PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 January, 17:45

PrivataAffärer - 11 jan 21 kl. 09:27

Hemnet: Rekordstark marknad för nyproduktion”Det är en stark marknad för nyproduktion, som sannolikt gynnats av stigande prisförväntningar. Att ha en tilltro till framtiden är särskilt viktigt för nyproduktion, eftersom det är längre ledtider från att man skriver på kontrakt till man flyttar in. Bostadsmarknaden har också gått starkt generellt, vilket avspeglar sig även på marknaden för nyproduktion”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. Ökade 37 procent Under det fjärde kvartalet såldes det 2.034 nyproducerade bostadsrätter som annonserats via Hemnet, en ökning med hela 37 procent från det fjärde kvartalet 2019 och en uppgång med 36 procent från kvartalet före.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hemnets, Staffan Tell, Nyhetsbyrån Direkt, Under, Hemnet, Stockholms, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemnet, Rekordstark, marknadför , nyproduktion
PrivataAffärer - 09 jan 20 kl. 13:13

Hemnet: Nyproduktion lockar åter

”Det vi tar fasta på är att återhämtningen för nyproduktion fortsätter. Samtidigt som det säljs mer sjunker utbudet, så den högre försäljningen beror inte på ett högt utbud”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt. Under det fjärde kvartalet 2019 såldes det 30 procent fler nyproducerade bostadsrätter på Hemnet än under det fjärde kvartalet 2018.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 08:43

Bomarknaden: Såld nyproduktion ökade 15 procent

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. – Man får se detta som positivt för byggbranschen. Vi har en positiv trend, där man gått från en ganska kall marknad till en marknad som tuggar på betydligt mer.

DI - 12 apr 18 kl. 13:02

Hemnet: Flera tecken på trögare marknad för nyproduktion

Ett tecken på en trögare marknad för nyproduktion är att en allt större andel av annonserna på Hemnet för nyproducerade bostadsrätter har byggår 1-2 år tillbaka i tiden, medan andelen som ska börja byggas framöver sjunker. Ytterligare en indikation på en svag försäljning är att utbudet av nyproduktion fortsatt öka till nya rekordnivåer, trots att antalet nya annonser minskat på senare tid.   .

Cornucopia - 03 sep 18 kl. 10:02

Hemnet: Rekordutbud av lägenheter till salu - även villor i Stor-Stockholm

Hemnets statistik för augusti visar på ett nytt rekordutbud av befintliga lägenheter till salu, dvs exklusive det enligt Booli redan rekordartade utbudet av nyproducerade lägenheter. Även villor till salu är på rekordnivåer, åtminstone i Stockholm. Förra årets överutbud överträffas alltså och väldigt lite talar därmed för annat än fortsatt fallande priser och den sk köparens marknad.

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 07:47

Hemnet: Nyproduktion säljer uselt i Stockholm

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Nyproduktionsmarknaden har gått isär. I Sverige ökar nu försäljningen i årstakt men i Stockholm är det fortsatt trögt.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 15:35

Fortsatt nedgång för nyproduktion

”Det är intressant att det är en fortsatt och kraftig nedgång även jämfört med det fjärde kvartalet 2017, när oron slog till på bostadsmarknaden och vi fick den första stora nedgången i årstakt för försäljningen av nyproduktion”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. Under det fjärde kvartalet såldes det 31 procent färre nyproducerade bostadsrätter på Hemnet än under det fjärde kvartalet 2017. I Stockholms län var nedgången 45 procent.

Affärsvärlden - 30 apr 18 kl. 11:36

Hemnet ser tecken på piggare marknad

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet, exklusive nyproduktion, har fortsatt att stabilisera sig på senare tid, på nivåer något över fjolårets..

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 08:37

Hemnet: Fler kan tänka sig köpa nyproduktion

”Vi ser en tydlig förändring till hur köparna ställer sig till nyproduktion, som att fler nu kan tänka sig att köpa. Sannolikt är det en effekt av att utgångspriserna på nyproduktion sjunkit”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt. I januari svarar 41 procent ja på frågan om de kan tänka sig att köpa en nyproducerade bostad, medan 37 procent säger nej.

Cornucopia - 17 feb 18 kl. 13:04

Hemnet: Ca 65% fler lägenheter till salu i Stockholm än normalt - ej räknat nyproduktion

Hemnets statistik över antalet bostadsrätter till salu i Stockholm och Stor-Stockholm visar på att det nu är ca 65% fler lägenheter till salu än normalt för de senaste åren och säsongen, detta oräknat nyproduktion. Marknaden översvämmas alltså även av gamla lägenheter till salu.Utbud bostadsrätter i Stor-Stockholm 2014 - 2018.

PrivataAffärer - 06 jul 20 kl. 10:41

Bomarknaden: Tydlig nedgång i såld nyproduktion

Under det andra kvartalet 2020 såldes det 29 procent färre nyproducerade bostadsrätter på Hemnet än under det andra kvartalet 2019. I Stockholms län minskade försäljningen med hela 43 procent. – Vi såg en begynnande återhämtning för nyproduktionen i början av året, efter det tidigare stålbadet, men sedan kom corona och säljvolymerna minskade.

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 12:15

Hemnet: Ökat intresse för nybyggen


Intresset för nyproducerade bostäder ökar kraftigt enligt söksajten Hemnet. I augusti registrerades 21 procent fler klick för nyproduktion på sajten jämfört med augusti i fjol. Antalet sådana bostäder ökade under samma period med 4 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.