Dagens Media > Ekonomi

Tuesday, 26 January, 04:44

Dagens Media - 12 jan 21 kl. 10:02

Wolodarskis kraftiga kritik: ”Public service släpper fram lögner”Den kraftiga kritiken från framför allt högerhåll har gjort att public service – i rädsla för att verka partisk – släpper fram lögner. Det menar DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. Men SVT avfärdar påståendena: ”Faller på sin egen orimlighet”..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
DN, Peter Wolodarski, SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wolodarskis, kraftiga, kritik, Public, service, släpperfram , lögner
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

IVO riktar kraftig kritik

Ola Ström, kommunchef i Hällefors kommun, kommenterar nu den kraftiga kritik som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, framför främst mot hur styr- och ledningsfunktionerna för äldreomsorgen har varit organiserade..

Barometern - 07 feb 18 kl. 20:46

Norlandia svarar på IVO-kritik

Det kritiserade omsorgsföretaget ger nu sin syn på den kraftiga kritik bolaget har fått från Inspektionen för vård och omsorg. .

Dagens Media - 16 mar 20 kl. 13:36

Svidande kritik mot Peter Wolodarskis coronatext

Peter Wolodarskis opinionstext om corona sticker i ögonen på flera håll. Kritiker menar att DN:S chefredaktör ger uttryck för kunskapsförakt och populism..

Kristianstadsbladet - 01 jun 11 kl. 06:30

Kritik från KU kritiserar kulturministern

Kulturministern får kritik av ett oenigt Konstitutionsutskott för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster.
STOCKHOLM. Visserligen skriver KU att förhandsgranskningen inte strider mot grundlagens censurförbud men samtidigt får regeringen kritik för att beredningen av ärendet var bristfällig.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:36

Bra om public service konkurrerar

Krönika Flera stora kommersiella mediebolag startar nu en utredning om public service. Framförallt verkar det handla om att de menar att public service nätsatsningar haft en negativ effekt på dagspressens webbupplagor. Men det finns tecken på att det faktiskt förhåller sig tvärtom.

Cornucopia - 22 feb 20 kl. 10:53

SD visar varför Public Service aldrig skulle skattefinansieras - och hur ett SD-styrt Sverige ser ut

"[I]llegitimiteten som tvånget innebär kommer successivt att öka folks misstro mot Public Service, till den övergår i direkt avsky, även personer som tidigare frivilligt betalade." - tidigare blogginlägg från 2018De så kallade Sverigedemokraterna vill att de skattefinansierade cheferna för Public Service ska inställa sig på förhör i riksdagen kring statsmedias partiskhet. Man visar därmed tydligt att finansieringen av SVT och SR aldrig skulle lagts om till tvångsfinansiering, utan fortsatt vara frivilligt finansierat.

YA - 20 aug 12 kl. 06:30

Dags att skrota public service

Just nu skrivs de sista orden i den stora utredningen om framtidens public service. I början av september ska ett förslag lämnas över till kulturministern. Därefter ska det beslutas om vad som skall hända med Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR.

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 13 kl. 15:09

Gunnar Bergdahl om Peter Wolodarskis sommarprat

Dagens Nyheter rekordunge chefredaktör Peter Wolodarskis Sommar var fladdrigt som en gardin i svag sommarbris. Men varför på detta nästan provokativa vis bekräfta själva programformatets sämsta sidor? Trevligt småprat om familj och livsresa.

Expressen - 12 jan 17 kl. 14:15

Janouch kräver Wolodarskis avgång

Författaren Katerina Janouch kräver DN:s chefredaktör Peter Wolodarskis avgång. Detta efter en kritisk artikel i tidningen om hennes flyktingutspel som hon säger sig inte fick möjlighet att svara på. "Hur DN kan publicera något sådant utan att jag intervjuas, utan att fakta granskas är inte längre bara skamligt, det är farligt", skriver hon på Facebook..

Cornucopia - 03 maj 18 kl. 12:06

Förslag: Vuxendagiset Public Service ska få höjda anslag med 4% första året

Enligt uppgifter till Jan Scherman ser public service-kommitens vidare arbete ut att landa i att de intäktsgaranterade vuxendagisen SR, SVT och UR ska garanteras anslagshöjning om 4% redan första året året. Detta innebär att initial vuxendagisskatt på 1300 kronor kommer höjas snabbare än BNP-tillväxt, inflation och löneökningar. Initial skatt på 1300 kronor är bara för att sminka grisen.

Expressen - 30 sep 19 kl. 09:05

Rapport visar – ny kritik mot public service

75 procent av de beslut där Granskningsnämnden riktar kritik mot public service för partiskhet rör politik. En ny rapport från Näringslivets medieinstitut visar att det i besluten finns en övervikt för åsikter åt vänster och åt GAL på en GAL-TAN-skala – alltså Gröna, Alternativa och Liberala värderingar.– Det är ett problem eftersom att public service har som mål att vara opartiska, säger Carl-Vincent Reimers, författare till rapporten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.