SR > Nyheter

Tuesday, 26 January, 10:38

SR - 13 jan 21 kl. 03:10

Pence kommer inte avsätta Trump – men republikaner svängerUSA:s vicepresident Mike Pence avvisar Demokraternas krav på att använda konstitutionens 25:e tillägg för att avsätta president Trump i förtid. Samtidigt uppges Republikanernas talman i senaten Mitch McConnell ha sagt till flera medarbetare att han är nöjd med att demokraterna rör sig mot riksrätt. Flera republikaner har nu ställt sig bakom ett eventuellt riksrättsåtal..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trump, USA, Mike Pence, Demokraternas, Republikanernas, Mitch McConnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pencekommer inte , avsätta, Trumpmen , republikaner, svänger
DN - 10 sep 18 kl. 16:08

Pence förnekar plan på att avsätta Trump

USA:s vicepresident Mike Pence har pekats ut som den anonyme skribenten till New York Times-kolumnen som beskriver hur Donald Trump motarbetas av sin egen personal. I en intervju med CBS förnekar han alla planer om att försöka avsätta presidenten. .

Expressen - 24 jan 20 kl. 19:19

Demokraternas kamp för att avsätta Trump

WASHINGTON DC. För tredje dagen argumenterar Demokraterna för att Donald Trump ska avsättas. Intresset bland senatorerna har ibland varit svalt.

Expressen - 15 feb 19 kl. 03:46

Tidigare FBI-chefen: Så skulle vi avsätta Trump

James Comey sparkades som FBI-chef under förvirrade omständigheter. Nu avslöjar efterträdaren Andrew McCabe hur FBI-toppar under de följande åtta dagarna diskuterade hur de skulle hantera Donald Trump. .

DI - 15 okt 17 kl. 09:18

Belöning på 87 miljoner till den som kan avsätta Trump

Nu höjs insatsen i kampen kring Donald Trumps kontroversiella presidentskap. Den som har information som kan leda till att han avsätts erbjuds en belöning på motsvarande 87 miljoner kronor..

DI - 15 okt 17 kl. 09:18

Belöning på 81 miljoner till den som kan avsätta Trump

Nu höjs insatsen i kampen kring Donald Trumps kontroversiella presidentskap. Den som har information som kan leda till att han avsätts erbjuds en belöning på motsvarande 81 miljoner kronor..

Cornucopia - 06 apr 17 kl. 22:12

Tillerson: Ny Trumppolicy för Syrien - anfall för att avsätta Assad

USA:s utrikesminister meddelade just att Trumpregimen för andra gången på mindre än två veckor byter policy vad gäller Syrien och Assad. USA avser nu att leda ett militärt anfall mot Syrien i syfte att avsätta Assad. Trumpeter som yrat om att Trump skulle bryta med det militär-industriella komplexet, sluta lägga sig i Mellanöstern och samarbeta med Putin kan sätta sig och diskutera i små grupper.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 17:45

Uppgifter: Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Fed-chefen

Den amerikanska presidentadministrationen ska inte bara ha undersökt om det på laglig väg är möjligt att avsätta Federal Reserves ordförande utan också analyserat vilka potentiella följder som en sådan petning skulle få, skriver nyhetsbyrån. Enligt tidigare uppgifter har rådgivare rått presidenten att avhålla sig från att agera drastiskt i frågan, då en självständighet för centralbankens penningpolitik anses vara ett fundament i konventionell demokratipraxis. En talesperson för Federal Reserve säger i ett uttalande att en ordförande i centralbanken endast kan avsättas på en orsaksmässig grund.

DI - 18 jun 19 kl. 17:45

Källor: Trump undersöker möjligheten att avsätta Fed-chefen

Vita huset har undersökt möjligheterna att avsätta Federal Reserves ordförande, Jerome Powell, som av president Donald Trump risats som "det största hotet mot den amerikanska ekonomin", rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor. .

Dagens PS - 21 nov 19 kl. 12:28

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

ÖstersundsPosten - 18 feb 16 kl. 12:42

Kommunstyrelsen ville avsätta 5 miljoner för aktieköp – fullmäktige sa nej

Det är inte ovanligt att kommunen avsätter pengar till köp av aktier, framför allt har detta gällt aktier i Härjeåns under många år. Ett förslag fanns uppe i kommunfullmäktige att avsätta pengar till köp av finansiella tillgångar men efter ett par anföranden var enigheten stor att sända ärendet på en återremiss..

VA - 03 jul 17 kl. 08:59

Nu finns det en konkret plan för att avsätta Trump

Förra veckans Twitter-attacker har fått USA:s maktelit att koka över.  .

