GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 17 January, 02:09

GöteborgsPosten - 12 jan 21 kl. 12:04

EU-byrå utreds för flykting-nejEU:s antikorruptionsenhet granskar kollegorna i gränsbyrån Frontex efter uppgifter om trakasserier och tillbakatvingande av flyktingar..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Frontex

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-byråutreds för , flykting-nej
YLE - 11 nov 16 kl. 13:21

Heshmat fick ett nej: "Varför, jag har ju tre arbeten?"

Heshmat Nuri delar med cykel ut morgontidningar i Kristinestad och gör säsongsarbete på växthus och potatisodlingar - arbeten som få finländare vill göra. Ändå valde finländska myndigheter att inte ge honom uppehållstillstånd för arbete. - Alla människor säger på nyheterna och överallt att man får stanna i Finland om man har ett arbete.

Cornucopia - 29 dec 14 kl. 11:41

Hur löser ett nytt borgerligt parti knuten kring migration och integration?

Från allt fler håll höjs nu rösterna om att det bör startas ett nytt, riktigt, borgerligt parti och ta de väljare som nu flyr alliansen de kommande 3.5 åren. Fast avgörande är hur man ska kunna förändra migrationspolitiken och lösa integrationsproblemen, utan att vare sig stämplas som det populära uttrycket rasister eller ännu värre attrahera faktiska rasister till partiapparaten.

YLE - 07 nov 14 kl. 06:06

”De säger att det är omöjligt att få jobb på svenska”

Efter att ha väntat i två månader på svar från Esbo arbets- och näringsbyrå (TE-byrån) fick Alexandr åter ett nej - han får inte stöd för att integreras på svenska. När Alexandr, politisk flykting i Finland, bestämde sig för att hellre integreras på svenska blev det snabbt stopp. Esbo arbets- och näringsbyrå betalar inget stöd för svenskakurser och ser alltså inte svenskan som en del av hans integrationsprogram.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YLE - 27 apr 17 kl. 17:46

Jadu och Mohammed har jobb, men inte rätt att jobba

Om Migrationsverket inte beviljar asyl och inte vill stå för kostnaderna så okej, men ge då ett uppehållstillstånd för arbete så man själv kan betala för sig, säger Jadu upprört. Efter ett och ett halvt år i Finland talar han redan finska och har lyckats få ett jobb. I Irak studerade han redovisning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.