News55 > Nyheter

Friday, 22 January, 17:31

News55 - 13 jan 21 kl. 05:30

Dåligt år för soffliggare2020 blev ett svagt år för de fem miljoner svenskar som sparar i den statliga pensionsfonden AP7 Såfa. Avkastningen blev väsentligt lägre än rekordavkastningen året innan, men även sämre än för de privata fonderna i premiepensionen. Nära fem miljoner sv. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
AP7 Såfa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dåligt, årför , soffliggare
SR - 06 jan 19 kl. 10:22

Premiepensionen: Dåligt år för soffliggare

Förra året var ett dåligt år för dem som har sin premiepension i statliga 7:e AP-fonden, den så kallade soffliggarfonden. I den globala börsoron sjönk värdet på fonden med 2,7 procent under 2018. Det skedde efter flera år av kraftiga uppgångar, 2017 till exempel steg 7:e AP-fonden med 16 procent..

Dagens PS - 03 mar 17 kl. 11:10

Jackpot för PPM:s soffliggare

Det här skriver Svenska Dagbladet och konstaterar att ”det statliga förvalsalternativet i premiepensionen har presterat långt bättre än privata alternativ”. Ni som inte själva valt fonder i PPM-systemet har alltså anledning att jubla. Premiepensionssystemet innehåller över 800 fonder och är i dag starkt ifrågasatt efter följetongen om hur fondförvaltare blivit rika på bland annat skyhöga avgifter.

Expressen - 27 mar 18 kl. 11:44

Grattis, soffliggare – din PPM-fond ökade rejält

Du som inte har valt fonder i premiepensionen behöver knappast känna dåligt samvete.AP7Såfa, där pengarna hamnar om du inte väljer, gick betydligt bättre än den aktiva spararens genomsnittliga portfölj förra året..

DN - 14 apr 12 kl. 17:04

Soffliggare förlorade minst 2011

Det lönade sig att vara soffliggare på pensionsmarknaden i fjol. De som gjorde få eller inga byten förlorade minst..

BT - 16 maj 12 kl. 13:06

Soffliggare blir Facebookägare

Sjunde AP-fonden kommer att placera i Facebook när det börsnoteras, vilket innebär att 2,7 miljoner soffliggare blir ägare i internetbolaget.
Samtidigt visar en undersökning från Avanza att sju procent av svenskarna funderar på att köpa Facebookaktier.
Facebook, som inom kort väntas noteras på Nasdaq-börsen, blir ett så pass stort bolag att det kommer att få genomslag i index.

TA - 16 maj 12 kl. 13:11

Soffliggare blir Facebookägare

Foto: Scanpix
Sjunde AP-fonden ska placera i Facebook när det börsnoteras. Därmed blir 2,7 miljoner soffliggare ägare i bolaget. Samtidigt visar en undersökning att sju procent av svenskarna funderar på att köpa Facebookaktier.

DN - 11 jul 12 kl. 16:21

Bra fondår för soffliggare

Det har lönat sig att vara soffliggare i år. Sjunde AP-fonden som placerar pensionspengar för ickeväljarna, har utvecklats bättre än genomsnittet bland premiepensionsfonderna. Sammantaget har det varit ett bra första halvår för spararna..

DI - 24 apr 14 kl. 18:19

Soffliggare riskerar smäll i Scania

Många småsparare som sitter på Scania-aktier är soffliggare. Nu uppmanas de ta ställning till Volkswagens bud – annars riskerar de att skjuta affären i sank och då väntar kursras..

Dagens PS - 29 dec 16 kl. 09:00

Lyckat år för soffliggare

AP7 Såfas aktiefond har stigit med drygt 19 procent i år. Aktiefonden förvaltar premiepensionspengar där deras ägare inte gjort några aktiva val och det har alltså varit en klok strategi att ligga på sofflocket, så att säga, enligt statistik från Morningstar som refereras av TT. Framför allt har fonden exponering mot USA och i huvudsak i jättar som Apple, Microsoft, Exxon, Amazon och Johnson & Johnson.

SR - 22 nov 17 kl. 22:02

Unga män politikens soffliggare i Norden

Yngre väljare röstskolkar oftare än äldre och det är framför allt de unga männen som blir soffliggare. Det visar en ny rapport om röstdeltagandet i de nordiska länderna..

Barometern - 03 sep 18 kl. 10:10

Här var andelen soffliggare störst

På söndag är det val till Sveriges riksdag. Medan vissa tycker att det är en demokratisk skyldighet att rösta, väljer andra att avstå. De kallas för soffliggare och så här såg statistiken för länet ut valet 2014..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.