SR > Nyheter

Wednesday, 20 January, 05:37

SR - 13 jan 21 kl. 03:12

Olika takt på vaccinationer i grannländerna"Vi har vaccinerat flest sett till befolkning i hela EU", sa Danmarks statsminister Mette Frederiksen vid en presskonferens häromveckan. Sämre har det gått i Norge där bara knappt 21 000 människor blivit vaccinerade och den norska vaccinationsstrategin får kritik för att vara både långsam och ineffektiv. I Finland gick det trögt till en början men nu har vaccinationerna tagit fart och nu planerar flera kommuner att massvaccinera folk på offentliga platser..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Danmarks, Mette Frederiksen, Norge, Finland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olika takt, vaccinationeri , grannländerna
Sydsvenskan - 20 sep 12 kl. 06:30

Olika skalor. Det är alltid grannländerna som får dra det tyngsta lasset.

Rickard Lagervallislamolog vid Lunds universitet och Halmstad högskolaDen 12 september skrev 25 S-politiker i Svenska Dagbladet att Sverige är det land i Europa som tar emot flest syriska flyktingar och att Södertälje tar emot var tionde av dessa. De uppmanade därför andra kommuner i Stockholmsregionen att bidra till att avlasta Södertälje. Debattören Gunnar Sandelin replikerade med frågan: ?

SvD - 28 mar 16 kl. 15:36

Européernas självbild – så upplever vi grannländerna

Två länder anses av många ha den bästa levnadsstandarden i Europa. Det tror i alla fall de europeiska grannländerna enligt en ny undersökning. Bläddra igenom listan för att se hur européerna upplever livsförhållandena i sitt land jämfört med grannländerna..

Trelleborgs Allehanda - 17 nov 13 kl. 11:57

Troells film ratas i grannländerna


Regissören Jan Troell ifrågasätter hur hans film "Dom över död man" distribueras, skriver Sydsvenskan. Filmen, som handlar om den svenske tidningsmannen Torgny Segerstedt och hade svensk premiär i december 2012, kommer att lanseras i USA i vår men får ingen biopremiär i Norge eller Danmark. Detta trots att filmen är ett nordiskt samarbete med en dansk skådespelare, Jesper Christensen, i huvudrollen.

Kristianstadsbladet - 17 nov 13 kl. 11:57

Troells film ratas i grannländerna


Regissören Jan Troell ifrågasätter hur hans film "Dom över död man" distribueras, skriver Sydsvenskan. Filmen, som handlar om den svenske tidningsmannen Torgny Segerstedt och hade svensk premiär i december 2012, kommer att lanseras i USA i vår men får ingen biopremiär i Norge eller Danmark. Detta trots att filmen är ett nordiskt samarbete med en dansk skådespelare, Jesper Christensen, i huvudrollen.

DI - 12 dec 13 kl. 16:21

Grannländerna rasar mot tyska vägavgifter

Tyska planer på att införa avgifter på Autobahn får grannländerna att rasa och hota med att införa egna avgifter mot utlänningar. Det skriver Svenska Dagbladet..

EU-Parlamentet - 15 okt 14 kl. 10:51

Artikel - Syrien och Irak: Växande flyktingströmmar pressar grannländerna - Underutskottet för mänskliga rättigheter

Över 9 miljoner syrier har tvingats lämna sina hem de senaste åren. I och med IS framryckningar i Syrien och Irak blir den humanitära situationen alltmer kritisk. "Ingen annan konflikt har någonsin lett till så många döda, så många flyktingar under så kort tid, sade Frej Fenniche från OHCHR under en utfrågning i måndags, organiserad av Utskottet för mänskliga rättigheter.

Realtid - 06 mar 17 kl. 11:32

Nordea lugnar oron i grannländerna

Efter fusionerna i Nordea har oroliga röster från grannländerna ekat i bland annat Bloomberg News. Nordea försäkrar dock att oron är obefogad..

SR - 24 maj 17 kl. 16:30

Ebolautbrott i Kongo-Kinshasa höjer beredskapen i grannländerna

Ebola-epidemin i Kongo-Kinshasa har nu ökat i omfattning. 37 konstaterade fall finns nu, varav fyra personer har avlidit. Grannländerna har nu satt upp beredskap vid gränsområdena för att upptäcka eventuellt nya fall..

SR - 11 sep 17 kl. 13:30

Stor rysk-vitrysk militärövning – ett hot mot grannländerna?

På torsdag inleds den ryska och vitryska militärövningen Zapad i västra Ryssland, Kaliningrad och Östersjön. Säkerhetspolitiska bedömare i olika Natoländer är rädda för att den ska innebära ett hot mot grannländerna. Men enligt Rysslandsexperten Johan Norberg är det inte den enskilda övningen man bör oroa sig för..

DN - 18 mar 20 kl. 18:07

Så ser grannländerna på Sveriges hantering av viruset

Stängda grundskolor och inreseförbud. De nordiska grannländerna har valt en annan – snabbare och mer omfattande – väg än Sverige i kampen….

