Råvarumarknaden > Ekonomi

Thursday, 28 January, 10:12

Råvarumarknaden - 23 dec 20 kl. 13:10

Kopparpriserna kan stiga ytterligare på kinesisk efterfråganKopparpriset har ökat med nästan 25 procent jämfört med föregående år. Sedan slutet av mars, när det sjönk till ett lågt värde av 4 500 dollar per ton, har denna basmetall ökat med 75 procent.


Kopparpriserna, som har stigit till den högsta nivån på åtta år på London Metal Exchange (LME), kan komma att stiga ytterligare. Det är efterfrågan från Kina och många länders ansträngningar att minska användningen av fossil energi som driver på.
I Indien nådde kopparpriset på MCX en rekordhög nivå på 617,45 Rs per kg under helgen innan det drog sig tillbaka till 601,75 Rs den 22 december.
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
London Metal Exchange, LME, Kina, Indien, MCX, Rs, ING, Ed Morse, Wenyu Yao, US Commodity Futures Trading Commission, INGs Yao, Shanghai Exchange, Citi, Kinas, Peking, Singapore, DBS, Kopparpriserna, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kopparprisernakan , stiga, ytterligare, kinesisk, efterfrågan
Cornucopia - 07 jul 14 kl. 20:06

Rörlig bolåneränta nu 2.42% - bostadspriserna kan stiga ytterligare 10%

Den rörliga 3-månaders bolåneräntan ligger nu så lågt som 2.42% hos åtminstone en storbank, bolånetorskbanken SEB. Hos Swedbank är nu räntan 2.

Nyheter 24 - 24 jul 11 kl. 11:33

Dödssiffran kan stiga ytterligare - sökandet efter döda fortgår


Polisen i Oslo bekräftar nu att de fortsätter sökandet efter offer i Oslo. Kring såväl regeringskvarteret som på ön Utöya fortgår undersökningar. Totalt har 92 personer omkommit i dödsskjutningarna på ön Utöya och i bombningen vid regeringskvarteret i Oslo.

Affärsvärlden - 28 maj 13 kl. 14:48

FT: Ericsson kan stiga ytterligare

Financial Times skriver i Lex-kolumnen på tisdagen att Ericssons aktie kan stiga ytterligare om molnen över sektorn lättar..

SvD - 12 jan 11 kl. 13:50

Floden befaras stiga ytterligare

I nordöstra Australien lättade regnandet under dagen. Faran är dock inte över för miljonstaden Brisbane. Dammarna i området är överfulla och floden som rinner genom staden tros komma att stiga....

HBL - 09 jan 13 kl. 17:49

Ingen bubbla men bostadspriserna fortsätter stiga

Bostäderna blir dyrare också i år, speciellt i huvudstadsregionen, men ännu mer stiger hyrorna. Det förutspår en färsk prognos.Trots ekonomiskt skrala tider kommer bostadspriserna att stiga måttligt också i år, med i snitt 1,5 procent.

Nyhetskanalen - 11 jul 12 kl. 11:57

Sjön Hulingen fortsätter stiga

Vattenflödet i Mariannelund har minskat och de värsta problemen är över där, skriver Emåförbundet på sin hemsida. Sjön Hulingen beräknas stiga ytterligare några dagar.Flödet i huvudfåran vid Målilla har kulminerat.

DI - 06 maj 16 kl. 10:12

Kinesiska bankers dåliga lån väntas stiga

De dåliga lånen i den kinesiska banksektorn är åtminstone nio gånger större än de officiella siffrorna. Den bedömningen gör investmentbanken CLSA, enligt Bloomberg. Andelen dåliga lån väntas dessutom stiga ytterligare..

GöteborgsPosten - 29 sep 18 kl. 20:40

Dödstalet väntas stiga efter tsunamin

Minst 384 människor har bekräftats döda i jordskalvet och den efterföljande tsunamin på den indonesiska ön Sulawesi – men dödstalet väntas stiga ytterligare. Många av offren sveptes bort när de samlats för en festival på stranden i staden Palu..

UNT - 29 sep 18 kl. 20:39

Dödstalet väntas stiga efter tsunamin

Minst 384 människor har bekräftats döda i jordskalvet och den efterföljande tsunamin på den indonesiska ön Sulawesi – men dödstalet väntas stiga ytterligare..

DI - 22 jul 19 kl. 15:31

Monsteranalysen visar: Köp två aktier som ska stiga ännu mer

Med hjälp av 23 års börshistorik har analysfirman Investtech undersökt aktier med starkt och svagt momentum. Det oväntade och tydliga resultatet leder fram till två aktier som just nu har riktigt goda förutsättningar att stiga ytterligare. Däremot är det hög tid att sälja en tidigare kursraket, enligt analysfirman.

Sydsvenskan - 11 sep 19 kl. 05:00

Här kan bostadspriserna stiga

Bostadsrättspriserna i Malmö kan mycket väl stiga ytterligare. I de andra två storstäderna är prisutsikterna mer mättade enligt Swedbanks boindex. För Sverige som helhet har boindex stigit från kvartal ett till två.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.