Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Thursday, 28 January, 15:16

Vestmanlands Läns Tidning - 13 jan 21 kl. 06:00

Nämndeman begick brott – kunde fortsätta sin tjänst: ”Hade ett väldigt vanligt namn”Trots att nämndemännens historik kontrolleras när de väljs, kunde en kvinna bli omvald som....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nämndeman, begick, brottkunde , fortsättasin , tjänstHade ett , väldigt vanligt namn
SvD - 08 jan 14 kl. 12:51

SD-man får fortsätta som nämndeman

Den SD-politiker som i Expressen har utpekats för grova främlingsfientliga skriverier fick i dag klartecken av lagman Eva Wendel Rosberg att fortsätta att tjänstgöra som nämndeman..

BT - 22 aug 13 kl. 11:33

Vård av Bergwall bör fortsätta

Den rättspsykiatriska vården av Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, bör fortsätta, enligt ett utlåtande från Socialstyrelsens rättsliga råd, rapporterar TV 4-nyheterna. Det är för tidigt att bedöma om det föreligger en risk för återfall i brottslighet, enligt yttrandet till Förvaltningsrätten i Falun. Det sista åtalet mot Sture Bergwall, det om mordet på 15-årige Charles Zelmanovits lades ned den 31 juli.

Nyan - 05 sep 17 kl. 16:42

Måtar får fortsätta som biträde i rätten

Juristen Marcus Måtar får fortsätta som biträde i tingsrätten trots att han dömts till dagsböter för ocker i Wirrans-målet.
På grund av ockerdomen har tingsrätten tagit ställning till Måtars framtid som juridiskt ombud i rättegångar. Tingsrätten ska övervaka ombud och biträden och kan, om det finns skäl, förbjuda någon att vara verksam som ombud eller biträde under högst tre års tid.

DN - 06 aug 19 kl. 20:48

Hundratals taxiförare begår brott – kan fortsätta köra i flera år efteråt

Misshandel, sexövergrepp, rattfyllor – och mord.  Förra året drog Transportstyrelsen in hundratals taxiförarlegitimationer på grund av att chaufförerna dömts för brott.  Men förare kan fortsätta köra taxi i flera år efter att de brutit mot lagen..

Skånskan - 07 apr 17 kl. 21:49

”Kommer fortsätta jobba med oförminskad styrka”

Stockholm Polisen bekräftade under presskonferensen att fyra personer dött, femton skadats och en man gripits. ERWP.fif(3)Under polisens presskonferens på fredagskvällen bekräftades att fyra personer har dött och att femton skadats.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 09:20

Butikssamverkan vill fortsätta med väktare

ystad Köpmannaföreningen vill fortsätta med projektet Butikssamverkan men anser sig behöva ekonomisk stöd av kommunen för det. Det handlar om brottsförebyggande kommunikation mellan butikerna via en app i kombination med väktare.– Vi har inga speciella kostnader för appen, det vi vill är stöd för samverkan med väktare, så att vi kan fortsätta med appen tillsammans med dem i staden, säger projektledare Roland Nilsson.

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 13:24

"Vi ska fortsätta vara generösa"

Med anledning av min debattartikel i Dagens Nyheter den 29/8 kritiseras jag av Marcus Svenssons i en ledartext den 30/8. Svensson menar att jag vill sätta asylrätten ur spel och undrar hur jag kan argumentera för att det finns en gräns för hur många asylsökande Sverige kan ta emot samtidigt som människor förföljs i Mellanöstern. Asylrätten är satt ur spel idag.

Nerikes Allehanda - 14 apr 15 kl. 05:15

Jobbflykt från landsbygd kommer att fortsätta

Trots att arbetslösheten är förhållandevis hög i Ljusnarsberg finns det ingen arbetsförmedling. Trots att Försäkringskassan försörjer en stor del av befolkningen i kommunen, finns det inget kontor i Kopparberg. Trots att Ljusnarsberg har förhållandevis många asylsökande, så lyser Migrationsverket med sin frånvaro på annat sätt än genom de asylsökandes närvaro.

Skånskan - 14 nov 19 kl. 16:43

Våldtäktsdömd får fortsätta läkarlinjen

LUND
Förvaltningsrätten ger den läkarstudent som i tingsrätten dömts till två års fängelse för våldtäkt rätt att studera vidare.
Nu funderar Lunds universitet på om man ska överklaga och hur situationen för studenten ska lösas framöver. – Vi är klämda mellan två olika regelverk, säger Maria Björkqvist, professor och utbildningsansvarig på medicinska fakulteten i Lund.

YLE - 07 jun 13 kl. 06:20

HS: Lokapojat får fortsätta

Avfallsbolaget Lokapojat som har dömts för grovt miljöbrott får fortsätta sin verksamhet, skriver Helsingin Sanomat. Nylands ELY-central har beviljat bolaget miljötillstånd att behandla avfallsvatten i Tusby. Tingsrätten i Vanda dömde för ett år sedan två chefer vid Lokapojat till fyra års fängelse för att bolaget i närmare tio år ha dumpat avfall i naturen runtom i huvudstadsregionen.

SvD - 02 feb 17 kl. 23:00

Ny lag: ”Ryssar får frikort för att fortsätta slå”

På onsdagen godkände ryska överhuset, Federationsrådet, lagen som gör våld i hemmet till en ”administrativ förseelse” snarare än brott, om överträdelsen sker för första gången. – De som misshandlar får ett frikort för att fortsätta slå, säger Marina, som lever på flykt undan sin våldsamme make, till SvD..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.