Nerikes Allehanda > Opinion

Wednesday, 27 January, 01:21

Nerikes Allehanda - 13 jan 21 kl. 06:18

Höj statusen och lönen för de som jobbar i omsorgenVi står upp för arbetarnas löner och villkor inom äldreomsorgen och vägrar lockas av några....
Läs mer på Nerikes Allehanda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höj, statusenoch , lönenför de som , jobbari , omsorgen
Västerbottens Folkblad - 27 dec 15 kl. 20:00

Höj lönen för ALLA lärare

DEBATT. Det är bra att lönerna ska höjas för lärare. Men för att statusen ska höjas och rekryteringen säkras i framtiden måste alla lärares löner höjas.

GöteborgsPosten - 31 jan 19 kl. 16:48

Så ska statusen öka: "Höj lönen och legitimera yrket"

Bristen på tandsköterskor leder till krav på att öka yrkets status.
– Se till att lönen höjs, förläng utbildningen och legitimera yrket. Då blir det här jobbet mer attraktivt, säger Christine Ljungberg, 52, tandsköterska med 25 års erfarenhet..

YLE - 02 jan 14 kl. 05:06

Polisen jobbar igen i en polisstation i Hangö

Det tredje skedet av polisreformen verkställs vid årsskiftet. Den här gången påverkas Västra Nylands polisinrättning egentligen inte, säger överkommissarie Mats Lagerstam. - Den här gången påverkas vi inte som vi påverkats av de tidigare skedena, säger Lagerstam som är polischef i Raseborg.

Länstidningen i Södertälje - 15 maj 20 kl. 04:50

Insändare: Höj statusen och lönen för anställda i äldreomsorgen

Visst beror en del av problemen med spridningen av covid-19 och coronaviruset inom svenska....

Magazin24 - 08 mar 13 kl. 08:37

Manifest för ett mer jämställt Sverige ? Internationella kvinnodagen 2013

Ann Augustin som är grundare av GoGender AB formulerar, i samband med den internationella kvinnodagen den 8 februari, en önskelista på önskade förbättringar för kvinnor. Sverige är fortfarande ett land med orättfärdiga skillnader mellan könen. Detta gör sig påmint inte minst på arbetsmarknaden, som är en av de absolut mest könsuppdelade i världen.

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 07:30

Lärarens status - en krissituation

Foto: Peter Åklundh
Det krävs inte mer än 0,3 som resultat på högskoleprovet för att börja grundlärarutbildningen på Högskolan Kristianstad.Den låga intagningsstandarden grundas i att allt färre söker. Mycket på grund av den låga lönen.

Sydsvenskan - 27 apr 15 kl. 04:00

Jämställdhetskampen måste breddas och gälla både män och kvinnor

När det för något år sedan visade sig att ett fåtal män per år kvoterades in till högskolor och universitet, var politikerna snabba med att lagstifta mot den positiva särbehandlingen. Samma politiker hotar nu med att lagstifta om kvotering av kvinnor till börsbolagens styrelser.Att ena året lagstifta mot kvotering för att något år senare hota med att lagstifta för kvotering, är bara ett av många exempel på hur inkonsekvent jämställdhetsdebatten har blivit.

HBL - 09 feb 15 kl. 04:00

Föräldrar väljer hellre daghem

Familjedagvården tappar i popularitet i hela Finland, speciellt i stora städer. I Esbo önskar lokalpolitikern Kirsi Louhelainen att staden ska satsa mera på den här vårdformen.Familjedagvårdarna är i snitt äldre än daghemspersonalen och när de går i pension finns det ingen som tar över.

YLE - 30 mar 17 kl. 05:51

Terapihunden sprider glädje och lugn

Det ska bli fler hundar på serviceboenden och i skolorna. Finska Terapihundskolan har hämtat sitt koncept från Sverige och den första kursen har nu börjat i Korsholm. Golden retrievern Happy är en av hundarna som deltar i den första kursen på UF Hoppet i Helsingby.

Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 09:47

Skapa tillfälliga statusar på Facebook

Facebook testar ett nytt grepp med tillfälliga statusar på 101 tecken som användarna kan skapa och som sedan försvinner efter en tidsperiod som användaren själv bestämmer. Målet är att återskapa känslan av att saker händer ”just nu” i nyhetsflödet. Facebook bekräftade nyligen de rykten som gjort gällande att de jobbar med en ny typ av statusuppdatering.

YA - 23 mar 14 kl. 10:30

Lärarna kan räkna med höjda löner

Lärarna på Sydskånska gymnasiet kan räkna med höjda löner nästa år. Politikerna satsar medvetet på att höja deras status och avsätter 3,5 procent till löneökningar.
– Vi har budgetutrymme att höja lönerna med 3,5 procent nästa år, men eftersom vi har individuell lönesättning är det inte aktuellt med en generell löneökning, säger gymnasieförbundsdirektör Kenth Jagerborn Bendz.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.