ETF-marknaden > Ekonomi

Sunday, 17 January, 10:21

ETF-marknaden - 04 jan 21 kl. 09:06

Svenska ETFer med utdelningBörshandlade fonder har två sätt att hantera utdelning på. De kan endera vara ackumulerande eller distribuerande. En ackumulerande ETF återinvesterar aktieutdelningar från underliggande innehav. En börshandlad fond som är distribuerande delar ut erhållen utdelning till sina andelsägare. Det finns fördelar med båda två.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
ETFer, ETF, Sverige, XACT Högutdelande, XACT Högutdelande ETF, UCITS ETF, XACTHDIV, XACT Sverige ETF, XACT Sverige, XACT Norden Högutdelande, Handelsbanken Nordic High Dividend Low Volatility Criteria Index, OMXS30, Shbnhdlvctillgångsslagaktiefondförvaltningsavgift, %hävstång, NAV, MSEK, Company3, B2, Upm-kymmene2, ABB Ltd2, Corporation2, Board Corporation B2, XACT OMXSB Utd, Svanenmärkt, SIX Sweden ESG Selection Index GI, SIX Sweden ESG Selection Index GITillgångsslag, Copco A6, B5, B4, Abloy B3, SEB A3, A3, A2, Svenska ETFer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska ETFermed , utdelning
Cornucopia - 27 okt 16 kl. 16:17

3:12 - varför ta ut utdelning med full skatt istället för lön?

Trots svenska sk 3:12-reglerna för att hindra att egna företagare tar ut utdelning istället för lön, så finns det anledningar att ta ut lön som just utdelning trots att den beskattas som lön.
3:12-reglerna innebär att man högst får ta ut knappt 170 000 kronor som utdelning ur ett fåmansaktiebolag, om man inte drar upp utdelningsutrymmet genom en högre lönesumma. Betalar man tillräckligt med löner får man ta ut mer i utdelning är tanken.

PrivataAffärer - 16 sep 19 kl. 13:00

Här är aktierna som ger utdelning i höst

Det är Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson som i ett inlägg på Nordnets sajt listar de bolag som delar ut under hösten. ”Det har varit ett ökat intresse från många av våra stora utdelningsbolag att dela upp sin utdelning över året. Mer specifikt är det halvårsvis utdelning som vunnit mark senaste åren bara.

PrivataAffärer - 29 aug 18 kl. 13:06

Valet stoppar utdelning i skolbolagen

Visserligen finns det ingen riksdagsmajoritet för att begränsa vinsterna i välfärden för närvarande – och sannolikt inte heller efter valet. Men bara att bli ett argument för den rödgröna sidan mot privata alternativ på skolområdet har givetvis fått bolagen att tänka till ordentligt om man skulle lämna någon utdelning. Det gäller särskilt i Academedia som slår förväntningarna i sitt bokslut på onsdagen och redovisar ett hyggligt resultat trots att det sista kvartalet är en besvikelse med en minskning av rörelseresultatet med 10 procent.

PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 07:32

Extra utdelning från Billerud

Billerud Korsnäs rörelseresultatet uppgick till 103 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 1,8 procent för det fjärde kvartalet 2019. Det framgår av kvartalsrapporten. Infronts sammanställning av sex analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 120 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 2 procent.

HBL - 08 apr 13 kl. 08:58

Språkvårdaren säger sitt om utdelning och dividend

Vissa finlandismer är kärare för oss finlandssvenskar än andra. Så kära till och med att vi svårligen kan tänka oss att ersätta dem med något annat. Till de mycket älskade hör antagligen ordet dividend i betydelsen aktieutdelning.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 19:05

SEB föreslår slopad utdelning

Det meddelar banken i ett pressmeddelande på torsdagskvällen i spåren av det tidigare beskedet att utdelningsförslaget skulle utvärderas. ”Styrelsen förstår vikten av utdelning för många av bankens aktieägare men mot bakgrund av den nuvarande situationen, de osäkra utsikterna och covid-19 pandemins påverkan på ekonomin har styrelsen beslutat att föreslå årsstämman att ingen utdelning för närvarande görs”, skriver SEB. Beroende på hur situationen utvecklas kan styrelsen komma att utvärdera en utdelning senare i år och om så sker, kalla till en extrastämma och presentera ett förslag till utdelning, heter det samtidigt.

VA - 02 feb 11 kl. 12:17

Hög utdelning från Atlas Copco

2 februari Atlas Copcos resultat före skatt blev 3.920 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (2.324).

HBL - 20 sep 12 kl. 14:45

Metso tar tillbaka förslag om extra utdelning

Aktieägarna blir utan extra utdelning. Orsaken är sparprogrammet från i förrgår. Metso vill försäkra sig om att resultatutvecklingen går i rätt riktning.

Opinionen.se - 28 jan 14 kl. 07:50

Swedbank: Mindre utdelning än väntat


Swedbank fick se vinsten falla under fjärde kvartalet och landade under analytikernas förväntningar. Samtidigt föreslås en mindre utdelning än marknaden hoppats på. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 4 877 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2013.

BT - 28 jan 14 kl. 07:47

Swedbank: Mindre utdelning än väntat

Swedbank fick se vinsten falla under fjärde kvartalet och landade under analytikernas förväntningar. Samtidigt föreslås en mindre utdelning än marknaden hoppats på. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 4 877 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.