SR > Nyheter

Saturday, 23 January, 23:57

SR - 13 jan 21 kl. 05:57

Historisk maffiarättegång inleds355 personer står åtalade för olika typer av illegal verksamhet knutna till den syditalienska maffian 'ndrangetan, som varje år beräknas omsätta runt 500 miljarder kronor. 900 vittnen kommer att höras under rättegången som beräknas pågå i två år. Speciellt för rättegången som inleds idag är att 58 av vittnena kommer inifrån organisationen, och av olika skäl har valt att bryta tystnadskoden omertà..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historisk, maffiarättegång, inleds
SVT - 13 okt 14 kl. 07:39

Historisk rättegång inleds i dag

Att matchfixning är ett problem även i Sverige står allt mer klart.I dag inleds den första rättegången om misstänkt mutbrott inom svensk fotboll..

SR - 23 apr 20 kl. 04:06

Historisk tortyrrättegång inleds idag

Idag börjar vad som beskrivs som den första rättegången i världen där en företrädare för den syriska regimen står anklagad för brott mot mänskligheten..

YLE - 17 nov 14 kl. 12:58

Historisk terrorismrättegång inledd

Huvudförhandlingen i Finlands första terroristrättegång inleddes idag i Helsingfors tingsrätt. Tre män och en kvinna står åtalade för finansiering av terrorism. Enligt åklagaren har de åtalade skickat sina egna pengar eller pengar de samlat in till Somalia och Kenya.

YLE - 17 nov 14 kl. 13:15

Historisk terrorismrättegång inleddes

Huvudförhandlingen i Finlands första terrorismrättegång inleddes idag i Helsingfors tingsrätt. Tre män och en kvinna står åtalade för finansiering av terrorism. Enligt åklagaren har de åtalade skickat sina egna pengar eller pengar de samlat in till Somalia och Kenya.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 07:10

Värnamospelare vittnar i historisk muträttegång

De tre spelarna i IFK Värnamo erbjöds pengar för att förlora matchen i superettan mot Gais. På måndag inleds rättegången mot en 24-åring som tidigare spelat fotboll i en av länets klubbar. Rättegången i Jönköpings tingsrätt blir unik.

DI - 22 okt 15 kl. 10:37

Historisk rättegång i Stockholm: ”Kan bli början på slutet för internet”

Bredbandsbolagets chef Jonas Jegerborn skräder inte med orden inför den historiska rättegång som inleds i Stockholms tingsrätt under torsdagen. ”Det här blir början på slutet för internet som vi känner till det idag, om vi får en fällande dom”, säger han..

SR - 21 jan 20 kl. 19:19

Just nu: Historisk rättegång mot Trump inleds

Nu startar riksrättsrättegången mot USA:s president Donald Trump. De 100 ledamöterna i senaten har till uppgift att besluta om presidenten missbrukat sin makt och hindrat kongressens arbete..

SR - 05 jun 20 kl. 04:05

Ambassadör inför rätta i historisk rättegång

Idag inleds rättegången mot Sveriges tidigare Kinaambassadör, Anna Lindstedt. Enligt åklagarsidan har Anna Lindstedt agerat i strid med svensk utrikespolitik i fallet med den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai..

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 12:20

SD och storbolag i ”historisk” hackerattack

250 miljoner uppges vara borta i vad som beskrivs som ”en av de största dataintrångshärvorna i svensk rättshistoria”. Grova dataintrång och bedrägerier för hundratals miljoner kronor mot välkända storföretag, banker, myndigheter och kommuner har uppdagats, rapporterar SVT Nyheter och flera andra medier på måndagen. Nu inleds rättegången mot åtta personer från Malmö som misstänks ligga bakom en historiskt stor hackerattack med tusentals dataintrång mot hundratals företag, tio banker samt myndigheter och kommuner.

UNT - 04 feb 14 kl. 11:18

Historisk fransk rättegång om Rwanda

I Frankrike prövas för första gången misstänkt delaktighet i folkmord i annat land. I rättegången som inleds i dag anklagas en tidigare rwandisk armékapten för sin roll under folkmordet i Rwanda 1994.(TT).

SR - 23 apr 20 kl. 14:59

Syriska regimföreträdare i Sverige utreds för krigsbrott

Företrädare för den syriska regimen som nu finns i Sverige utreds för bland annat krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten, det uppger åklagare för Ekot. Under torsdagen inleds en historisk rättegång i Tyskland där representanter för den syriska regimen anklagas för brott mot mänskligheten, men även i Sverige pågår alltså liknande utredningar..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Thomas Mattsson hyllar döde tv-profilen Larry King

Den amerikanske journalisten och tv-personligheten Larry King är död, vilket bekräftas via hans eget Twitterkonto. Han har sedan nyårsafton vårdats för covid-19 och utöver det har han brottats med flera andra sjukdomar. King ledde CNN-programmet "Larry King live" i 25 år, fram till 2010.

