SR > Nyheter

Monday, 25 January, 20:45

SR - 13 jan 21 kl. 06:00

Sabuni: ”Regeringen förhalar skolpolitiska reformer”Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni riktar nu hård kritik mot regeringen för att det går trögt att genomföra skolpolitiska reformer som partierna enats om i januariavtalet. Den första januari skulle det ha införts ett förbud mot mobiler i klassrummen, men den nya lagstiftningen är ännu inte på plats. "Socialdemokraterna har svårt att prioritera skolan", säger Nyamko Sabuni..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nyamko Sabuni

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sabuni, Regeringen, förhalar, skolpolitiska, reformer
SR - 07 apr 16 kl. 07:02

M: Regeringen förhalar med vilja

Nu får regeringen kritik för att alla delar i den blocköverskridande migrationsuppgörelsen inte genomförs. Företrädare för de borgerliga partierna går till angrepp på arbetsmarknadsminister Ylva Johansson för att hon inte tar bort kravet på kollektivavtal för YA-jobb..

Regeringen - 27 sep 16 kl. 15:15

Pressträff om det skolpolitiska läget

På torsdag 29 september kommenterar utbildningsminister Gustav Fridolin det skolpolitiska läget på en pressträff på Utbildningsdepartementet. Vid pressträffen medverkar också Ebba Östlin som är regeringens utredare i frågan om elever som kommer till Sverige under grundskolans senare årskurser..

SmålandsPosten - 16 maj 16 kl. 00:30

Elavbrott i regeringen

Med storskalig havsbaserad vindkraft skulle elpriset i södra Sverige sjunka. Men regeringen förhalar tillståndsprocessen..

Aftonbladet - 26 sep 13 kl. 11:12

S: Regeringen förhalar FRA? uppgörelsen

DN - 18 mar 15 kl. 14:18

”Regeringen förhalar konkreta besked”

Subventioner för byggandet och energieffektiviseringar lamslår byggmarknaden och verkar kontraproduktivt, skriver Alliansens företrädare i Civilutskottet i svar till Mehmet Kaplan (17/3)..

SR - 15 aug 16 kl. 06:00

Brittiska regeringen förhalar beslut om ny kärnkraft

Den brittiska premiärministern vill i sista stund förhala beslutet om det nya planerade kärnkraftverket vid Hinkley point i landet. Det här är en fråga som har debatterats länge och som ses som viktig för kärnkraftens framtid i Europa..

Nya Wermlands Tidningen - 03 mar 18 kl. 06:00

Regeringen förhalar pengar till försvaret

Ska Sverige som land återfå trovärdighet hos sitt försvar och de förstärkningar som beslutats så krävs det att de följs upp med de eventuella tilläggsanslag som behövs, skriver Per Selstam..

Expressen - 07 nov 19 kl. 11:00

Därför blir jag L:s nya skolpolitiska expert

Nyamko Sabuni har rekryterat mig till tjänsten som Liberalernas skolpolitiska expert.Redan i dag kan vi avisera tre olika områden som kommer att prioriteras i utvecklingsarbetet på skolområdet, skriver läraren och skoldebattören Isak Skogstad..

BT - 09 jan 15 kl. 01:31

Skolpolitiska krav och flirtar

Skolpolitiker från de fyra Allianspartierna vill att regeringen efter trasslet med sin egen budget nu också verkligen genomför den förra regeringens skolreformer i riksdagen. Men de slår också fast en mer försonlig ton: "Vi ser gärna ett samarbete med regeringen kring de förslag som kan stärka elevernas kunskapsresultat", skriver de på Dagens Nyheters debattsida. Allianspolitikerna konstaterar att förslag som förra regeringen kom med om tidigt stöd till elever och om mer likvärdiga möjligheter samt om studiero ska genomföras av den nya regeringen.

YLE - 26 okt 12 kl. 05:12

Sprickan i regeringen är verklig bland kommunalvalskandidaterna

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson kritiseras för att i sista minuten kräva att den stora social-och hälsovårdsreformen inte ska leda till att hälsovårdstjänsterna privatiseras. I Yle:s valkompass är kommunalvalskandidaterna inne på samma linje som sina ministrar. Inför valet var det meningen att väljarna skulle få ta ställning till den stora reformen av social- och hälsovården.

YLE - 26 okt 12 kl. 07:08

Sprickan i regeringen verklig bland kommunalvalskandidater

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson kritiseras för att i sista minuten kräva att den stora social-och hälsovårdsreformen inte ska leda till att hälsovårdstjänsterna privatiseras. I Yle:s valkompass är kommunalvalskandidaterna inne på samma linje som sina ministrar. Inför valet var det meningen att väljarna skulle få ta ställning till den stora reformen av social- och hälsovården.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in avskedsansökan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in sin avskedsansökan imorgon, uppger flera medier. Enligt källor till Reuters är målet att få förnyat uppdrag av landets president och försöka bilda en ny regeringen med bredare majoritet. Regeringskrisen utlöstes i förra veckan när ett av samarbetspartierna hoppade av regeringen efter en konflikt om hur Italien ska investera coronapengarna från EU..

