PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 23 January, 08:50

PrivataAffärer - 07 jan 21 kl. 07:46

JP Morgan: Safe haven-status kan lyfta bitcoin till 146 000 dollarEnligt JP Morgan har bitcoins konkurrens med guldet redan börjat. Investmentbanken hänvisar till nyliga utflöden på 7 miljarder dollar från guld och inflöden på mer än 3 miljarder dollar till Greyscale Bitcoin Trust, en noterad fond som följer bitcoinpriset och möjliggör exponering mot den digitala valutan utan innehav. Enligt analysen kommer bitcoin sannolikt prestera bättre än guldet då ”millennials” blir en viktigare del av investeringsmarknaden. Strategerna bedömer samtidigt att uppsidan är villkorad av att volatiliteten konvergerar med guldet på lång sikt. Intresset för kryptovalutan har stärkts markant då investerare ser tillgången som en säkring (”hedge”) mot inflation och ett alternativ till en försvagad dollar, noterar Reuters.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Morgan, JP Morgan, Greyscale Bitcoin Trust, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JP Morgan, Safe, haven-statuskan , lyfta, bitcointill , 146, 000 dollar
DI - 18 apr 12 kl. 12:47

Storbank ser kronan som "safe haven"

Den svenska kronans status som en börsstyrd valuta baseras till stor del på självuppfyllande föreställningar. Det finns samtidigt goda argument för att kronan skulle vara mer av en "safe haven"-valuta och den som oroas över en långdragen eurokris bör köpa kronor mot euro..

Affärsvärlden - 14 nov 16 kl. 11:00

Morgan Stanley: Det kan lyfta marginalerna för SSAB

Ståltillverkaren SSAB kan se fram emot en starkare amerikansk byggkonjunktur och de nyligen introducerade ståltullarna kommer att hjälpa bolaget att lyfta marginalerna i Nordamerika..

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 12:29

Ras på räntemarknaden

”Nollräntor är ingen barriär för någon obligationsmarknad i den utvecklade världen just nu. Det är en galen marknad, marknaden omdefinierar idén om riskspridning”, sade Shaun Roache på S&P Global Ratings till Bloomberg News. Han sade att marknaden nu diskonterar en ny vända av QE från Fed och en expansion av Bank of Japans balansräkning, och en sänkning från ECB med 10 punkter nästa vecka är nu i stort inprisat.

Skånskan - 25 maj 18 kl. 09:08

Morgan Freeman anklagas för sexuella trakasserier

Världen Ett stort antal kvinnor anklagar den världsberömde skådespelaren Morgan Freeman för att på olika sett ha sextrakasserat dem under arbetstid.I en omfattande artikel på CNN intervjuas sexton kvinnor angående den 80-årige Morgan Freeman påstådda övergrepp. Åtta av kvinnorna menar att skådespelaren bland annat ofta kommenterat deras kroppar, smekt dem över ryggen, och vid ett tillfälle försökt att lyfta på en av kvinnornas kjol.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 20:49

Stehag ska lyfta med starkare trupp

FOTBOLL Det var med ett litet nödrop som Stehags AIF:s fotbollsherrlag i fjor klarade kontraktet i division 5. Tack vare 5-1 mot Fram i en extra kvalmatch undvek Stehag degraderingen till sexan.– I år ser det mycket bättre.

PrivataAffärer - 03 jan 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser köpläge i Lundin Mining

Lundin Mining står inför en period då investeringsbudgeten väntas minska, samtidigt som produktionsvolymen bör öka och metallhalterna i den brutna malmen stiga. Expansionsprojektet vid portugisiska Neves-Corvo har dock blivit dyrare än beräknat och dessutom dragit ut på tiden. Detta är väl känt och bör vara inprisat i dagens kursnivåer, men risken är inte helt över än.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 17:50

Nye ordföranden vill lyfta medlemmarna

Malmö 32-årige Richard Olsson tog hem kampen om ordförandeskapet i Vänsterpartiet i Malmö.
Vid partiavdelningens årsmöte på lördagen fick han 66 röster, 30 fler än motkandidaten Morgan Svensson. Han var rörd av stödet från medlemmarna.

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 12 kl. 14:18

Bättre men sämre för JP Morgan

Vinsten föll tre procent för USA:s största bank JP Morgan. Vinsten under första kvartalet stannade på 5,4 miljarder dollar, motsvarande 37 miljarder kronor, men var trots det bättre än analytikernas förväntningar. Den senaste tidens återhämtning på finansmarknaderna lyckades inte lyfta bankens intäkter till tidigare nivåer..

Affärsvärlden - 01 jul 14 kl. 10:32

JP Morgan: Detta kan lyfta teleoperatörens aktie 30 procent

Genom att avyttra verksamheterna i Nederländerna och Norge kan Tele2 driva upp aktien med omkring 30 procent. Det bedömer JP Morgan rapporterar Bloomberg News på tisdagen..

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 14 kl. 06:55

Morgan Freeman i flygdrama


Ett flygplan som inte fungerade som det skulle gjorde att Morgan Freeman tvingades nödlanda flera gånger. Stjärnan tog sin privatjet till Torontos filmfestival för att lansera sin film "Ruth and Alex", men i luften gick något fel. Enligt Hollywood Reporter var det planets framkantsklaffar som började krångla och Freeman och besättningen fick nödlanda och lyfta flera gånger innan de gav upp - och tog Freemans andra privatjet till tillställningen.

Västerbottens Folkblad - 08 sep 14 kl. 07:00

Morgan Freeman i flygdrama

Ett flygplan som inte fungerade som det skulle gjorde att Morgan Freeman tvingades nödlanda flera gånger. Stjärnan tog sin privatjet till Torontos filmfestival för att lansera sin film ”Ruth and Alex”, men i luften gick något fel. Enligt Hollywood Reporter var det planets framkantsklaffar som började krångla och Freeman och besättningen fick nödlanda och lyfta […].

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.