Cornucopia > Ekonomi

Friday, 22 January, 16:44

Cornucopia - 11 jan 21 kl. 13:38

Så hittar du Parler-arkivetDet hackade och nedladdade innehållet från Parler laddas upp till Internet Archives Wayback Machine, där man via deras URL:ar kan hitta innehållet.Verktyg URL:en för en specifik användare är alltså http://parler.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Parler, Internet Archives Wayback Machine, URL, USER, Archive

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , hittardu , Parler-arkivet
YLE - 16 nov 16 kl. 05:00

Billnästema och öppet hus i arkivet

Pojo lokalhistoriska arkiv i Fiskars bjöd i tisdags på föreläsningar och en möjlighet att bekanta sig med samlingarna. Allt går inte att googla fram men det kan kanske hittas i det lokala arkivet. Det kan handla om vad sångföreningen köpte på Sverigeresan, hur en familj såg ut och levde eller hur mycket en arbetare förtjänade.

HBL - 15 jan 14 kl. 05:30

Arkivet som är en guldgruva

I hundra år har Brages Pressarkiv betjänat historiker, släktforskare, journalister och författare. Nu hotas arkivet av nedläggning.En ”Wikipediaklinik” visade sig bli en fullträff.

Dalarnas tidningar - 17 okt 16 kl. 11:49

Ur arkivet: Rootvältas karriär i bilder

Efter 27 år tog Borlänges reggaehjältar Rootvälta farväl av sin trogna publik med en fullsatt spelning på Liljan i fredags.
Vi gjorde en djupdykning i arkivet och hittade flera bilder från bandets långa karriär.
Dessutom finns flera bilder från publikhaven vid Rootvältas spelningar på Peace & Love, hittar du dig själv i publiken?.

DalaDemokraten - 17 okt 16 kl. 11:49

Ur arkivet: Rootvältas karriär i bilder

Efter 27 år tog Borlänges reggaehjältar Rootvälta farväl av sin trogna publik med en fullsatt spelning på Liljan i fredags.
Vi gjorde en djupdykning i arkivet och hittade flera bilder från bandets långa karriär.
Dessutom finns flera bilder från publikhaven vid Rootvältas spelningar på Peace & Love, hittar du dig själv i publiken?.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 14:00

Arkivet är hans hemmaplan

TRIVS. – Jag älskar arkivarbete.
Det sade Fredrik Tersmeden i intervju i Skånska Dagbladet 1997.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 06:00

Mycket nostalgi i nytt teaterarkiv

978 dramatiska föreställningar har spelats på Malmö Stadsteater sedan starten 1944. Bland dessa finns fyra versioner av Hamlet. Det här och mycket, mycket mer kan man läsa om i det digitala teaterarkiv som stadsteatern presenterade på tisdagen.

HBL - 01 mar 15 kl. 04:46

När Maria och Uno blev folktyper

Rashygienen på 1920-talet tilltalade finlandssvenska vetenskapsmän, och fanns i bakgrunden när Folkhälsan grundades. Hbl har grävt sig genom det tidiga 1900-talets rashygieniska debatt och hittat en bit av det finlandssvenska kulturarvet som man länge tigit om. Men vad hände egentligen med de hundratals bilder av finlandssvenskar som skulle visas på en planerad rashygienisk utställning?

YLE - 17 feb 15 kl. 04:32

Vem bodde här förr i världen?

Vem har bott i ditt hus? Bor du i Kristinestad är sannolikheten stor att det kan vara någon sjökapten. Har du tur är det kanske en "stadstrumslagare" som har bott där du bor?

Sydsvenskan - 06 mar 11 kl. 01:30

Tio år, tio förslag, noll nya rum

Alla är överens om att det behövs nya studenthem, ändå byggs det inte.
LUND 2001 bestämde sig Lunds nation för att bygga fler studentbostäder. Tio år senare har tio olika lägen hunnit utredas.

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 06:30

När Stasi var i Skåne

Östtyska Stasi ville veta allt om mili­tära anläggningar i Skåne - och om tyskspråkiga barnfamiljer. Två Stasi­­­agenter stationerades i Malmö. Christoph Andersson läser deras gamla akter i Tyskland - och undrar varför Sverige inte är lika öppet.

Sydsvenskan - 09 okt 11 kl. 16:23

Personliga Persson

Foto: Thomas Löfqvist
Leif GW Persson har inlett sin dödstädning. Men som alla förhärdade brottslingar nekar han.
Leif GW Persson står i vägen för sin nya bok.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.