SR > Nyheter

Monday, 18 January, 15:29

SR - 13 jan 21 kl. 04:46

Lägre andel covidpatienter vårdas på iva17 regioner uppger för Ekot att en lägre andel covidpatienter behöver läggas in på intensivvårdsavdelningar i dag än i våras. Samtidigt vårdas det totalt fler covidsjuka på svenska sjukhus i dag och 14 regioner uppger att det nu är lika pressat inom den övriga slutenvården som på iva, däribland Stockholm och Skåne. Flera regioner säger också att alltmer icke-akut vård måste skjutas på framtiden..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, andel, covidpatienter, vårdas, iva
DN - 01 jul 20 kl. 13:52

Inga covidpatienter vårdas på Danderyds intensivvårdsavdelning

Natten mot onsdagen vårdades inga covidpatienter på Danderyds sjukhus intensivvårdsavdelning..

Dagens Medicin - 06 mar 17 kl. 10:26

Färre vårdas på sjukhus efter våld

Fler personer än tidigare vårdas på sjukhus för skottskador. Men totalt sett är det en lägre andel som får vård efter att ha utsatts för våld jämfört med tidigare år..

Nerikes Allehanda - 20 aug 20 kl. 16:03

Så många vårdas för covid-19 i Örebro län – här är alla fall kommun för kommun

Tre covidpatienter vårdas på sjukhus, men ingen av dem på intensiven. Här är dagens....

YLE - 03 feb 14 kl. 04:29

Många åldringar vårdas på institution - Nykarleby i topp

Yle Nyheters jämförelse av åldringsvården i Svenskfinland visar att Nykarleby har störst andel åldringar på institution, medan andelen är minst i Jakobstad. Regeringen vill däremot att kommunerna skär ner på institutionsvården och i stället satsar mera på hemvård och serviceboenden.
Kimitoön, Kronoby, Malax, Mörskom och Borgå har hög andel institutionsvårdYLE/Ida-Maria BjörkqvistMånga åldringar vårdas fortfarande på ålderdomshem eller hälsocentralernas långvårdsavdelningar, trots att målet är att minska på institutionsplatserna.

DN - 06 aug 20 kl. 15:46

Inga covidpatienter kvar på Danderyds sjukhus

För första gången på närmare fem månader vårdas inga covidpatienter på Danderyds sjukhus..

Kristianstadsbladet - 05 apr 20 kl. 12:41

Corona: Antalet covidpatienter ökar i Skåne

Antalet skåningar som vårdas på sjukhus på grund av covid-19 ökar. Just nu intensivvårdas 16 personer..

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 20 kl. 12:14

Fem nya dödsfall i covid-19 – fler vårdas i Trelleborg

Ytterligare fem personer med covid-19 har avlidit i Skåne. Antalet covidpatienter som vårdas på sjukhus totalt sett har fortsatt sjunka under helgen. I Trelleborg har antalet pateinter dock ökat..

Kristianstadsbladet - 17 apr 20 kl. 12:30

Så många vårdas på CSK för corona

I hela region Skåne vårdas totalt 75 personer för corona, varav flest, 31 personer, vårdas i Malmö. I Kristianstad och Hässleholm är siffran betydligt lägre. .

Cornucopia - 07 apr 19 kl. 14:21

Världsekonomin saktar in - lägre vinster väntas hos börsbolagen

Från allt fler håll kommer nu uttalanden om att världsekonomin saktar in, och att börsbolagens vinster kommer falla. Det är inte bara Sverige som är på väg in i en lågkonjunktur, även om begreppet är rätt svenskt. Risken för recession i världsekonomin avfärdas förstås, men enskilda länder kommer gå bättre eller sämre än snittet och en del kommer drabbas av recession.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 15:10

En vacker trädgård – högre husvärde?

När man står inför en husförsäljning brukar säljaren titta på vad som kan fräschas upp inomhus. Kanske behöver sovrummen målas om, mäklaren tipsar dig om att lägga nytt golv i vardagsrummet eller satsa lite större och måla om utsidan av huset. Man brukar säga att större renoveringar inför en försäljning såsom att byta kök eller renovera badrummet är svåra pengar att få igen.

HBL - 08 jul 13 kl. 07:00

Besöksförbud utfärdas i varierande grad

Behandlingen av besöksförbud strandar ofta på att den som är i behov av skydd inte dyker upp i tingsrätten. Den stora sannolikheten för att processen torkar ihop minskar på polisens vilja att utfärda besöksförbud, säger forskardoktorn Mirka Smolej.

?

