sluta knorra på EU ? ställ krav

Absolut knorrkrav. Kräv att det fläskkött du köper har högsta kvalitet, och i enlighet med EU-reglerna kommer från grisar som fått behålla sin knorr. Det skriver folkpartisten Ulrika Geeraedts i ett inlägg.

BT - 23 feb 12 kl. 10:33

Visar svalt intresse för industrin

Sverige är världens näst största exportör sammanlagt av papper, pappersmassa och sågade trävaror. Skogs- och träindustrin utgör en viktig del av den svenska ekonomin och har stor betydelse för regional utveckling och sysselsättning.
Skogs- och träindustrin har förutsättningar att vara en viktig sektor inom svensk industri även i framtiden.

Supermiljöbloggen - 18 nov 15 kl. 12:03

”Dags för Sveriges regering att ta ansvar för illegal handel med vilda djur och växter”

Sveriges lagstiftning är 15 år gammal och i stort behov av en uppfräschning, det skriver Håkan Wirtén och Mats Forslund från Världsnaturfonden WWF. I juli 2015 antog FN en banbrytande resolution mot illegal handel med hotade arter. Nu gäller det att Sveriges regering agerar och genomför de förbättringar som anges i resolutionen, och som WWF förespråkat i många år.

Skånskan - 12 aug 19 kl. 16:18

Djur och människor måste kunna samexistera

Malmö kommun har fått in ett förslag om att kommunjägarna ska skjuta bort fiskmåsar, eftersom deras höga ljud upplevs som störande.
Efter ett antal år i måstäta bostadsområden vet jag att de kan vara skrikiga om natten. Det är därför jag blivit expert på apotekens öronproppssortiment.

Skånskan - 06 feb 20 kl. 18:00

Skärpta krav mot djurägare

SJÖBO Länsstyrelsen skärper tonen mot en djurägare i Sjöbo kommun och hotar med löpande viten om inte bristerna rättas till.Inspektörer från länsstyrelsens djurskyddsenhet besökte djurägarens anläggning i maj 2015 och var då inte alls nöjda med det man såg.
Ägaren förelades bland annat att låta en veterinär kontrollera tillståndet för ett av djuren på gården och att se till att katterna på gården måste få pälsen skött ”på ett tillfredsställande sätt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.