DI - 29 maj 20 kl. 15:33

Nordenanalytikern: Sverige bästa indikatorn när grannländerna öppnar upp

Sverige är bästa indikatorn på hur det går för ekonomin i grannländerna när de öppnar upp, anser Bloomberganalytikern Johanna Jeansson..

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Trump sparar inte på krutet när han summerar sina gärningar

Ekonomin står i fokus i det avskedstal som USA:s avgående president Donald Trump nu lagt ut på nätet, medan betydligt mindre utrymme ägnades åt coronapandemin – även om presidenten tog åt sig äran för de vaccin som tagits fram. Han sparar inte på krutet när han kallar USA:s ekonomi, under hans tid vid makten, för "den största i världshistorien". Trump önskade den blivande admnistrationen lycka till, men nämnde aldrig den tillträdande presidenten, Joe Biden, vid namn..

SR - 1 timme sedan

Resursskolor hotas av nedläggning

Flera resursskolor i Stockholmsområdet som tar emot barn med diagnoser som autism och adhd har hamnat i en akut ekonomisk situation. Orsaken är att Stockholm stad avslår fler ansökningar om tilläggsbelopp, som kan beviljas för extraordinärt särskilt stöd. Christian Wettergren, pappa och ordförande för Lunaskolans föräldraförening: "Mycket oroande, om den slår igen så vet jag inte hur vi ska göra.

SR - 1 timme sedan

EU-topp kritiserar avstängning av Trump på sociala medier

Det var fel av Facebook och Twitter att stänga av USA:s president Donald Trump efter stormingen av den amerikanska kongressen. Det säger EU:s kommissionens vice ordförande Vera Jourova i en exklusiv intervju med Ekot..

SR - 4 timmar sedan

Premiärminister Conte får sitta kvar - men regeringskrisen är inte över

I Italien hölls under kvällen en omröstning i senaten om premiärminister Giuseppe Contes regeringskoalition skulle ges fortsatt stöd för att regera landet. En svag majoritet röstade ja under förtroendeomröstningen, vilket innebär att han kan sitta kvar som premiärminister. Bakgrunden är den regeringskris som landet kastades in i förra veckan efter att ett av regeringspartierna hoppade av regeringssamarbetet efter oenighet om hur Italien ska spendera pengarna från EU:s återhämtningsfond..

SR - 5 timmar sedan

Rv 70 Sala-Avesta vägen avstängd

Rv 70 avstängd mellan Sala och Avesta i höjd med Brovallen pga bärgning av lastbil med släp. Prognos för när vägen kan öppna igen är satt till kl. 02.

SR - 6 timmar sedan

Cecilia Khavar: "Trump beskriver sig som en outsider"

I USA lade president Donald Trump ut sitt avskedstal på Vita Husets hemsida. Bland annat pratade han om att han var den förste presidenten de senaste decennierna som inte startat något nytt krig. "President Trump har under sina fyra år vid makten hållit flera av de löften han gav väljarna när han kandiderade 2016 så det kan förvänta sig att han kommer att lyfta fram i sitt tal", säger Sveriges Radios Washingtonkorrepsondent Cecilia Khavar..

SR - 6 timmar sedan

E6 Vellinge-Trelleborg avstängd i riktning mot Trelleborg

E6 är avstängd mellan Vellinge och Trelleborg efter Skegrie i riktning mot Trelleborg pga en olycka mellan en personbil och lastbil. Prognos för när vägen kan öppna igen är satt till kl. 23.

SR - 8 timmar sedan

Norge släpper på alkoholförbudet på krogen

Det nationella utskänkningsförbudet av alkohol hävs i Norge från och med fredag. Ändringen kommer efter ett majoritetsbeslut i Stortinget. ”Vi gör det här för att rädda alla mindre ställen som riskerar att gå omkull på grund av åtgärder som vi inte ens vet om det hjälper”, säger Siv Jensen, partiledare för Fremskrittspartiet till NRK..

SR - 8 timmar sedan

Efter Sabunis migrationskrav: L diskuterar januariavtalets framtid

Liberalernas riksdagsgrupp har i kväll haft ett flera timmar långt möte. Partiledaren Nyamko Sabuni har tidigare krävt att regeringen ska dra tillbaka delar av förslaget till ny migrationslag, annars hotas budgetsamarbetet. ”Vi fattade nu ett beslut tillsammans om att diskussionen fortsätter i riksdagsgruppen och i partistyrelsen om Januariavtalets framtid”, säger Johan Pehrson (L).

SR - 9 timmar sedan

Kommunens handlingsplan klar efter att treåring hittats död

Norrköpings kommun har nu färdigställt den åtgärdsplan som Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) krävt efter kritiken av handläggningen i ärendet om den treåriga flicka som hittades död i sitt hem i Norrköping för ett år sen. Ivo konstaterade att många allvarliga fel i ärendet begåtts och att flickan inte fick det stöd och skydd hon behövde. Planen handlar bland annat om att säkerställa kompetensen hur man gör förhandsbedömningar och risk- och skyddsbedömningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.