PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 15 January, 19:53

PrivataAffärer - 12 jan 21 kl. 10:14

Här är Swedbanks nya fokusfavoritSwedbank ser att det fortsatt råder en strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar. Inte minst då återhämtningen i ekonomin fortsätter samtidigt som räntorna är låga och stimulanserna stora. ”Med vår vy om en sekventiell återhämtning i ekonomin förordas därmed nu också en relativt hög andel industrirelaterade bolag i fokusportföljen”, skriver Swedbank enligt Aktiellt. I uppdateringen av Swedbanks fokusportfölj tas därför Trelleborg in medan Lundin Mining lämnar. Enligt analyshuset Kepler Cheuvreux, som ansvarar för Swedbanks aktieanalys, finns en omotiverad värderingsrabatt i bolaget som är specialiserat inom polymerlösningar – en bransch som ligger i tiden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, Swedbank, Aktiellt, Trelleborg, Lundin Mining, Kepler Cheuvreux, Trelleborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Swedbanksnya , fokusfavorit
PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 07:16

Swedbanks resultat klart över förväntan

Swedbanks rörelseresultat blev 7.061 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med Infront Datas analytikersnittestimat på 6.373 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 10:19

Här är Swedbanks nya favoritaktier

Det är på Swedbanks placeringssajt Aktiellt som banken konstaterar att utfallet i rapportsäsongen inte blev lika illa som befarat i estimaten och att börsen successivt återhämtat sig. Men Swedbank ser ändå en riskbild med hög komplexitet. På grund av osäkerheten föredrar bankens analytiker bolag som kan hantera nuvarande marknadsklimat och bolag som kan få en tidig återhämtning.

SVT Debatt - 12 jan 14 kl. 09:00

Swedbanks marknadsmonopol gör mig mörkrädd

BOSTADSMARKNADEN Strax före jul annonserade Swedbank att de köper Svensk Fastighetsförmedling. Banken dominerar därmed svensk bostadsmarknad. Detta är ett crescendo på en usel utveckling, där marknadens största aktör nu erhållit en maktposition utan historiskt motstycke.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 07:29

S&P: Penningtvättshärvan kan sänka Swedbanks kreditbetyg

S&P anser att penningtvättsutredningen skadar Swedbanks rykte och kan leda till oro bland bankens investerarbas. Pågående utredningar kan också avslöja allvarliga brister i Swedbanks egen översyn och bolagsstyrning. ”Kreditbevakningen med negativa implikationer återspeglar att vi kan komma att sänka våra kreditbetyg på Swedbank under kommande tre månader om inte ledningen vidtar beslutsamma åtgärder för att stabilisera bankens verksamhet och stärka marknadsförtroendet i dess bolagsstyrning”, heter det.

PrivataAffärer - 17 jul 19 kl. 07:23

Swedbanks resultat över förväntan

Swedbanks rörelseresultat blev 6.552 miljoner kronor i det andra kvartalet, att jämföra med snittprognosen på 6.106 miljoner kronor, enligt Infront Datas estimat utifrån 16 analytikers prognoser.

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 10:37

Ditt bolån eldar på Swedbanks vinst

Storbankens resultatrapport bättre än väntat – igen. Swedbanks rörelseresultat blev 6.193 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:51

Di totalsågar Swedbanks storägare

”Deras agerande i storbanken är en skamfläck”, skriver tidningens Anders Hägerstrand. Enligt kommentaren bär Sparbanksgruppen, livbolaget Folksam och pensionsbjässen Alecta det yttersta ansvaret för Swedbanks haveri. ”Om nomineringsarbetet till Swedbanks styrelse hade haft högre kvalitet – och handlat mindre om att skydda sittande styrelseledamöter som uppenbart misskött sina uppdrag – hade den misstänkta penningtvättshärvan troligen blivit mindre problematisk för banken”, menar Anders Hägerstrand, som tycker att de tre storägarna visar hur ett bolag inte ska styras, det är ”en skamfläck”, dundrar han och fortsätter längre ner i texten: ”Det är inget annat än hyckleri att institutioner som Folksam och Alecta å ena sidan har en så hög svansföring i

Dagens PS - 28 mar 19 kl. 10:08

JUST NU: Swedbanks vd får sparken

Nu är det klart. Birgitte Bonnesen lämnar stolen som vd och koncernchef i Swedbank. Alldeles nyss kom beskedet.

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 07:00

Swedbanks styrelse slår ifrån sig efter nya uppgifter

Slutsatsen i rapporten ska enligt tidigare mediauppgifter vara att det fanns stora brister i Swedbanks arbete mot penningtvätt i den estniska verksamheter och det var alltså den rapport som styrelsen inte ville lämna över när Ekobrottsmyndigheten genomförde en razzia på Swedbanks huvudkontor i förra veckan. ”Finansmarknadskammaren samverkar dagligen med banker och andra aktörer på finansiella området och jag har aldrig varit med om att en bank eller annan aktör på den finansiella marknaden någonsin motsatt sig att vi skulle få ta del av handlingar eller information som behövs för våra förundersökningar, även om det är advokater som medverkat till informationen vi behöver”, sade Thomas Langrot till Dagens Industri. Swedbank bemöter i ett pressmeddelande anklagels

PrivataAffärer - 03 jul 19 kl. 14:06

Swedbanks kunder köpte Ericsson

Swedbanks kunder gjorde tvärtemot Stefan Persson. När H&M:s storägare köpte aktier för 281 miljoner kr sålde Swedbanks kunder. Under förra veckan var H&M den aktie som såldes mest.

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 07:15

Han är Swedbanks nye vd och koncernchef

Swedbanks styrelse har utsett Jens Henriksson till ny vd och koncernchef, enligt ett pressmeddelande. Jens Henriksson kommer från Folksam där han varit vd för både Folksam Liv och Folksam Sak. Han har även en bakgrund som vd för Stockholmsbörsen och har suttit i styrelsen för Internationella valutafonden, IMF.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.