Dagens Media > Ekonomi

Saturday, 23 January, 11:54

Dagens Media - 08 jan 21 kl. 09:45

Han blir ny Medieombudsman efter Ola SigvardssonCaspar Opitz, sedan åtta år redaktionschef på Dagens Nyheter, efterträder i vår Ola Sigvardsson som Allmänhetens Medieombudsman: ”Ett hedersuppdrag”, säger Caspar Opitz till Dagens Media..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Medieombudsman, Ola Sigvardsson, Opitz, Dagens Nyheter, Allmänhetens Medieombudsman, Caspar Opitz, Dagens Media

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han blir ny Medieombudsmanefter , Ola, Sigvardsson
SVT - 26 nov 19 kl. 10:25

Ola Sigvardsson blir ny Medieombudsman

Nu står det klart att Ola Sigvardsson vid årsskiftet intar posten som Sveriges första medieombudsman, det rapporterar Dagens Media. – Jag är både stolt och glad över att få vara med och föra in vårt pressetiska system i en ny tid, säger Ola Sigvardsson till Dagens Media..

Dagens Media - 25 nov 19 kl. 10:27

Ola Sigvardsson blir Medieombudsman

Allmänhetens Pressombudsman Ola Sigvardsson blir den allra första Medieombudsmannen i det nya, utvidgade pressetiska systemet..

Dagensanalys.se - 25 nov 19 kl. 13:11

Ola blir Sveriges första Medieombudsman

Den första januari 2020 införs ett nytt utvidgat medieetiskt system i Sverige. I samband med det tillträder också den förste Medieombudsmannen. Nu är det klart att det blir den nuvarande Pressombudsmannen Ola Sigvardsson.

DN - 16 jul 13 kl. 00:45

?En Medieombudsman kan säkra pressetiska systemet?

Tydlig signal. För att slippa onödiga lagregleringar är det viktigt att upprätthålla ett självreglerande pressetiskt system. Genom att omvandla PO till en Medieombudsman, MO, skulle systemet omfatta även radio/tv och sända en tydlig signal till våra politiker: självreglering fungerar, skriver Ola Sigvardsson och Stina Dabrowski..

Dagens Media - 16 jul 13 kl. 09:12

Sigvardsson och Dabrowski: "Självreglering fungerar"

För att upprätthålla det pressetiska systemet bör PO ersättas av en Medieombudsman, MO, skriver Ola Sigvardsson och Stina Dabrowski på DN debatt..

Resume - 16 jul 13 kl. 11:00

Dabrowski och Sigvardsson kräver medieombudsman


Dagens media distribueras i alla tillgängliga kanaler, etermedia skriver artiklar och dagstidningarns sänder tv. Därför krävs ett nytt pressetiskt system, menar Ola Sigvardsson och Stina Dabrowski..

Barometern - 17 dec 13 kl. 16:29

Saga Sigvardsson

Förra kommunalrådet i Mörbylånga kommun, Saga Sigvardsson, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon blev 65 år. Saga Sigvardsson föddes och växte upp i Stenåsa på Öland och gifte sig i unga år med lantbrukaren Carl-Johan Sigvardsson.

SR - 28 maj 13 kl. 09:57

Allmänheten kan få egen medieombudsman

Journalistförbundet föreslår en Allmänhetens Medieombudsman som får till uppgift att hantera ALLA klagomål och sedan bedöma utifrån gällande regelverket. Det skriver journalisten.se.

Dagens Media - 16 aug 19 kl. 14:09

Steget närmare en Medieombudsman

Ny utredning öppnar upp för ett nytt medieetiskt system där enskilda kan vända sig till en Medieombudsman för klagomål..

SVT - 16 aug 19 kl. 13:56

Ny utredning: Alla medier ska granskas av en medieombudsman

Om tryckta medier gör publicistiska övertramp, kan Allmänhetens pressombudsman klandra dem. Men public service-bolagen granskas av en annan instans: Granskningsnämnden. Nu öppnar en ny utredning för att alla svenska medier istället ska granskas av en och samma medieombudsman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.