Realtid > Ekonomi

Saturday, 23 January, 08:39

Realtid - 11 jan 21 kl. 06:04

Flyget minskade med 74 procent 2020Under december månad flög 408 000 resenärer via Swedavias tio flygplatser, en minskning med 86 procent jämfört med fjolårets 2 852 000 resenärer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Swedavias

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygetminskade med 74 procent , 2020
Sydsvenskan - 03 jan 12 kl. 14:57

Flyget tvingas minska utsläpp

Arkivfoto
Nu måste även flyget sänka sina utsläpp av växthusgaser. Från årsskiftet ingår flygbolagen i EU:s handel med utsläppsrätter, vilket ska minska utsläppen kraftigt till 2020. En följd blir höjda biljettpriser.

TA - 03 jan 12 kl. 14:43

Flyget tvingas till klimatanpassning

Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Nu måste även flyget sänka sina utsläpp av växthusgaser.
Från årsskiftet ingår flygbolagen i EU:s handel med utsläppsrätter, vilket ska minska utsläppen kraftigt till 2020. Ett resultat blir höjda biljettpriser.

Skånskan - 27 okt 19 kl. 05:00

Trender – så reser vi 2020

RESOR Mikroäventyr, soloresor och slumpmässiga resmål – det är några av resetrenderna som ser ut att prägla 2020.I en tid då en av världens mest inflytelserika personer tar båten till New York står charter- och flygbranschen inför tuffa utmaningar. Och det är inte bara klimataktivisten Greta Thunberg som bojkottar flyget.

GöteborgsPosten - 22 nov 17 kl. 09:21

Tuffa miljökrav för flyget

Flygets största utmaning är klimatavtrycket. Flyget står för två procent av världens koldioxidutsläpp. - Vårt mål är noll fossilt utsläpp från flygplatsens egen verksamhet, som vi ska nå 2020, säger Charlotte Ljunggren..

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 15:46

Tåget kan aldrig mer konkurrera med det moderna flyget

1800-talsuppfinningen järnvägen kan aldrig mer på lika villkor konkurrera med det betydligt mer moderna flyget, i synnerhet inte på långa distanser eller i glest befolkade länder som Sverige. Situationen kommer bara systematiskt bli sämre för järnvägen och höghastighetståg är ingen lösning.
Ett flygplan från u-landet Etiopiens flygbolag Ethiopian på Kilimanjaro flygplats
Transporter bidrar till effektivisering av resursutnyttjande, specialisering och med det välstånd.

YLE - 26 feb 16 kl. 15:09

Flyget till Stockholm lyfte till slut

De senaste dagarnas strejker har ställt till det för hundratals flygresenärer. Man kunde ana en viss bitterhet på Vasa flygplats. Nu är dock strejken avblåst och trafiken borde återgå till det normala under lördagen.

Barometern - 03 sep 14 kl. 07:48

Otroligt vad det daltas med flyget

Just nu debatteras det om det försvinner jobb om Bromma läggs ned och det drabbar bland annat Kalmar. Så fort det gäller flyget så skapas det rubriker hur illa det går om det läggs ner flyglinjer eller flygplatser.
Något som bör läggas märke till är att det talas aldrig om kostnader som det gör när det gäller tåg, eller annan kollektivtrafik.

Supermiljöbloggen - 23 jan 18 kl. 16:29

”Valet 2018 måste handla om flyget”

Att rapporteringen och intresset för klimatfrågor är orimligt lågt är ingen nyhet. Ett av de tydligaste exemplena har varit vår kollektiva ignorans gällande flyget, trots att vi är väl medvetna om dess klimatpåverkan. Men nu har något sakta börjat hända, skriver SMB:s redaktör Anna Ljungström.

Supermiljöbloggen - 07 jun 17 kl. 15:59

Flyget kan inte längre vara ett alternativ

Isarna smälter, Kinas kolproduktion fördöms och svenska politiker rasar över USA:s uttåg ur Parisavtalet. Samtidigt subventionerar den svenska staten flertalet flygplatser, som befolkningen ska använda tills den sista koldioxidmolekylen pumpats ut i atmosfären. Den svenska miljödebatten präglas av hyckleri när det gäller en av våra mest klimatbelastande aktiviteter, skriver Anna Ljungström.

Kristianstadsbladet - 03 jan 12 kl. 13:08

Flyget tvingas till klimatanpassning

Från årsskiftet ingår flygbolagen i EU:s handel med utsläppsrätter, vilket ska minska utsläppen kraftigt till 2020.
En följd blir höjda biljettpriser. ?

Corren - 04 apr 13 kl. 14:26

Flyget får stöd av Linköping

Linköpings kommun och Saab AB har enats om vem som ska betala för att det finns en civil flygplats i Linköping. Avtalet sträcker sig till 2020 och det är kommunen som får ansvaret ? men Saab ger ett ekonomiskt bidrag de första åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.