Realtid > Ekonomi

Monday, 25 January, 23:53

Realtid - 12 jan 21 kl. 07:31

Sverige behöver bättre villkor för personaloptionerOm Sverige på allvar ska hävda sig i den globala konkurrensen om spetskompetens måste regeringen gå längre. Det skriver Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigebehöver bättre , villkorför , personaloptioner
Alliansfritt Sverige - 29 dec 13 kl. 13:11

Borgerlig ledarsida är återigen sur över att debatten inte sker på deras villkor

Anna Dahlberg, ledarskribent hos Expressen, har sen tidigare skrivit om hur vänstern är dum bara för att de alltmer tagit över debatten och att debatten inte sker på hennes villkor. Nu, så här lagom till nyår, fortsätter hon i liknande bana. Hon tycker debattklimatet är hårt i Sverige och hoppas att ett nytt år ska ändra på det.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 11:00

Centern är med på lika villkor och sämre villkor

NOTIS. Centern valanalys gör en halsbrytande slutsats som bryter totalt med den tidigare analysen.
Centern före valet: ?

Alliansfritt Sverige - 18 dec 13 kl. 15:40

Ministerns råd till dig med kassa villkor: byt jobb!

Fackförbundet Kommunal har granskat hemtjänstföretagen som anlitas av kommunerna i Stockholms län. Granskningen är minst sagt nedslående och visar att endast 58 procent av företagen har kollektivavtal. Tidigare har Kommunals enkäter visat att så många som var tredje som jobbar inom hemtjänsten önskar att de jobbade någon annanstans, med detta i ryggen konfronterade tidningen Kommunalarbetaren äldreminister Maria Larsson.

Alliansfritt Sverige - 06 dec 11 kl. 17:03

Sverige får katastrofsiffror i klimatranking

MILJÖ. Enligt Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Det finns många, många sätt att såga det påståendet på.

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 15:45

Sverige har fått en ny socialtjänst och det kallas för frivilligorganisationer

En sak som Sverige sedan andra världskriget har förknippats med är den så kallade ”svenska modellen”, där alla människor garanteras någon form av trygghet i form av ekonomiskt stöd och liknande. Modellen har blivit prisad många gånger om internationellt och flera andra länder runtom i världen har tagit efter och infört liknande välfärdssystem. Men det var då det.

Alliansfritt Sverige - 29 jan 12 kl. 16:45

Sverige rasar på miljölistorna


MILJÖRAS. Sveriges miljöpolitik får inte längre bara kritik från den samlade miljörörelsen. Nu rasar även Sverige på forskarnas listor över länders miljöarbete.

Alliansfritt Sverige - 21 maj 12 kl. 13:00

Rapport varnar: Sverige på väg bort från den svenska modellen


VARNING. Sverige tappar sin plats i den internationella trygghetsligan i rasande fart. Värst är det med vår A-kassa där vi gått från att ha den näst högsta till att ligga under snittet i en internationell jämförelse.

Alliansfritt Sverige - 04 apr 13 kl. 12:32

Sverige i snart EU-domstolen för visstidsanställningar

Smörgårdsbord för arbetsgivare. Bild: Max Gustafson
NOTIS. Alliansen försöker gång på gång visa handlingskraft mot arbetslösheten genom att uppfinna den ena nya anställningsformen efter den andra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.