Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 04:20

Cornucopia - 12 jan 21 kl. 12:13

Gästinlägg: Förslag till ny skapa för klassificering av politiska partier – TG-skalanNedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren 3alexander.OBS: Kan innehålla spår av ironi.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
OBS, GAL-TAN, Almedalen, Vänsterpartiet, SD, VP, Temp-Geo, TG, Agda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gästinlägg, Förslagtill ny skapa för , klassificeringav , politiska, partier TG-skalan
Ekonomistas - 26 mar 14 kl. 04:59

Sju reformförslag för finans- och penningpolitik

Detta är ett gästinlägg av Göran Hjelm som är ek dr i nationalekonomi och forskningschef vid Konjunkturinstitutet. Idag publiceras en artikel i det nya numret av Ekonomisk Debatt där jag listar sju förslag på förändringar i och tillämpningar av de finans- och penningpolitiska ramverken. Bakgrunden till förslagen är att nuvarande ramverk togs fram för 15-20 år sedan.

Cornucopia - 23 sep 13 kl. 08:42

Gästinlägg: Centerpartiet röstade om minerallagen #kryssastockman2014

Vi inleder valårets ambition att publicera inlägg från personvalskandidater med frågor som avviker från partiledningarna, med ett gästinlägg från bloggrannen (C)ristoffer Stockman, som numera står på riksdagslistan för Centerpartiet i Örebro län, efter ett antal år i kommunalpolitiken i Kumla.

De senaste dagarna har Centerpartiet genomfört sin partistämma i Karlstad, något som synts en del i media. Ett årligt ?

Cornucopia - 09 sep 14 kl. 13:01

Gästinlägg: Så möter vi robotutmaningen

Nedanstående är ett gästinlägg om robotiseringen och automatiseringen skrivet av Ingemar Tigerberg, redaktör på tidningen Camino.

Så möter vi robotutmaningen

När jag har hämtat barnen från förskolan går jag hem och sätter på robotdammsugaren. Medan den städar våra golv går vi på kondis och äter mellis.

Cornucopia - 11 dec 14 kl. 08:39

Gästinlägg: En politik för det goda livsflödet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat bloggkommentatorn Kuckeliku.

Den här texten utgör en fortsättning på det gästinlägg jag skrev här hos Cornucopia 2014-06-11, i vilket jag bland annat konstaterade att ett rikt och hållbart neuralt livsflöde är livets högsta/intrinsikala/finala goda och det som gör våra liv intressanta, roliga, angenäma, spännande och fascinerande.

Lycka

Jag kunde också sagt att lycka är ett behagligt neuralt flöde som måste vara rikt och hållbart för att vara det högsta mänskliga goda.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

Ekonomistas - 12 mar 19 kl. 10:27

Policy för gästinlägg

Den trogne Ekonomistas-läsaren har förmodligen noterat att det då och då dyker upp gästinlägg på Ekonomistas. Det har inte varit särskilt tydligt vilka principer som gäller för gästinlägg. Vi vill nu tydliggöra denna process och öppna upp för fler gästinlägg med en uttalad policy för gästinlägg.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 11:30

Gästinlägg: Socialdemokraternas försvarspolitiska inriktning mot 2025?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Sebastian Merlöv (S).

Debatten kring den framtida försvars- och säkerhetspolitiken börjar just nu komma upp i varv och man kan ta del av hur olika experter och politiska partier föreslår i vilken väg man ska gå.
Pansarpatina.

Cornucopia - 05 jun 15 kl. 10:46

Gästinlägg: Politik, ekonomi, etik och logik

Nedanstående är ett gästinlägg från "Anonym".
I samma ögonblick som en politisk fråga går från att bli ett ekonomiskt problem till ett etiskt blir den immun mot all form av logik.Politik är ekonomisk styrning av ett land och dess resurser.

Cornucopia - 26 nov 16 kl. 09:33

Gästinlägg: Modernisera totalförsvarslagen om höjd beredskap

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Cristoffer Stockman.

Det är idag med anledning av ett försämrat omvärldsläge ett tilltagande samhälleligt intresse för krishantering, totalförsvar och samhällets robusthet. Det råder nog en ganska stor samstämmighet bland debattörer, bloggare, politiker, dystopiska författare, myndigheter och statliga utredare att de båda två delarna i totalförsvaret behöver stärkas i sin förmåga, både det militära och det civila försvaret.

Ekonomistas - 12 jan 17 kl. 09:00

Politikers och folks politiska filosofi

Nyligen fick jag svaren från en enkätundersökning som jag varit med att genomföra under hösten. En del av frågorna handlade om olika sakpolitiska förslag. Det som slog mig när jag tittade igenom svaren var hurpass stor samstämmigheten verkar vara mellan vad folk i allmänhet tycker och vad som förefaller vara den rådande uppfattningen bland rikspolitiker, debattörer och andra förståsigpåare i offentligheten.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 11:33

Gästinlägg: Polisen, försvaret, beredskapspolisen och framtiden

Nedanstående är ett gästinlägg angående att sätta in militär för att bistå polisen, signerat läsaren N. Författaren till texten har flera års erfarenhet som försvarsmaktsanställd vid förband med ett antal militärpoliser bland sina anställda, är själv utbildad militärpolis, har ett antal års civil yrkeserfarenhet med utsatta grupper och läser i dag vid universitet.

Jag har med stort intresse följt debatten länge nu, om att sätta in försvarets personal i polisiära insatser, vilka insatser det då skulle gälla, samt beredskapspolisens vara eller icke vara.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.