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Navalnyj häktas i 30 dagar

Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj kommer att hållas frihetsberövad i ytterligare 30 dagar, beslutar en domstol i Moskva. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters som citerar nyhetssajten Life. Navalnyj greps igår på en flygplats i Moskva när han återvände till Ryssland för första gången sen mordförsöket i augusti förra året..

SR - 1 timme sedan

Fortsatt hårda restriktioner i Norge

Beskeden innebär bland annat fortsatt stränga gränskontroller, fortsatt utskänkningsförbud av alkohol och ett tak på max fem gäster hemma. Vissa lättnader för barn och unga ges dock, bland annat öppnas för träningar och fritidsaktivitet för unga under 20 år. "Vi gör det som är nödvändigt för att hålla kontroll på smittan och folk bör vara beredda på att leva med olika typer av restriktioner allra minst fram till sommaren sa statsminister Erna Solberg när hon redogjorde för coronaläget i Stortinget.

SR - 2 timmar sedan

Experten: Maffian gynnas av pandemin

När människor hamnar i ekonomiska problem på grund av pandemin innebär det ökade möjligheter för maffian att bedriva illegal låneverksamhet med höga räntor, säger forskaren Carina Gunnarsson vid Institutet för framtidsstudier. I onsdags inleddes den näst största maffiarättegången någonsin i Italien, mot den nu mäktigaste maffiaorganisationen – Ndranghetan. Enligt uppskattningar omsätter organisationen årligen över 400 miljarder kronor..

SR - 2 timmar sedan

Säkerheten vid obevakade järnvägsövergångar ska förbättras

För några år sen fick Trafikverket uppdraget att förbättra säkerheten vid de obevakade plankorsningarna i landet. Enligt Bengt Olsson, Trafikverkets presschef ska runt tusen sådana korsningar byggas om fram 2026 men han säger att arbetet tar tid. Igår inträffade en dödsolycka vid en obevakad järnvägskorsning i Söråker i Timrå kommun där två flickor i tonåren omkom efter att ett tåg krockat med skotern de färdades på..

SR - 3 timmar sedan

Kvinna döms till 14 års fängelse för anstiftan till mordförsök

Kvinnan som misstänks ha anstiftat till mordförsöket på en känd advokat i Stockholm döms nu till 14 års fängelse. Tingsrätten anser att hon sedan 2018 planerat och försökt få mannen mördad. Sedan tidigare har den man som sköt advokaten dömts till 14 års fängelse för mordförsöket..

SR - 3 timmar sedan

Kraftig ökning av antalet varsel

Rapporter om 1555 varsel inkom under förra veckan till Arbetsförmedlingen,bara en gång sedan mitten av september har antalet varsel under en enskild vecka varit högre. Samtidigt är antalet arbetslösa i landet nu 465 000 vilket motsvarar en arbetslöshet på 8.9 procent, och det följer en fortsatt svag ökning av antalet som saknar jobb.

SR - 3 timmar sedan

Massrättegång mot oppositionella i Kambodja

Massrättegången mot fler än 150 tidigare medlemmar och anhängare av det upplösta oppositionspartiet visar hur Hun Sen systematiskt förföljer sina motståndare. I stort sett alla åtalade anklagas för konspiration och förräderi mot staten något som medför ett maximalt straff på 12 års fängelse. "Hun Sen blir allt mer totalitär och gör allt för att utplåna alla oppositionella" säger Kasit Piromya tidigare thailändsk utrikesminister och nu talesperson för organisationen Asiatiska parlamentariker för mänskliga rättigheter..

SR - 4 timmar sedan

JUST NU: Aleksej Navalnyj i häktningsförhandling

Texten uppdateras..

SR - 5 timmar sedan

Rekordmånga anmälningar om smitta på jobbet

Rekordmånga anmälningar om arbetsplatsrelaterade incidenter och olyckor kopplade till covid-19 har rapporterats in till Arbetsmiljöverket de första två veckorna i år och det är en oroväckande utveckling enligt Ulrika Scholander är avdelningschef. Under förra veckan rapporterades 484 anmälningar vilket är fler än någon tidigare vecka under pandemin. Flest anmälningar kommer från vård och omsorg men sedan informationen förtydligades till andra branscher har även anmälningar från verksamheter som skolor och butiker börjat strömma in..

SR - 6 timmar sedan

Cancerpatienter riskerar få vänta

Regioner befarar att canceroperationer behöver skjutas upp när vårdens resurser går åt till den växande coronavården. Nu upphandlar Uppsalaregionen operationskapacitet av privata vårdgivare. Enligt sjukvårdsdirektör Mikael Köhler i Region Uppsala upphandlas enklare operationer för att frigöra vårdplatser för mer komplicerade ingrepp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.