Vimmerby Tidning > Nyheter

Sunday, 17 January, 10:04

Vimmerby Tidning - 12 jan 21 kl. 20:50

Politikerna har högre utbildning än väljarnaSverigedemokraterna har lägst andel högutbildade riksdagsledamöter. Högst andel har Miljöpartiet och Vänsterpartiet..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Miljöpartiet, Vänsterpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikernahar , högre, utbildning, än, väljarna
Nya Wermlands Tidningen - 17 okt 12 kl. 07:30

Politikerna får utbildning om arvode

Kommunens regler för arvoden och ersättningar ska ses över. Dessutom ska politikerna få en enklare blankett att fylla i samt utbildning kring gällande bestämmelser..

GöteborgsPosten - 19 sep 17 kl. 06:01

Peter Währborg: "Ge politikerna högre lön"

"Ge högre lön till politikerna och ställ samtidigt hårdare krav på våra beslutsfattare", menar professor Peter Währborg i sin tisdagskrönika..

Expressen - 2 timmar sedan

Politikerna är skolans verkliga problembarn

Varje gång jag försöker lösa en konflikt uppstår ett merjobb för mig. Jag ringer föräldrar, skriver incidentrapporter och agerar ordningsvakt i största allmänhet.Vet ni vad, politiker?

Sydsvenskan - 10 feb 16 kl. 16:55

Alliansen på offensiv för lägre löner

Alliansen och näringslivet har gått till samlad attack för lägre löner.LO kämpar emot.Och Stefan Löfvens rödgröna regering ligger anmärkningsvärt lågt i sitt försvar av "den svenska modellen".

YA - 22 okt 13 kl. 04:00

Sätt politikerna i bänken

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Landets skolpolitiker har för låg kompetens och bör därför sättas i skolbänken. Bäst är ändå att skolan blir statlig.
Först var det ordning och reda i klassrummet och sedan lärarna.

YLE - 17 mar 15 kl. 16:14

Utbildning, skolsvenska och terrorism teman på öppet redaktionsmöte

Utbildningspolitik och frågan om svenskans ställning stod högt i kurs på Svenska Yles öppna redaktionsmöte på måndag. De som deltog i chatten ville också höra partiledarnas synpunkter på återvändande IS-krigare, tågpriser och frihandelsavtalet mellan EU och USA. Tanken med det virtuella redaktionsmötet var att öppna upp planeringen inför Yle Fems partiledardebatt för allmänheten.

Magazin24 - 11 apr 11 kl. 22:41

"Politikerna struntar i ungdomarna?"

En före detta student och chefredaktör på Kantzowskas skoltidning, lyfter fram sina åsikter om diskussionerna kring gymnasiet. Det har varit en hetsig debatt kring Kantzowska Gymnasiets framtid på senare tid. De många studenterna som går en bra utbildning på Kantzowska svävar nu i en tid av oro.

Politologerna - 20 jan 16 kl. 10:43

Bör högre tjänstemän bo i kommunen de jobbar i?

Detta inlägg är en vidareutveckling av en krönika jag publicerade i Södermanlands Nyheter i slutet av augusti förra året. Det har fått lite förnyad aktualitet på grund av en pågående debatt i Jämtlands län, om kommunchefers val av bostadsort. *** Åtminstone för en maniskt kommunintresserad person, har det förts en spännande, principiell debatt i Jämtlands län såhär i början av året.

Barometern - 24 jul 13 kl. 07:40

Politikerna kostar fyra gånger så mycket som i Västervik

Varför kostar politikerna fyra gånger mer i Oskarshamn och Mönsterås än i Västervik? Uppgifterna framkommer i den sammanställning Statistiska Centralbyrån, SCB, gjort för år 2012 om vad politikerna kostar per invånare i kommunerna.
Emmaboda ligger högst i länet med 1065 kronor per invånare strax före Mönsterås med 1016 kronor.

YLE - 29 aug 14 kl. 16:08

Löfte om utbildning välkomnas av nödcentralen

Regeringens löfte om att åtgärda bristen på svenskkunnig personal till nödcentralerna genom en utbildning i Vasa tas på orten emot med stor glädje. - Vi har ypperliga kunskaper för att organisera utbildningen hos oss, säger Kai Paldanius som är biträdande chef vid Österbottens nödcentral. Enligt Paldanius skulle en utlokaliserad utbildning i Vasa kunna göra rätt mycket för att förbättra situationen.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:50

Lägre tillväxt - högre arbetslöshet

Foto: Peter Åklundh
Region Skånes satsning på sydvästra Skåne har missgynnat den nordöstra delen av landskapet. Tillväxten och utbildningsnivån har hämmats och arbetslösheten är högre.
Området kan dock vara på väg mot en ljusare framtid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.