SR - 45 minuter sedan

Skarp EU-kritik mot AstraZeneca

EU riktar skarp kritik mot AstraZeneca efter att bolaget meddelat att det inte kan leverera det antal Coronavaccin som utlovats. Hälsokommissionären Stella Kyriakides betonar att EU gett stort stöd till bolaget, man kräver förklaringar och förväntar sig resultat. Kommissionen vill också öka kontrollen över vaccintillverkarna inom EU..

SR - 2 timmar sedan

Linde om Ryssland: oroväckande utveckling

EU:s utrikesministrar fördömer gripandet av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och demonstranter i helgen. Men det blev inga beslut om nya sanktioner mot landet vilket några EU-länder eftrerfrågat. "De verktygen finns kvar", säger utrikesminister Ann Linde som träffar landets utrikesminister nästa vecka..

SR - 3 timmar sedan

USA är tillbaka på den internationella klimatscenen

"En 3,7 till 4,5 grader varmare värld, kommer att bli en värld som är omöjlig att leva i för många människor i världens fattigaste och mest sårbara länder.", det var USA:s nya klimatsändebud John Kerrys budskap på det digitala mötet Climate Adaptation Summit. Hundratals talare från hela världen samlas under två dagar för att fokusera på klimatanpassning.

SR - 3 timmar sedan

Fågelinfluensa hos landets största äggproducent - alla höns avlivas

Fågelinfluensan tvingar Sveriges största äggproducent CA Cedergren i småländska Mönsterås att avliva sina 1,3 miljoner höns. Jordbruksverket är på plats tillsammans med hemvärnet och frivilliga, som hjälper till att forsla bort de avlivade hönsen. Enligt Svenska ägg lär det här inte påverka tillgången på ägg i butik, men däremot kan det bli svårare att få tag på färdigmat och halvfabrikat med svenska ägg..

SR - 3 timmar sedan

Polisen vädjar om hjälp efter hundratals vandaliserade träd

200 träd har vandaliserats i Malmö den senaste tiden och det här skapar stor frustration hos Malmöborna. Stora polisresurser har satts in för att ringa in gärningspersonen, bland annat har Gärningsmannaprofilgruppen hos Nationella operativa avdelningen, Noa kontaktats. Men det räcker ändå inte utan nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp..

SR - 3 timmar sedan

Flera tvingades vända när Sverige stängde gränsen mot Norge

För första gången sedan andra världskriget har nu Sverige stängt gränsen mot Norge och infört ett inreseförbud, med vissa undantag, vilket det har lett till flera olika konsekvenser. Gränspolisen vid Svinesund har under dagen avvisat flera stycken som bland annat velat åka in till Sverige för att handla. Jan-Erik Eylertsen, som jobbar i en butik vid gränsen, säger att detta är ytterligare ett slag mot butiken och att nu "Kommer det väl inte en käft"..

SR - 3 timmar sedan

Åklagaren vill se dagsböter för Estonia-dyk

Idag hölls rättegången i Göteborgs tingsrätt mot två svenskar som enligt åklagaren ska ha gjort sig skyldiga till kränkt gravfrid under dykningar vid Estonia-vraket 2019. Åklagare och advokater är överens om att svenskarna har dykt vid Estonia, men frågan är hur lagen om kränkt gravfrid ska tillämpas. En speciallag skyddar dykningar vid vraket, som ligger på intrnationellt vatten, men fartyget som filmteamet befann sig på när dykningarna genomfördes var tyskflaggat, och Tyskland hade inte skrivit under gravfridslagen..

SR - 3 timmar sedan

EU avråder från resor till högriskländer – däribland Sverige

EU-kommissionen avrådde idag från icke nödvändiga resor till och från EU-länder med extra hög smittspridning, däribland Sverige. Kommissionen föreslog idag att länder med 500 eller fler nya coronafall per 100 000 invånare ska klassas som högriskländer på de riskkartor som den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC publicerar varje vecka. I dagsläget är tio EU-länder klassade som högriskländer, bland dem Sverige, Spanien, Portugal Irland , Nederländerna och de tre baltiska staterna..

SR - 4 timmar sedan

Debutanternas kväll under Guldbaggen

I kväll arrangeras den 55 upplagan av Guldbaggegalan och det är många debutanter som är nominerade. Bland annat Nathan Grossman som gjort filmen ”Greta” och Henrik Schyffert som regisserat ”Spring Uje Spring” är nominerade till årets film. Pandemin har gjort att många filmer varit tillgängliga för att strömmas på internet och ”Se upp för Jönssonligan” fick inte någon biopremiär alls..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.