DN > Ekonomi

Saturday, 16 January, 09:16

DN - 12 jan 21 kl. 08:27

Lars Calmfors: Svåra avvägningar när stöden ska trappas nerNationalekonomen Lars Calmfors har debatterat för mer stöd till näringslivet under coronakrisen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Calmfors, Lars Calmfors

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, Calmfors, Svåra, avvägningarnär , stödenska , trappas, ner
Cornucopia - 26 sep 18 kl. 13:14

Lars Wilderäng på Bokmässan 2018

Något pretentiös rubrik, men det är för att den ska gå att googla enkelt. I morgon drar årets bokmässa igång i Göteborg, och jag kommer förstås vara där. Mina officiella framträdanden hittar ni nedan.

Sydsvenskan - 30 mar 16 kl. 20:05

Hindra nästa flyktingkaos. Ta tag i volymfrågan i en gedigen utredning.

Låt inte höstens kaos i svensk flyktingmottagning upprepas. Ett tag kom över tvåtusen asylsökande per dygn. Somliga tvingades sova under en kall bar himmel när akutplatserna tog slut för Migrationsverket i Malmö.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 09:55

Ekonomer: Så djup blir coronakrisen

Ekonomi Coronavirusets framfart riskerar att utlösa en djup ekonomisk kris. Medan smittan sprider sig rycker lågkonjunkturen allt närmre. Så här tänker några av Sveriges tyngsta ekonomer om det som väntar.

Ekonomistas - 07 okt 14 kl. 06:15

Hur ska vi tänka kring en skattereform för 2010-talet?

I somras tillbringade jag några strandtimmar åt att läsa antologin En skattereform för 2000-talet – elva röster om hur Sverige får ett bättre skattesystem (Mats Bergstrand, red., Juridisk reportagebyrå, 2013). Bokens elva kapitel är skrivna av välkända personer som alla har bred erfarenhet av det svenska skattesystemet.

Ekonomistas - 17 mar 20 kl. 15:58

Stoppa, bromsa eller fortsätta som förut?

Argumentet att vi måste ”platta till kurvan” har nu fått stor spridning. Det är bra för att skapa en förståelse för att åtgärder som vidtas inte bara handlar om den egna smittorisken, utan också om att sjukvårdssystemet inte klarar av alltför många sjuka samtidigt. Det som saknas när kurvorna presenteras i TV-rutan och sociala medier är skalan på tidsaxeln.

Ekonomistas - 20 nov 19 kl. 17:21

Överskottsmålet inget hinder för finanspolitisk stimulans (men bör kanske sänkas ändå)

Under den senaste tiden har det i media skrivits en hel del om den svenska finanspolitiken och vårt finanspolitiska ramverk (t ex här, här och här). Bakgrunden är till viss del att det duggat tätt med tecken på konjunkturavmattning och att frågan om finanspolitiska stimulanser då aktualiserats. Men det handlar också om mer strukturella trender, där en åldrande befolkning, stora barnkullar och ett stort behov av integrationsinsatser för flyktinginvandrare sätter press på kommunernas och landstingens ekonomi.

Sydsvenskan - 02 jan 16 kl. 04:00

En värld av nyanser

Ett problem när man som fågelskådare vill förklara lockelsen med den hobby – eller den besatthet – som tar så mycket av ens tid, eller helt enkelt vill dela glädjen i att skåda med andra, är att fåglar sällan sitter stilla. Vännernas besvikelse kan bli mycket påtaglig när de inte hinner få syn på gärdsmygen innan den försvunnit in i rishögen igen, eller tycker att sparvhöken som sveper förbi i skogsbrynet inte gick att uppfatta som mer än en suddig silhuett.Vintern här i norra Europa må vara en fågelfattig årstid, såväl vad gäller mängden arter som antalet individer, men fåglarna kommer oss människor närmare än annars, och nu går det lätt att förstå fågelskådningens tjusning.

YA - 14 mar 13 kl. 06:30

Bättre prata än att strida

Både fack och arbetsgivare har ett stort ansvar för den akuta situationen på barnintensiven i Lund. Ta inte barnen som gisslan.
Det var en smärre bomb som slog ner.

BT - 07 dec 13 kl. 00:30

Vilka värderingar gäller?

År 1993 röstade riksdagen igenom dåvarande socialminister Bengt Westerbergs LSS-reform, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Det var stort. Lagen skulle ge människor med funktionshinder ökad makt över sitt eget liv, bland annat genom rätt till personliga assistenter.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 04:00

Därför måste partierna enas i flyktingfrågan.

Ryktena är många inför torsdagens fortsatta överläggningar mellan de rödgröna och allianspartierna om flyktingmottagning och integration. Enligt vissa källor är partierna redan överens på de flesta centrala punkter. Andra hävdar bestämt att ingenting är klart och att förhandlingarna rent av går trögt.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 09:00

Ledarkollen: Friskole-idioti och Guillou i sandlådan

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag diskuteras vinster i välfärden, statligt subventionerat hat och författaren Jan Guillous egen ”mognadsnivå”. Handling och konsekvens när det gäller vinster i välfärden.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Festen följd av baksmälla på Stockholmsbörsen

Efter tre dagars uppgång sjönk Stockholmsbörsen i linje med omvärlden. OMXS-index stängde på minus 1,1 procent..

DN - 17 timmar sedan

Reserven i beredskap – elpriser högsta på länge

Minusgrader i hela landet, lite vind och en kärnkraftsreaktor mindre. Då ställs den oljeeldade elreserven i beredskap och elpriserna rakar….

DN - 22 timmar sedan

Bakslag för Huawei i 5G-tvisten

Högsta förvaltningsdomstolen har avvisat ett överklagande från Huawei i det uppmärksammade 5G-målet, där den kinesiska telekomtillverkaren….

DN - Igår: 09:07

Ica-reklam betalas av leverantörerna – krävs på pengar

Ica är Sveriges största reklamköpare med en miljard i budget årligen. Men det är leverantörerna som står för fiolerna för annonserna i….

DN - Igår: 08:41

Skatteverket snuvas på bitcoinvinster

Jätterusning och därmed vinster på flera gånger insatsen. Men att deklarera skatt på kryptovalutorna är det lite si och så med, konstaterar….

DN - Igår: 16:49

Toyotas bränslecellsbil är lyxig men svår att tanka

Vi kör andra generationen Mirai, bränslecellsbilen från Toyota. Snabb tankning och lång räckvidd gör att biltypen kan ses som ett….

DN - Igår: 16:19

Nyköping får hundratals nya jobbtillfällen

Det nederländska fordonsföretaget Bosal etablerar sig i Nyköping med en produktionsanläggning och ett kunskapscentrum som på sikt ska ha….

DN - Igår: 12:48

Långt liv för polisbilen som många minns

Många har hört av sig om bilden på en Plymouth Valiant polisbil under utryckning i DN Motor den 5 december..

DN - Igår: 09:46

Norwegian hoppas på statsstöd

Norwegians aktie sjunker på börsen efter presentationen av en ny affärsplan utan långdistansflygningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.