Sydsvenskan > Sport

Sunday, 24 January, 03:53

Sydsvenskan - 13 jan 21 kl. 06:00

Världens skogar fortsätter att minskaDen globala avskogningen har bromsat in något under de senaste åren, men är fortfarande omfattande och ett stort hot mot den biologiska mångfalden på jorden. Det framgår av Världsnaturfondens senaste rapport Deforestation Fronts. Två tredjedelar av avsk.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Världsnaturfondens, Deforestation Fronts

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens skogarfortsätter att , minska
Sydsvenskan - 01 okt 13 kl. 06:30

Guld och gröna skogar

Sverigedemokraterna vill strypa flyktinginvandringen från Syrien och andra krigshärjade länder.På fyra år vill partiet spara 118 miljarder kronor åt staten. Därmed kan SD gå till val 2014 på att lova guld och gröna skogar åt hela svenska folket.

Supermiljöbloggen - 14 mar 17 kl. 10:32

“Herman Sundqvists dödsdom mot svenska skogar, ett slag i ansiktet för unga”

“Herman Sundqvist låter yxorna hugga blint efter sin dödsdom mot värdefulla skogar.” Johan Andersson, ordförande för Fältbiologerna, reagerar på Skogsstyrelsens besked i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag. I DN 10/3 kom Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, med dödsdomen för flera värdefulla skogar.

BT - 04 jan 15 kl. 11:28

Skriv ut Borås skogar på recept!

Vädret duger inte att skylla på. För du vet ju att det är så: denna söndag mellan nyår och trettondagsafton är som gjord för en skogspromenad. Du känner också på dig det svenska forskare nu även har bevisat: en promenad i gammal skog är välgörande för själen, ja människor som drabbats av stress- och utmattningssyndrom blir påtagligt friskare om de vistas i skogen regelbundet.

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 10:44

Skogsstyrelsen får ny generaldirektör – som menar att generationsmålet Levande skogar inte kan nås

Samtidigt är det just Skogsstyrelsens uppgift att verka för att målet nås. På en pressträff under torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen utnämnt Herman Sundqvist till ny generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist kommer närmast från Sveaskog där han varit skogschef.

Nyan - 27 jul 17 kl. 13:07

Guld och gröna skogar på Åland

Karriären började med ”Änglahund”. Nu är det guld och gröna skogar. I kväll spelar Hasse Andersson för Åland.

Supermiljöbloggen - 17 nov 13 kl. 12:06

Världens skogar kartläggs med hjälp av Google Earth

Satellitbilder visar att Malaysia, på grund av ökad palmoljeproduktion, är ett av de länder som förlorat mest skog de senaste åren. En ny karta över världen, som visar både var skogar försvunnit och var nya skogar tillkommit, har tagits fram med hjälp av Google Earth. Lars Laestadius, seniorforskare på den miljöpolitiska tankesmedjan World Resources Institute i USA säger till Sveriges radios Ekot: – För första gången har världen tillgång till ett globalt system för skogsinventering, som är oberoende av ländernas egna skogsinventeringar (…).

Västerbottens Folkblad - 31 mar 19 kl. 07:00

”Vi måste skydda svenska skogar”

Statliga Sveaskog förvaltar 14 procent av landets produktiva skogar, skogar som vi, svenska folket, gemensamt äger. En rad undersökningar visar att svenska folket värderar naturvärden och folkhälsa högst när det gäller hur skogen ska förvaltas. Undersökningar visar också att det är viktigt för 8 av 10 svenskar att Sverige skyddar skogar med höga naturvärden från […].

Supermiljöbloggen - 27 aug 19 kl. 13:02

Ny rapport: Hälften av alla ryggradsdjur i världens skogar har försvunnit

Antal arter och djur minskar kraftigt i världens skogar, visar en ny unik rapport från Världsnaturfonden WWF. Enligt rapporten har antalet ryggradsdjur som lever i skogsmiljöer halverats sedan år 1970. Rapporten är den första globala bedömningen av läget för den biologiska mångfalden i världens skogar, och baseras på data över djurpopulationer.

Barometern - 25 apr 18 kl. 21:37

Tillsyn i skogar för att eliminera skador på fornlämningar

Skogsbruket orsakar stora skador på skyddsvärda miljöer. Undersökningar visar att 30 procent av forn-och kulturlämningarna skadas i samband med skogsavverkning. Ansvariga myndigheter jobbar aktivt för att skadorna ska minska..

Aftonbladet - 03 apr 20 kl. 23:44

Hotar att stänga stränder – vill minska smittspridning

▸ Det väntas fint väder i Nederländerna. Då hotar premiärminister Mark Rutte med att stänga stränder, skogar och parker..

BT - 11 nov 13 kl. 13:38

Skydda åkermark och skogar

Den totala råvarupotentialen i form av restprodukter från skog och jordbruk är tillräckligt stor för att göra Sverige fossilfritt inom transportsektorn redan till år 2030. Då kan vi inte kortsiktigt dra vägar och kraftledningar, bygga bostäder och industriområden på våra bästa åkermarker. Jordbruksverkets granskning av hur kommunerna exploaterar jordbruksmark visar på en beklämmande kortsiktig syn på vår viktigaste resurs för ett hållbart och klimatneutralt samhälle.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.