UNT > Nyheter

Sunday, 24 January, 00:15

UNT - 13 jan 21 kl. 01:45

Flera republikaner står bakom riksrättTopprepublikanen Liz Cheney, partiets tredje högst rankade ledamot i USA:s representanthus, kommer att rösta för att ställa landets president Donald Trump inför riksrätt. Ytterligare två republikaner i representanthuset stödjer ett riksrättsåtal..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Liz Cheney, USA, Donald Trump

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera republikaner, står, bakom, riksrätt
SR - 16 jul 19 kl. 19:37

Efter skandalen: Ledande republikaner stödjer Trump

I USA har demokraterna kallat till en omröstning om att fördöma president Donald Trumps uttalanden om att fyra demokratiska kongresskvinnor är illojala mot USA och att om det inte passar så kan de ”åka tillbaka till platserna de kom från”. Men ledande republikaner sluter upp bakom Trump..

SR - 02 okt 19 kl. 06:08

Riksrättsfrågan splittrar det amerikanska folket

Fler än tidigare ställer sig nu bakom demokraternas riksrättsförfarande, men många republikaner håller med president Trump om att det rör sig om häxjakt..

Expressen - 24 okt 19 kl. 03:46

Republikaner stormade förhör med Trump-vittne

En stor grupp Trump-trogna republikaner stormade under onsdagen det stängda förhörsrummet i riksrättsutredningen.Scenerna ska ha varit kaotiska och kongressledamöter uppges ha skrikit åt varandra inne i kongressens säkerhetsutrymme.Förhöret med Pentagon-toppen Laura Cooper försenades fem timmar..

DN - 27 jan 20 kl. 19:34

Tunga republikaner vill höra John Bolton vittna om Trump

Flera tunga republikaner säger nu att de lutar åt att senaten ska höra vittnen i den pågående riksrättsprocessen mot….

Sydsvenskan - 01 mar 13 kl. 06:30

Tunga republikaner stödjer homoäktenskap

Det kan vara ett steg mot en modernisering, men det kan också signalera början av ett uppslitande inbördeskrig i ett av USA:s stora politiska partier. När en rad ledande republikaner nu ställer sig bakom rätten för homosexuella par att ingå äktenskap är det i alla fall klart att något hänt.Frågan om homosexuellas rättigheter ställs på sin spets när USA:s högsta domstol inleder en process som ska mynna ut i ett beslut om samkönade äktenskap har stöd i USA:s konstitution.

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 19 kl. 10:38

Republikaner stormade möte om riksrätt

En grupp republikanska kongressledamöter stormade in i ett mötesrum och störde ett planerat vittnesmål i utredningen om en eventuell riksrättsprocess mot president Donald Trump. Ledamöterna höll sig kvar i det så kallade SCIF-rummet – en beteckning för.

GöteborgsPosten - 24 okt 19 kl. 11:31

Republikaner stormade möte om riksrätt

En grupp republikanska kongressledamöter stormade in i ett mötesrum och störde ett planerat vittnesmål i utredningen om en eventuell riksrättsprocess mot president Donald Trump..

SR - 22 jan 20 kl. 05:21

Oense om riksrättens regler

I USA pågår fortfarande riksrättens första dag i senaten och som väntat innebar det sammandrabbningar mellan republikaner och demokrater om reglerna för själva rättegången..

GöteborgsPosten - 31 jan 20 kl. 21:01

Republikaner säger nej till vittnen i riksrätt

Republikanerna följer partilinjen och röstar emot att kalla vittnen till riksrättsrättegången mot president Donald Trump..

UNT - 31 jan 20 kl. 20:59

Republikaner säger nej till vittnen i riksrätt

Republikanerna följer partilinjen och röstar emot att kalla vittnen till riksrättsrättegången mot president Donald Trump..

DN - 05 feb 20 kl. 16:36

Trump väntas attackera Biden när riksrätten är över

Senatens republikaner har redan bestämt sig – president Donald Trump kommer att frikännas när den historiska riksrätten mot honom avslutas….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.