SR > Nyheter

Tuesday, 26 January, 00:56

SR - 13 jan 21 kl. 05:31

Trump väntar sitt andra riksrättsåtalI USA kan Donald Trump i dag bli den första presidenten någonsin att ställas inför riksrätt två gånger, när kongressen väntas rösta om ett riksrättsåtal mot Trump. Han anklagas för att ha uppviglat till attacken mot kongressbyggnaden för en vecka sen. Men president Trump själv sa igår att det rör sig om en häxjakt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Donald Trump, Trump

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, väntar, sittandra , riksrättsåtal
DN - 06 maj 17 kl. 08:52

Historikern: Därför är ett riksrättsåtal troligt för Trump

Ett riksrättsåtal hänger i luften för president Trump, menar Allan Lichtman, professorn som prickat in rätt segrare i de nio senaste presidentvalen. Troligast är att han åtalas för ekonomiska intressekonflikter eller Rysslandskopplingar, spår Lichtman i en ny bok. – Det syns mycket rök.

Expressen - 11 mar 19 kl. 21:47

Pelosi: Trump är ”inte värd” ett riksrättsåtal

Demokraten och minoritetsledaren i senaten Nancy Pelosi tycker inte att Donald Trump är ”värd” ett riksrättsåtal. Det säger hon i en lång intervju med Washington Post. .

DI - 16 nov 19 kl. 18:32

Trump: Riksrättsåtal leder till största börsfallet i historien

Donald Trump attackerar återigen den mot honom pågående riksrättsutredningen..

DN - 18 maj 17 kl. 12:10

”Har Trump gått in i FBI:s utredning kan det vara grund för riksrättsåtal”

Nya uppgifter om Trumpadministrationens koppling till Ryssland avslöjades av Reuters idag. Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, tror att påståendena, om de kan bevisas, kan vara grund för att väcka åtal mot presidenten..

Cornucopia - 05 jan 20 kl. 11:12

Kommer Trump bli omvald - vad tror du?

USA:s president Donald Trump gör nu inför sitt riksrättsåtal just nu som Bill Clinton när han ställdes inför riksrätt, dvs angriper ett annat land. Det stärker förstås hans presidentskap, som redan saknade någon tydlig motståndare och där Trumps väljarkår fullkomligt struntar i hur mycket Trump blåljuger - det viktiga är vad man säger, inte att det är sant. Så kommer Trump bli omvald?

Expressen - 21 jan 20 kl. 11:44

Riksrättsåtalade Trump håller tal i Davos

Dag ett på konferensen World Economic Forum i Davos rivstartar med tal från både klimataktivisten Greta Thunberg och USA:s riksrättsåtalade president Donald Trump. – Miljön är väldigt viktig för mig, säger presidenten.

Expressen - 22 nov 19 kl. 04:36

Trump vill ställas inför rätta i senaten

USA:s president Donald Trump vill att ett riksrättsåtal mot honom leder till en fullständig rättegång i senaten.– Det är uppenbarligen den enda plats där han kan förvänta sig rättvisa och en korrekt process, säger Vita husets talesperson..

Aftonbladet - 31 okt 19 kl. 15:59

Folket avgör om riksrättsåtal skadar Trump

Dagens PS - 13 nov 19 kl. 09:21

Hemlig omröstning kan störta Donald Trump

I det fall representanthuset röstar för att väcka riksrättsåtal mot Donald Trump skulle senaten med stor sannolikhet rösta emot att avsätta presidenten – men det kan finnas en lösning. Det skriver Juleanna Glover, före detta rådgivare åt flera Republikanska politiker, däribland George W. Bush och John McCain.

DN - 06 jun 19 kl. 20:00

Pelosi om Trump: Hellre fängelse än riksrätt

Nancy Pelosi (D) fortsätter att motsätta sig ett riksrättsåtal mot USA:s president Donald Trump. Istället säger representanthusets talman att hon vill se Trump åtalad sedan han lämnat Vita huset: – Jag vill inte se ett riksrättsåtal, jag vill se honom i fängelse, säger Pelosi enligt källor till Politico..

Expressen - 13 nov 19 kl. 13:26

Deras vittnesmål kan få Trump ställd inför riksrätt

Demokraterna vill att förhören ska leda till ett riksrättsåtal mot Trump.Republikanerna hoppas att samma ska leda till att det hela läggs ner. På onsdagen inleds de tv-sända förhören i riksrättsutredningen om Trumps telefonsamtal med den ukrainske presidenten.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in avskedsansökan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in sin avskedsansökan imorgon, uppger flera medier. Enligt källor till Reuters är målet att få förnyat uppdrag av landets president och försöka bilda en ny regeringen med bredare majoritet. Regeringskrisen utlöstes i förra veckan när ett av samarbetspartierna hoppade av regeringen efter en konflikt om hur Italien ska investera coronapengarna från EU..

