Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 00:46

Cornucopia - 08 jan 21 kl. 08:54

Nordpools elhandelsområde importerar nu netto ett Ringhals 1 rysk och polsk kärn- och kolkraft.Det nordiska och baltiska elhandelsområdet Nordpool importerar netto just nu polsk kolkraft och rysk kärnkraft och kolkraft motsvarande ganska exakt den nedstängda första reaktorn i Ringhals. Effekten på miljön har alltså blivit kolkraft och kärnkraft av tvivelaktigt ursprung, säkerhet och hantering.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ringhals, Nordpool, Vilnius, MW, Ryssland, Königsbergexklaven, Vitryssland, Polen, NordPool, Danmark, Tyskland, Norge, Nederländerna, Miljöpartiet, Norden, Sverige, Datat, Svenska, Kontrollrummet, kWh, SE3

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordpools, elhandelsområde, importerarnu , nettoett , Ringhals1 , rysk, och polsk kärn och kolkraft
Cornucopia - 26 dec 15 kl. 12:04

Varmaste julen på längre - och Sverige importerar el

Det sägs vara den varmaste svenska julen på länge. Ändå klarar inte Sverige längre av att försörja landet med elkraft, utan importerar just nu el. Man får vara glad att det inte är minus tjugo grader.

Cornucopia - 23 nov 15 kl. 19:32

Sverige importerar just nu elkraft motsvarande en och halv kärnkraftreaktor

Hos Svenska Kraftnäts sida Kontrollrummet kan man just nu se att Sverige i skrivande stund nettoimporterar elkraft motsvarande en och en kärnkraftreaktor. Detta trots att vi ännu inte lagt ner kärnkraften, utan bara upplever en liten köldknäpp om hösten.
Olidens vattenkraftverk i Trollhättan.

Cornucopia - 12 maj 19 kl. 13:49

Två öre i elpris just nu - negativa priser i Danmark

Elpriset är just nu 2.1 öre per kWh i hela Sverige, Finland och Baltikum, medan elpriset är negativa ett halvt svenskt öre i Danmark, där man i teorin får betalt för att förbruka el just nu om man har timmätning av elen. Orsaken kan diskuteras, då elpriset är mer normalt med runt 40 öre i Norge.

Cornucopia - 24 feb 18 kl. 17:58

Krigsförbrytartribunalputinkamtjakakylan drar in över Sverige - är du förberedd för klickrubriker?

Det sägs att det ska bli kallt i Sverige den kommande veckan, vilket gör att det blir intressant att titta på det nordiska och svenska elsystemets kapacitet i det här läget. Riktigt spännande blir det måndag morgon när alla arbetsplatser och industrier drar igång på allvar, samtidigt som det ska vara runt -11 på morgonen i Sveriges Navel (tm), Stockholm.
Utetemperaturen idag.

Cornucopia - 01 mar 18 kl. 08:02

Cirka 2:50 SEK per kWh nu - utan skatter och moms

Priset på el är nu 255:02 EUR/MWh eller ungefär 2:50 SEK per kWh. Sverige importerar el för att klara av att hantera kylan, trots att vi ännu inte nått högsta förbrukning och trots att vinden faktiskt blåser.Snö.

Cornucopia - 14 nov 18 kl. 10:43

Inflationen kvar över Riksbankens mål

SCB rapporterar idag att KPIF-inflationen ligger kvar över Riksbankens målnivå på 2.0%, men fortfarande inom det så kallade toleransintervallet på 1.0% till 3.

Cornucopia - 26 feb 18 kl. 07:51

67:66 EUR per MWh nu

I skrivande stund (07:44) anger Kontrollrummet hos Svenska Kraftnät ett elpris i hela det nordiska elhandelsområdet till 67:66 EUR per MWh, eller om man förenklat så vill ca 67 öre per kWh. Så mycket för att gårdagens terminer förutspådde framtiden.Vinter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.