PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 26 January, 00:47

PrivataAffärer - 08 jan 21 kl. 13:52

Riskkapitalbolag: Teslas aktie kan dubbleras”Den stora förändringen som kommer är för allmännyttiga kraftföretag (utilities). Det finns tusentals miljarder dollar i obligationer, driftsinvesteringar och värden inom energiinfrastrukturen i världen som kommer att vända upp och ned”, säger Chamath Palihapitiya som tror att Teslas aktie kommer att dubblas eller tredubblas i värde när detta sker. Vissa andra analytiker och förvaltare som också har en mycket positiv syn på Tesla bedömer att elbilstillverkaren har mer att ge i samband med att en demokratiskt kontrollerad kongress underlättar framtagandet av nya policys som stödjer förnybara energikällor, skriver CNBC. ”Slåss mot klimatförändringarna” Tesla-aktiens kraftiga uppgångar under det senaste året har medfört att bolagets vd och delägare, Elon Mus
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Chamath Palihapitiya, Teslas, Tesla, CNBC, Musk, Amazons Jeff Bezos, Social Capital

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskkapitalbolag, Teslas, aktiekan , dubbleras
SVT - 03 apr 18 kl. 18:17

Misslyckat aprilskämt sänkte Teslas aktie

Elbilstillverkaren Teslas aktie rasade rejält under måndagen. Detta efter att grundaren och vd:n Elon Musk twittrat ett första april-skämt om att bolaget gått i konkurs..

Affärsvärlden - 15 jan 20 kl. 14:48

Teslas aktie nära brytpunkt - Musk kan få kontroversiell mångmiljardbonus

Värdet på Teslas aktie, inför Wall Streets öppning på onsdagen 538 dollar, närmar sig brytpunkten för ett börsvärde som utlöser den första delen av en omtvistad och kontroversiell gigantbonus värd motsvarande 50 miljarder dollar - nära 500 miljarder kronor..

DI - 15 jan 20 kl. 14:48

Teslas aktie nära milstolpe i Elon Musks 500-miljarderbonus

Värdet på Teslas aktie, inför Wall Streets öppning på onsdagen 538 dollar, närmar sig brytpunkten för ett börsvärde som….

Expressen - 28 sep 18 kl. 08:06

Elon Musk riskerar fängelse: Teslas aktie rasar på börsen

Teslas vd Elon Musk riskerar att hamna i fängelse.Den amerikanska finansinspektionen SEC stämde i går torsdag bolagets vd Elon Musk för värdepappersbedrägeri. Orsaken är hans tweet med beskedet att han övervägde att köpa ut Tesla från börsen.

Affärsvärlden - 18 jan 19 kl. 12:19

Teslas aktie faller efter Musks guidning

Teslas mål för innevarande kvartal är att kunna visa en mycket liten ("tiny") vinst, genom att leverera dyrare varianter av bilen Model 3 till Europa och Asien..

DI - 25 sep 14 kl. 15:47

"Teslas aktie är grovt övervärderad"

Tesla Motors är en hype och vd Elon Musk gjorde rätt i att säga att bolagets aktie är högt värderad. Det uppgav General Motors tidigare styrelseordförande Bob Lutz i en intervju med CNBC under gårdagen..

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 19 kl. 23:21

Teslas aktie rasar efter förlustrapport

Elbilsföretaget Tesla redovisar ett sämre resultat än analytikerna spått för andra kvartalet. Aktien föll nästan 11 procent i efterhandeln på Wall Street. Förlusten andra kvartalet blev 408 miljoner dollar, eller 1:12 dollar per aktie.

Sydsvenskan - 24 jul 19 kl. 23:21

Teslas aktie rasar efter förlustrapport

Elbilsföretaget Tesla redovisar ett sämre resultat än analytikerna spått för andra kvartalet. Aktien föll nästan 11 procent i efterhandeln på Wall Street. Förlusten andra kvartalet blev 408 miljoner dollar, eller 1:12 dollar per aktie.

VA - 24 maj 19 kl. 10:16

Så kan Teslas fallande aktie drabba bolagets verksamhet

Hittills i år har Teslas aktie fallit 40 procent. Det gör att Tesla kommer att få det svårare att få in nya pengar vilket bolaget behöver när konkurrensen i branschen hårdnar, skriver Financial Times. .

PrivataAffärer - 09 jun 20 kl. 07:58

Läcka avslöjar problem inför Teslas Model Y-produktion

Amerikanska Tesla blev tvingade att stänga fabriken i Fremont på en illa vald tidpunkt, just när bolaget var i färd med att påbörja produktionen av den senaste bilmodellen Model Y. Fabriken är nu åter driftsatt, men det väntas enligt mejlen dröja innan produktionskapaciteten för Model Y är återställd. ”Det är extremt viktigt för oss att rampa upp Model Y-produktionen och minimera behovet av efterkorrigeringar i tillverkningen.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 17 kl. 14:47

Teslas storägare dumpar aktier

Efter att Teslas aktie har rusat med 65 procent sedan årsskiftet har många investerare tagit chansen att plocka hem vinster, visar dokument som Reuters har tagit del av. Det handlar bland annat om kapitalförvaltaren Investors Fidelity Investments som v.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.