SR - 4 timmar sedan

Skarp EU-kritik mot AstraZeneca

EU riktar skarp kritik mot AstraZeneca efter att bolaget meddelat att det inte kan leverera det antal Coronavaccin som utlovats. Hälsokommissionären Stella Kyriakides betonar att EU gett stort stöd till bolaget, man kräver förklaringar och förväntar sig resultat. Kommissionen vill också öka kontrollen över vaccintillverkarna inom EU..

SR - 7 timmar sedan

Linde om Ryssland: oroväckande utveckling

EU:s utrikesministrar fördömer gripandet av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och demonstranter i helgen. Men det blev inga beslut om nya sanktioner mot landet vilket några EU-länder eftrerfrågat. "De verktygen finns kvar", säger utrikesminister Ann Linde som träffar landets utrikesminister nästa vecka..

SR - 7 timmar sedan

USA är tillbaka på den internationella klimatscenen

"En 3,7 till 4,5 grader varmare värld, kommer att bli en värld som är omöjlig att leva i för många människor i världens fattigaste och mest sårbara länder.", det var USA:s nya klimatsändebud John Kerrys budskap på det digitala mötet Climate Adaptation Summit. Hundratals talare från hela världen samlas under två dagar för att fokusera på klimatanpassning.

SR - 7 timmar sedan

Fågelinfluensa hos landets största äggproducent - alla höns avlivas

Fågelinfluensan tvingar Sveriges största äggproducent CA Cedergren i småländska Mönsterås att avliva sina 1,3 miljoner höns. Jordbruksverket är på plats tillsammans med hemvärnet och frivilliga, som hjälper till att forsla bort de avlivade hönsen. Enligt Svenska ägg lär det här inte påverka tillgången på ägg i butik, men däremot kan det bli svårare att få tag på färdigmat och halvfabrikat med svenska ägg..

SR - 7 timmar sedan

Polisen vädjar om hjälp efter hundratals vandaliserade träd

200 träd har vandaliserats i Malmö den senaste tiden och det här skapar stor frustration hos Malmöborna. Stora polisresurser har satts in för att ringa in gärningspersonen, bland annat har Gärningsmannaprofilgruppen hos Nationella operativa avdelningen, Noa kontaktats. Men det räcker ändå inte utan nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp..

SR - 7 timmar sedan

Flera tvingades vända när Sverige stängde gränsen mot Norge

För första gången sedan andra världskriget har nu Sverige stängt gränsen mot Norge och infört ett inreseförbud, med vissa undantag, vilket det har lett till flera olika konsekvenser. Gränspolisen vid Svinesund har under dagen avvisat flera stycken som bland annat velat åka in till Sverige för att handla. Jan-Erik Eylertsen, som jobbar i en butik vid gränsen, säger att detta är ytterligare ett slag mot butiken och att nu "Kommer det väl inte en käft"..

SR - 7 timmar sedan

Åklagaren vill se dagsböter för Estonia-dyk

Idag hölls rättegången i Göteborgs tingsrätt mot två svenskar som enligt åklagaren ska ha gjort sig skyldiga till kränkt gravfrid under dykningar vid Estonia-vraket 2019. Åklagare och advokater är överens om att svenskarna har dykt vid Estonia, men frågan är hur lagen om kränkt gravfrid ska tillämpas. En speciallag skyddar dykningar vid vraket, som ligger på intrnationellt vatten, men fartyget som filmteamet befann sig på när dykningarna genomfördes var tyskflaggat, och Tyskland hade inte skrivit under gravfridslagen..

SR - 8 timmar sedan

EU avråder från resor till högriskländer – däribland Sverige

EU-kommissionen avrådde idag från icke nödvändiga resor till och från EU-länder med extra hög smittspridning, däribland Sverige. Kommissionen föreslog idag att länder med 500 eller fler nya coronafall per 100 000 invånare ska klassas som högriskländer på de riskkartor som den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC publicerar varje vecka. I dagsläget är tio EU-länder klassade som högriskländer, bland dem Sverige, Spanien, Portugal Irland , Nederländerna och de tre baltiska staterna..

SR - 8 timmar sedan

Debutanternas kväll under Guldbaggen

I kväll arrangeras den 55 upplagan av Guldbaggegalan och det är många debutanter som är nominerade. Bland annat Nathan Grossman som gjort filmen ”Greta” och Henrik Schyffert som regisserat ”Spring Uje Spring” är nominerade till årets film. Pandemin har gjort att många filmer varit tillgängliga för att strömmas på internet och ”Se upp för Jönssonligan” fick inte någon biopremiär alls..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.