GT > Nyheter

Thursday, 21 January, 18:21

GT - 13 jan 21 kl. 03:34

Mängder av frakturer i halkan – läkaren vädjarSahlgrenska gick i förra veckan ut och uppmanade folk att vara försiktiga i halkan.Nu är antalet patienter med frakturer dubbelt så högt som vanligt, skriver GP..
Läs mer på GT
Läs mer om:
GP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mängderav , fraktureri , halkan, läkaren, vädjar
Barometern - 23 jun 14 kl. 17:51

Läkare kritiseras efter missade frakturer

En läkare undersökte en patient för dåligt och missade två frakturer. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kritiserar nu läkaren. Händelsen inträffade hösten 2011 då en man kom med ambulans till akutmottagningen i Oskarshamn efter att ha klämt benet vid en arbetsolycka.

Expressen - 27 mar 14 kl. 10:04

Läkaren vägrade göra kejsarsnitt – frias

Läkaren vägrade Johanna Svensson kejsarsnitt – trots 55 timmars förlossning. Dottern Hilda hann aldrig börja sitt liv. Hon kom till världen med flera frakturer och bruten nacke.

GT - 27 mar 14 kl. 10:04

Hilda dog vid födseln – ansvariga läkaren frias

Läkaren vägrade Johanna Svensson kejsarsnitt – trots 55 timmars förlossning. Dottern Hilda hann aldrig börja sitt liv. Hon kom till världen med flera frakturer och bruten nacke.

GT - 27 mar 14 kl. 10:04

Läkaren vägrade göra kejsarsnitt – dom i dag

Läkaren vägrade Johanna Svensson kejsarsnitt – trots 55 timmars förlossning. Dottern Hilda hann aldrig börja sitt liv. Hon kom till världen med flera frakturer och bruten nacke.

Expressen - 23 okt 14 kl. 09:51

Hade 22 frakturer efter fall – fick värktabletter

79-årige Knut Sjöberg i Mellerud skulle såga ned en gren på ett träd och föll tre meter. Trots 22 frakturer i kroppen fick han bara värktabletter när han sökte läkare. – Man har så liten makt som anhörig, säger Knuts dotter, Frida Sjöberg, Trollhättan, som anmälde läkaren till inspektionen för vård och omsorg (IVO)..

Skånskan - 17 maj 16 kl. 16:21

Läkaren: ”Jag kunde inte själv säga stopp”

Skurup ”En hel hög” med flyktingar kunde samtidigt komma och kräva recept på tunga opiater.
Den välvillige läkaren skrev då ut medicinerna – utan att ibland ens träffa patienterna.
– Det var svårt att säga nej, säger han till Skånska Dagbladet.

Dalarnas tidningar - 28 dec 17 kl. 15:07

Tre frakturer var fyra – Upptäcktes när Jason Doyle opererade foten på nytt

Världsmästaren Jason Doyles frakturer i foten har varit en följetong sedan i somras. Hela tre ben var av enligt läkaren som opererade Doyle dagarna efter kraschen. Fel, visade det sig när samma doktor nyligen opererade honom igen.

Expressen - 01 jun 17 kl. 18:49

Läkaren om spädbarnets skador: "Krävs grovt våld"

Två föräldrar i Kristianstad misstänkts ha orsakat sin en månad gamla dotters död.Spädbarnet hade bland annat över 20 frakturer, enligt röntgenbilder. – För att få den här skadebilden krävs grovt våld mot bröstkorgen, säger röntgenläkaren som är kallad som sakkunnig under förhandlingen, enligt Kristianstadbladet..

NSD - 02 okt 18 kl. 10:50

Bakslaget: Skidåkaren kan missa premiären

Piteå Elit-åkaren har drabbats av dubbla frakturer i handen, skriver Sport-Expressen..

Nyheter 24 - 15 aug 13 kl. 09:40

Läkare skrev ut mängder droger ? till sig själv

SOLNA. Under en lång tid skrev en läkare i Solna ut droger till sig själv. Det var först när apoteket slog larm om läkarens "anmärkningsvärda egenförskrivning" som Socialstyrelsen upptäckte läkarens förehavanden.