SR - 4 timmar sedan

Norska statsministern bekräftar inreseförbudet

Sveriges inrikesminister Mikael Damberg har enligt TT sagt att den svenska regeringen överväger att införa ett inresestopp från Norge. Enligt Norges statsminister så träder det i kraft natten mot måndag och vara fram till 14 februari. Ekot har varit i kontakt med Mikael Dambergs pressekreterare som inte vill kommentera saken..

SR - 4 timmar sedan

JUST NU: Sverige överväger inresestopp från Norge

Folkhälsomyndigheten uppmanar Norgeresenärer att testa sig för covid-19 och isolera sig i hemmet under minst en vecka vid hemkomsten till Sverige. Inom kort inför regeringen ett inreseförbud från Norge, uppger inrikesminister Mikael Damberg (S) för TT. Åtgärderna vidtas mot bakgrund av larmet om den brittiska virusmutationen som sprids i Osloområdet..

SR - 6 timmar sedan

Vården mer i fokus än brottslighet i nyhetsmedier

Under oktober till och med december 2020 blev vården det ämne som återigen dominerade nyhetsmedierna, visar Mediemätaren som görs av Kantar Sifo för Ekot. Lag och ordning är det ämne som syns i nyhetsmedierna näst mest trots att det faller rejält under mätperioden. Intresset för integration och migration faller i både nyhetsmedier och sociala medier men är ändå fortfarande störst i sociala medier..

SR - 6 timmar sedan

(M) i Skåne: Låg immunitet gav högre smitta i andra vågen

I Ekots lördagsintervju säger Regions Skånes regionråd Carl Johan Sonesson (M) att lägre immunitet bland skåningarna ledde till högre smittspridning under vintern. Han lyfter fram regionens insatser i våras som delförklaringar till att regionen kom lindrigt undan då. "Men det har också inneburit att vi är i mindre utsträckning immuna mot smitta, relativt Stockholm då" säger Carl Johan Sonesson..

SR - 6 timmar sedan

Facket sågar munskyddsförbud i skolan

Halmstads kommun har beslutat att lärare inte får bära munskydd i skolan, eftersom det saknas bevis för att det skyddar mot smitta. Både enskilda lärare och deras fackliga organisationer protesterar mot beslutet, eftersom det ofta kan uppstå trängsel i skolorna. Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund, säger till Ekot att det kan bli aktuellt att pröva om beslutet är lagligt..

SR - 6 timmar sedan

Svenskar som varit i Norge uppmanas att isolera sig

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som reser från Norge till Sverige att testa sig för covid-19, samt att stanna hemma i minst sju dagar. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att de är redo att vidta kraftfulla åtgärder i Sverige om spridningen här skulle utvecklas som i grannlandet. ”Vi är förstås klara att vidta fler åtgärder om vi skulle se en liknande spridning här, säger Anders Tegnell..

SR - 6 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer i Moskva – tusentals gripna

I Ryssland har över 1 000 personer gripits i samband med de demonstrationer som genomförts till stöd för oppositionspolitikern Alexej Navalnyj i över 70 städer. I Moskva har tusentals människor demonstrerat och det har stundtals varit rätt våldsamt. ”Jag har fått nog av makthavarnas rikedomar och Putin som suttit vid makten i 20 år”, säger en demonstrant..

SR - 9 timmar sedan

Vet Liberalerna själva varför de spricker?

Liberalerna är faktiskt ganska överens om både politiken och vilken statsminister de föredrar. Enligt en tung L-politiker är liberalerna på väg att förgöra sig själva utan att de flesta verkar förstå varför. Konflikten, som ställs på sin spets av opinionssiffrorna, handlar i grunden bara om synen på SD..

SR - 9 timmar sedan

De etiska principerna bakom vaccinationsordningen

I Sverige finns en prioritering för i vilken ordning olika grupper ska vaccinera mot covid-19. Hur man ska prioritera är inte självklart. Lars Sandman, professor i hälso- och sjukvårdsetik Linköpings universitet resonerar kring vilka etiska principer som ligger till grund för vår prioriteringsordning Inslaget sändes i Ekots lördagsintervju med Monica Saarinen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.