PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 17:22

PrivataAffärer - 12 jan 21 kl. 07:52

SEB spår extra utdelning från Skanska”Vi väntas oss minst 6 kronor i ordinarie utdelning och ytterligare 14 kronor i extrautdelning”, skriver SEB. Banken pekar på att Skankas byggverksamhet och bostadsutveckling har klarat sig väl under pandemin. Därutöver har vinsterna ökat inom den kommersiella fastighetsutvecklingen och inom infrastruktur, och samtidigt bedöms återinvesteringsbehovet vara lågt på dessa områden av olika skäl. SEB upprepar sin behåll-rekommendation för aktien, samtidigt som riktkursen höjs från 179 till 200 kronor. Aktien stängde på 226:30 kronor på måndagen och den har gått upp med 8 procent under de första dagarna av 2021..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Skanska, Skankas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, spårextra , utdelningfrån , Skanska
Affärsvärlden - 14 jul 17 kl. 10:52

SEB i topp och Skanska i botten på börsen

Den första rapporterande svenska storbanken SEB tog ledningen bland OMXS30-bolagen på fredagen efter sin oväntat starka rapport, och drog med sig ett par av bankerna upp. Skanska intog däremot jumboplatsen efter sin vinstvarning, och även Peab och NCC backade något..

DI - 28 apr 20 kl. 21:05

SEB säljstämplar Skanska efter tisdagens rapportrusning

SEB sänker rekommendationen för byggbolaget Skanska till sälj från tidigare behåll, rapporterar Finwire..

DI - 03 maj 11 kl. 10:20

SEB skissar på utdelning

Det kan delas ut pengar från SEB framöver, antyder Annika Falkengren på presskonferensen."Vi är väl förberedda för de nya regleringar som är på väg", säger hon..

Affärsvärlden - 23 jan 17 kl. 11:13

SEB: Höjd utdelning väntar i Thule

SEB upprepar rekommendation och riktkurs för Thule och ser en stor möjlighet till att aktieutdelningen höjs..

Affärsvärlden - 01 feb 17 kl. 07:13

Bättre än väntat för SEB – höjer utdelning

SEB:s rörelseresultat blev 5.558 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 5.

Realtid - 31 jan 18 kl. 07:24

SEB höjer utdelning

"Under året ökade aktivitetsnivån inom alla kundsegment och vi såg positiva konjunktursignaler i alla våra hemmamarknader. Vi står väl rustade för att fortsätta skapa kundvärde och vinsttillväxt", säger SEB:s vd och koncernchef Johan Torgeby..

DI - 20 maj 20 kl. 20:20

Stefan Ingves vill att SEB avstår utdelning: ”Är inte lämpligt”

Riksbankschef Stefan Ingves tycker inte att banken SEB ska genomföra sin planerade aktieutdelning om totalt 13 miljarder kronor,.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

SEB slog förväntningarna

SEB redovisar ett rörelseresultat på 6.382 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2020. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 5.

Dagens PS - 30 nov 18 kl. 08:28

Köpläge: Aktierna med fetast utdelning

Här är börspappren med högst förväntad direktavkastning, enligt proffsen. Dagens Industri berättar att Infront Estimates enkäter bland analytikerna ger en bild av vilka bolag som börsexperterna tror kan ge fetast utdelning, relativt till aktiekursen. Rapportsäsongen är nu passerad och börsen har präglats av turbulens, därför kan det vara läge att tanka portföljen med högavkastande bolag, resonerar Di och förklarar att storbanken Nordea är det bolag som väntas ge högst direktavkastning, ”imponerande 9,1 procent”, trots att banken haft det motigast på börsen av storbankerna, enligt artikeln.

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 19:05

SEB föreslår slopad utdelning

Det meddelar banken i ett pressmeddelande på torsdagskvällen i spåren av det tidigare beskedet att utdelningsförslaget skulle utvärderas. ”Styrelsen förstår vikten av utdelning för många av bankens aktieägare men mot bakgrund av den nuvarande situationen, de osäkra utsikterna och covid-19 pandemins påverkan på ekonomin har styrelsen beslutat att föreslå årsstämman att ingen utdelning för närvarande görs”, skriver SEB. Beroende på hur situationen utvecklas kan styrelsen komma att utvärdera en utdelning senare i år och om så sker, kalla till en extrastämma och presentera ett förslag till utdelning, heter det samtidigt.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 09:17

SEB misstänks för delaktighet i brottsligt skatteupplägg

Banken förnekar att man finansierat den typen av upplägg. Affären inleddes i april 2010, då SEB:s tyska kontor inledde aktiehandel med två mäklare i Dubai. Upplägget handlade om korttidshandel i 20 av Tysklands största bolag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.