UNT > Nyheter

Sunday, 24 January, 03:02

UNT - 13 jan 21 kl. 06:30

Bonde plågade djur på ekogård – så svarar KRAVKravstämpeln ska garantera en mycket god djuromsorg. Men i Uppdrag gransknings bilder inifrån svenska Kravgårdar tecknas en helt annan bild..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
KRAV, Uppdrag, Kravgårdar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bonde, plågade, djur, ekogård, , svarar, KRAV
BT - 20 jul 12 kl. 06:39

Bonde räddade djur undan lågorna

Stora värden gick upp i rök när en ladugård med jordbruksmaskiner utanför Köping förstördes i en brand på fredagsmorgonen. Lantbrukaren lyckades på egen hand evakuera djur från en intilliggande byggnad. Bonden hann också få ut gasflaskor som förvarades under samma tak som redskapen, enligt LKC-befälet Ivan Åslund på polisen i Västmanland.

Västerbottens Folkblad - 24 feb 11 kl. 13:26

Bonde lät sina djur dö av uttorkning

SKELLEFTEÅ Nu åtalas han för djurplågeri eftersom han aldrig kontaktade veterinär när kalvarna drabbades av kraftig diarré. SKELLEFTEÅ Nu åtalas han för djurplågeri eftersom han aldrig kontaktade veterinär när kalvarna drabbades av kraftig diarré. Det var den 16 september ifjol ?

Aftonbladet - 20 jul 12 kl. 06:43

JUST NU: Bonde räddade djur undan lågorna

Ladugård med jordbruksmaskiner förstördes i brand.

UNT - 07 sep 19 kl. 09:00

Rätten förbjuder bonde att ha djur

På gården ska det ha funnits skitiga kor och tjurar som fått vistas i en miljö med gödselföroreningar samt inte fått vård..

SmålandsPosten - 21 sep 13 kl. 08:28

Belgisk bonde sökte L?Amour i Karlslund

När produktionsbolaget för belgiska Bonde söker fru spanade efter ett kärleksnäste i Sverige hittade de ett hos Gillian och Kent Bergström i Karlslund i Urshult. ? Det skulle vara sjönära, mycket Småland och helt och hållet wow!

Skånskan - 06 jul 19 kl. 05:00

Bonde riskerar vite för misskötta djur

Skurup Det finns djur som är för magra, för smutsiga eller som borde ha fått vård av veterinär. Eftersom problematiken med nötkreaturen har upprepats vid flera tillfällen har länsstyrelsen nu gjort ett föreläggande, förenat med vite, mot en lantbrukare i Skurups kommun.Vid tre tillfällen under våren och hösten har länsstyrelsen gjort besök hos lantbrukaren och upptäckt flera brister samtliga gånger.

Expressen - 08 okt 19 kl. 23:33

Bonde avlivade djur fel – misstänks för brott

En anonym tipsare uppgav att en bonde på Öland avlivade djur på fel sätt.Nu åtalas lantbrukaren misstänkt för brott mot djurskyddslagen..

YA - 19 jun 13 kl. 04:00

Bonde eller byråkrat?

Foto: Per Anders Persson
Pappersarbete tar knäcken på mången svensk bonde. Det är dags att lätta på regelbördan.
När den småländska mjölkbonden Emma Hultman beskriver sina arbetsuppgifter i en intervju i P1 (18/6) är det lätt att tro att hon är byråkrat snarare än lantbrukare.

Barometern - 17 jun 14 kl. 07:32

­Bonde dömd för djurplågeri

En lantbrukare får betala 3 000 kronor i böter för att ha brustit i tillsyn av nötkreatur.
På två djur växte hornen in vid ögonen. Under hösten 2012 upptäcktes att två djur som skickats till slakt var i dåligt skick.

Skånskan - 04 jun 18 kl. 16:47

Två blev utsedda till årets Östersjöbonde

ystad Världsnaturfonden WWF:s utmärkelse Årets Östersjöbonde delas i år på två.
Erik Bengtsson och Christoffer Bonthron på Karlsfälts gård prisas för dess precisa och klimatsmarta bevattningssystem.– De är i fronten och bidrar, säger Anders Alm, Östersjöexpert och ansvarig för Årets Östersjöbonde, om de två pristagarna.

Västerbottens Folkblad - 23 mar 19 kl. 07:00

”Förbjud alla som vanskött att ha fler djur”

I Folkbladet 12 mars, står att läsa om 18 kor som var så vanvårdade att de fick lov att avlivas hos en bonde i Skellefteåtrakten. Tragiskt. Dubbelt tragiskt när dessa djur kunde ha skonats om man gett djurägaren förbud att ha klövdjur vid det förra omhändertagandet på samma gård.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.