SR > Vetenskap

Saturday, 23 January, 11:41

SR - 13 jan 21 kl. 06:00

Biljoner lånas ut till fossil utvinningTolv nya fossila jätteprojekt för olja, kol eller gas gör det i princip omöjligt att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Det visar en rapport gjord av flera miljöorganisationer från Europa och USA..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biljoner, lånasut till , fossil, utvinning
Supermiljöbloggen - 09 jun 15 kl. 08:22

”Universiteten tiger i divesteringsfrågan, studenter kräver svar”

Att investera i den industri som vi vet förstör vår framtid är moraliskt oförsvarbart, skriver representanter från den svenska Fossil Free-kampanjen. Sedan drygt två år tillbaka har studenter och anställda på Göteborgs universitet, Lunds universitet och Uppsala universitet kämpat för fossilfria investeringar genom lokala Fossil Free-kampanjer. Tillsammans utgör de tusentals röster enade i en av vår generations viktigaste frågor.

PrivataAffärer - 24 jun 20 kl. 21:00

Därför kommer krisstöden förmodligen inte påverka börsen negativt

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Den här artikeln tittar närmare på hur aktiemarknaden historiskt sett har reagerat på olika statsskuldsnivåer i USA.

HBL - 24 jul 12 kl. 15:25

Soininvaara: Euron kan inte räddas

De grönas riksdagsledamot Osmo Soininvaara skriver i ett blogginlägg att euron inte längre kan räddas.Enligt honom klarar krisländerna inte av att göra ekonomin frisk. Det har heller inte tagits tillfredställande beslut på europeisk nivå.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 11:07

Pandemin slår hårt mot världsekonomin

När aktiehandeln öppnade på Wall Street under tisdagsmorgonen föll aktieindexet S&P 500 med 0,7 procent på bara några minuter, Dow Jones dök under samma tidsintervall med 0,5 procent och Nasdaq med 0,2 procent. Totalt har årets första kvartal sett S&P falla med drygt 19 procent till följd av de ekonomiska effekter som den rådande pandemin har haft på ekonomin. Efter vad som var en lovande start på året har världsekonomin bromsat in efter att det nya coronaviruset började sprida sig vilt i februari.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 07:16

AI räknar elefanter från rymden

För att bevaka och skydda vilda djur tar nu forskare hjälp av AI-teknik som kan räkna elefanter via satellitbilder..

SR - Igår: 07:20

Fjärilens unika flygteknik kan användas på drönare

Fjärilens stora vingar har tidigare trotts göra dess flygteknik ineffektiv. Men en ny detaljstudie av fjärilens flygteknik visar att den tvärtom är mer avancerad och effektiv än vad man tidigare trott..

SR - Igår: 18:05

Rapporten som visar hur svensk natur utarmas

En av alla de rapporter som kommit de senaste åren om läget för jordens biologiska mångfald har nu översatts och anpassats till svenska förhållanden..

SR - Igår: 06:00

Varför drabbas män hårdare av covid-19? Forskare söker svaren

Fler män blir allvarligt sjuka av covid-19, fler män vårdas på IVA och fler män dör med covid-19. Varför det ser ut såhär vet man inte säkert men forskare tror att skillnader i kvinnors och mäns immunförsvar kan vara en förklaring..

SR - I förrgår: 11:02

Fjärilshannens stinkande parningsknep

Vissa fjärilshannar tar till ett lite annorlunda knep för att minska risken att även andra hannar vill para sig med deras honor..

SR - I förrgår: 10:41

Ny undervattensrobot simmar som en bläckfisk

Brittiska ingenjörer har nu tagit fram en liten undervattensrobot vars effektiva simteknik hämtar inspiration från bläckfiskar..

SR - I förrgår: 10:07

Fler hajar hotas av utrotning

En tredjedel av världens broskfiskar, som hajar och rockor, hotas av utrotning. Detta enligt Internationella Naturvårdsunionens senaste uppdatering av sin rödlista över hotade arter..

SR - I förrgår: 06:00

Ny screening för cancer startar under pandemin

Screening mot tjock- och ändtarmscancer kommer att dra igång på flera hålla i landet i år, trots att pandemin pågår..

SR - 20 jan 21 kl. 07:42

Framgångsrikt program för rabiesvaccinering i Malawi

I Malawi har en specialutvecklad app hjälpt till att göra rabiesvaccinering av hundar mer effektiv..

SR - 20 jan 21 kl. 07:46

Över 50 000 förtida dödsfall per år kan förebyggas med bättre luft

En minskning av luftföroreningar till WHO:s rekommenderade nivåer skulle kunna förebygga tusentals förtida dödsfall per år i Europa enligt ny studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.