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Weinstein ska betala miljonbelopp till fler än 50 kvinnor

En domare i USA har gått med på en förlikning mellan filmproducenten Harvey Weinstein och ett stort antal kvinnor som anklagar honom för sexuella övergrepp, rapporterar flera medier. Fler än 50 kvinnor får dela på drygt 17 miljoner dollar, alltså 140 miljoner kronor. Harvey Weinstein dömdes i New York förra året till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor.

SR - 10 minuter sedan

Vaccinforskaren: "Det är bråttom, folk dör"

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca kommer att leverera färre doser vaccin än planerat till Sverige. Sverige får 700 000 doser i stället för en miljon. Hör vaccinforskaren Ali Mirazimi vid Karolinska institutet i Ekots Livesändning..

SR - 1 timme sedan

Just nu: Sverige förlänger reseavrådan utanför EU

Regeringen förlänger i dag avrådan för icke-nödvändiga resor utanför EU till 15 april 2021. Avrådan sträcker sig alltså över både sport- och påskloven. Utrikesminister Ann Linde hänvisar till det rådande coronaläget och att många länder nu inför snabba restriktioner som påverkar den enskildes möjlighet att ta sig hem till Sverige igen..

SR - 3 timmar sedan

Danska minkuppfödare får 25 miljarder av staten

De danska minkfarmarna kommer att få motsvarande ungefär 25 miljarder kronor i ersättning. Detta sen över 15 miljoner minkar avlivades efter att man upptäckt corona-virus bland djuren förra året. De flesta partierna i folketinget stödjer uppgörelsen som blev klar igår, rapporterar Danmarks Radio..

SR - 4 timmar sedan

Färre konkurser trots pandemin

Antalet företagskonkurser i nordiska länder minskade under fjolåret jämfört med 2019, enligt ny statistik. I Sverige är nedgången tre procent medan den i Danmark blev 34 procent. Den kraftiga nedgången av konkurser i Danmark kan förklaras bland annat med god fart i ekonomin före pandemin och tidiga statliga stödåtgärder säger Jukka Ruuska, vd för affärsinformationsföretaget Enento som med Experian tagit fram statistiken.

SR - 4 timmar sedan

Intern strid pressar skotska regeringschefen

I maj hålls val till det skotska parlamentet och självständighetspartiet SNP hoppas på en storseger samtidigt som partiet plågas av infekterad konflikt som pressar partiledaren Nicola Sturgeon. SNP:s förre partiledare Alex Salmond anklagar Sturgeon för att ha ljugit inför det skotska parlamentet om när hon fick reda på de anklagelser om sexuella trakasserier som riktades mot Salmond för några år sen, anklagelser han senare frikändes från. Sturgeon bedyrar sin oskuld, men just nu pågår två parlamentariska utredningar i ärendet och skulle de komma fram till att Sturgeon vilselett parlamentet bli en svår politisk situation för den populära partiledaren..

SR - 4 timmar sedan

Brasiliens hälsominister utreds för roll i katastrof

En utredning mot landets hälsominister Eduardo Pazuello har inletts i Brasilien, i samband med det katastrofala coronaläget i staden Manaus i Amazonas. Där tog syrgasen slut för två veckor sen och flera personer med covid-19 dog till följd av det. Enligt åklagaren fick ministern kännedom om att syrgasen i Manaus sjukhus tagit slut den 8 januari, men han agerade först flera dagar senare..

SR - 4 timmar sedan

Indiska bönder ökar pressen på regeringen

I dag väntas tusentals bönder köra med sina traktorer genom Indiens huvudstad för att ytterligare öka pressen på regeringen. Bönderna protesterar mot tre lagar som reglerar försäljning, pris och lagring av jordbruksprodukter. Regeringen menar att det nya regelverket ger bönderna mer makt när de kan sälja till fler uppköpare, medan bönderna är rädda för lagarna istället ska gynna storföretagen..

SR - 4 timmar sedan

Sexuella övergrepp mot barn ökar i världen

Coronapandemin har lett till ökat antal sexuella övergrepp mot barn världen över, visar en undersökning från it-företaget Netclean. Två tredjedelar av de 470 poliser och utredare från 39 länder som svarat på frågor menar att brotten ökat under pandemin. I Sverige har det också ökat, men inte mer än den ökning de ser varje år..

SR - 5 timmar sedan

Ett steg närmare riksrättsåtal mot Trump

Representanthuset har nu överlämnat riksrättsåtalet mot Donald Trump till senaten, där rättegången tidigast kommer att inledas den 8 februari. Janet Yellen har godkänts av senaten och kommer att bli den första kvinnliga finansministern i USA någonsin. President Joe Biden har upphävt Donald Trumps gamla beslut om att förbjuda transpersoner att göra militärtjänst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.