Nyheter 24 - 15 aug 13 kl. 09:40

Läkare skrev ut mängder av droger ? till sig själv

SOLNA. Under en lång tid skrev en läkare i Solna ut droger till sig själv. Det var först när apoteket slog larm om läkarens "anmärkningsvärda egenförskrivning" som Socialstyrelsen upptäckte läkarens förehavanden.

Fler nyheter från GT

GT - 3 timmar sedan

”Behöver inte vara nån Einstein för att förstå”

SSL-säsongen rullar på.Spelare och tränare gör allt för att klara nytt kontrakt, fixa slutspelsbiljett eller bädda för guldfest.Samtidigt sliter klubbarnas sportchefer hårt i kulisserna med att ställa ett ännu bättre lag på papperet nästa säsong.

GT - 3 timmar sedan

Patrik Sjöberg i trafikolycka: ”Slog upp lågor över bilen”

GÖTEBORG. Patrik Sjöberg, 56, har varit inblandad i en trafikolycka.Friidrottsikonen berättar om den dramatiska upplevelsen: – Jag fick sladd och flög rakt in i mitträcket..

GT - 5 timmar sedan

Pluggande på distans förlängs till sportlovet

Gymnasieskolorna i Göteborg kommer ha fortsatt distansundervisning fram till den 21 februari och efter det tar sportlovet vid.Det skriver DN..

GT - 6 timmar sedan

Stor räddningsinsats – bil befaras ha gått igenom isen

Just nu pågår en stor räddningsinsats med bland annat dykare i Vänersborg sedan man befarar att en bil kört genom isen. – Allting tyder på att det ligger en bil på botten, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.Dykare är nu i vattnet för att lokalisera bilen och för att kontrollera om några personer finns i den.

GT - 11 timmar sedan

Man överfallen och rånad av tre gärningsmän

Sent på onsdagskvällen rånades en man av tre okända gärningsmän i Skövde.I samband med att rånarna drog av mannens halsband så föll han till marken och skadade armen.– Hans flickvän försöker avstyra det men då får också hon ta emot slag, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

GT - 11 timmar sedan

Stor insats vid villabrand – polisen utreder mordbrand

Under natten mot torsdagen larmades polis och räddningstjänst till en villa i Vårgårda.När räddningstjänsten anlände slog lågor ut genom fönstret och det omfattande släckningsarbetet har pågått i flera timmar.Polisen utreder händelsen som mordbrand.

GT - 11 timmar sedan

Så samarbetar gängen allt mer – hyr torpeder

Tillsammans har deras gängkrig skördat ett 30-tal dödsoffer i Stockholm och Göteborg.Den ökända Dödspatrullen i Rinkeby och gängen i södra Biskopsgården.Nu varnar polisen för utökade samarbeten - om vapen, knark och våldsdåd - mellan kriminella förortsnätverk.

GT - 12 timmar sedan

Rödgrönrosa vill censurera flygets gröna utveckling

I Göteborg vill V, MP och FI förbjuda annonser för flygresor på de kommunala annonsplatserna. Det är oacceptabelt att flyget oavsett drivmedel utnämns till en miljöbov. I stället borde kommunen börja köpa förnybart biodrivmedel till sina tjänsteresor och utmana andra att göra detsamma, skriver Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen flyg..

GT - 17 timmar sedan

Ingen kartläggning av hedersförtryck i Borås

Polisen och oppositionen i Borås har varit kritiska mot kommunens arbete mot hedersförtryck.Men trots kritiken verkar det inte bli någon lokal kartläggning av problemet, enligt P4 Sjuhärad..

GT - 19 timmar sedan

Modernas vaccin har levererats till regionen

I veckan har 1 300 doser av Modernas vaccin levererats till nio vårdcentraler i Västra Götalandsregionen.Doserna kommer att gå till prioriterade grupper som står utanför den första vaccinfasen, och som kan kallas till vårdcentralen för att få sprutan.– Det känns bra att kunna ligga steget före så att vi verkligen har organisationen på plats så att allt kan fungera smidigt och effektivt när de stora leveranserna börjar komma, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge till VGR Fokus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.