ETF-marknaden > Ekonomi

Saturday, 23 January, 02:19

ETF-marknaden - 05 jan 21 kl. 08:52

Vad är ett kapitalviktat index?Ett kapitalviktat index är en typ av marknadsindex med enskilda komponenter eller värdepapper, viktade enligt deras totala börsvärde. Börsvärdet använder det totala marknadsvärdet av företagets utestående aktier. Beräkningen multiplicerar utestående aktier med det aktuella priset på en enda aktie. Utestående aktier är de som ägs av enskilda aktieägare, institutionella blockinnehav och innehav av företagsinsider.
Komponenterna med högre marknadsvärde har en högre viktprocent i indexet.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Standard, Poor, Total Market Index, TMWX, Nasdaq Composite Index, IXIC, USD, USA, Boeing Co, Microsoft Corp, MSFT, Corp, Boeings, Microsofts, Boeing, Microsoft, Vad, ETF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad är ett kapitalviktat, index
Dagensanalys.se - 18 aug 16 kl. 15:21

KIA-index lanserar demografidata

KIA-index skapar nu en ny standard för en gemensam sociodemografisk valuta på nätet. Satsningen görs i samarbete med danska AudienceProject som nyligen prisades för sin målgruppsbaserade mätplattform. AudienceProject kommer nu tillsammans med KIA-index börja klä på alla de stora kommersiella webbplatserna i Sverige som listas på KIA-index med ny efterlängtad data som kön, ålder, utbildning, inkomst, hushållsstorlek och antal barn i hushållet.

Dagensanalys.se - 20 okt 16 kl. 11:14

Nytt expertteam ska vidareutveckla KIA-index tjänsterna

För att göra KIA-index mer snabbrörligt slås nu regelgruppen och huvudmannagruppen ihop till ett expertteam. I samband med hopslagningen efterlyses även fler kompetenser i arbetet att vara med och utveckla KIA-index framåt.    Nu bildar KIA-index ett större expertteam för att vi snabbare skall kunna vidareutveckla och ta fram nya tjänster med alla experter samlade i ett team.

Dagensanalys.se - 09 nov 16 kl. 15:30

Här är de nya reglerna från KIA-index angående trafik från Facebook

Enligt de nya reglerna från KIA-index ska Instant Articles från Facebook ska betraktas som en vanlig undersektion på KIA-index, om trafiken överstiger 100 000 unika webbläsare. Regeln gäller inte virala kampanjer eller traditionell marknadsföring av de egna inläggen på Facebook, vilka inte behöver särredovisas på KIA-index. Du hittar reglerna i sin helhet nedan.

Dagensanalys.se - 02 nov 16 kl. 13:41

KIA-index fyller 10 år – vi passade på att intervjua mannen bakom internetlistan

KIA-index listan med Sveriges webbplatser fyller 10 år så jag passade på att intervjua Mikael Karlsson (även grundare till Dagensanalys.se) om hur han har det i Costa Rica och hur KIA-index började. Hej Micke kul att prata med dig i Costa Rica, hur har du det och vad gör du?

Dagensanalys.se - 17 aug 16 kl. 15:07

Trafiken på Sveriges sajter ökar superstarkt under augusti visar KIA-index

Nu är augusti här och de flesta har hittat tillbaka till sina arbetsplatser under de senaste veckorna. Även trafiken på internet har återigen tagit fart efter sommaren då många redaktioner och sajter går på sparlåga under semestertider och inte publicerar lika mycket, eller prioriterar trafiken i samma utsträckning under sommarledigheten då de flesta har ledigt. Under de två första veckorna i augusti ökade de totala unika besöken på Sveriges största sajter först med 4,5 procent vecka 31 för att ta fart med en ökning med 8,7 procent under vecka 32.

Dagensanalys.se - 19 feb 16 kl. 13:31

KIA-index mätningar av webb-TV – bra eller dåligt?

Häromdagen gick Aftonbladet ut offentligt med att de tänker hoppa av KIA-index för webb-TV. Orsaken uppgavs vara deras mätmetoder. Men deras konkurrent, Expressen, ser inte några problem med KIA-index.

Dagensanalys.se - 06 mar 17 kl. 12:57

100 nya influensers in på KIA-index

Över 100 nya sajter kommer in på KIA-index som nu blir större än någonsin KIA-index, den officiella mätvalutan, får nu tillökning på drygt 100 nya sajter, då influencernätverket Tailsweep i Bonnier Tidskrifter börjar redovisa räckvidden för sina influencers. Influncermarknaden är hetare än någonsin och influencers som marknadsföringskanal har alltmer börjat bli en viktig del av flera annonsörers mediabudget. Som en naturlig del av denna utveckling börjar nu det stora influencernätverket Tailsweep som är en del av Bonnier Tidskrifter redovisa sina siffror i KIA-index.

Dagensanalys.se - 08 sep 16 kl. 12:05

KIA-index förstärker regelgrupp med ny vass digital kompetens

KIA-index har förstärkt regelgruppen med Carl Grape en ny vass digital person som har lång erfarenhet av som chefredaktör och som webbchef som kan bidra med utvecklingen av KIA-index.
Läs intervju med Carl här där han berättar vad han har gjort tidigare och vad han ser för möjligheter i framtiden för KIA-index. Vad gjorde du innan du började jobba på Bonnier Tidskrifter?

Dagensanalys.se - 08 feb 18 kl. 12:39

KIA-index avslutar samarbete med SIS-index

Alla som tidigare har redovisat siffror från SIS-index till KIA-index kan nu istället få in sina trafiksiffror med KIA-index Google-API. SIS-index har tidigare levererat siffror för en del sajter, men de har sedan en tid tyvärr slutat att leverera siffror. KIA har försökt att få kontakt utan framgång och måste tyvärr avsluta samarbetet med dem.

Dagensanalys.se - 24 mar 19 kl. 18:13

I USA har man lanserat Digital Happiness Index

I USA har man lanserat en index-lista över bästa UX. Listan heter passande nog Digital Happiness Index. Med listan kan du se vilka varumärken som levererar bäst upplevelser för sina kunder och besökare.

Dagensanalys.se - 10 mar 16 kl. 10:00

Intervju med Tobias Eidem som slutar på KIA-index

Tobias Eidem, även känd som ”Mr KIA”, är på väg mot nya utmaningar. Vi fick en pratstund med honom och frågade om framtiden. Läs också: Chefen för KIA-index går vidare mot nya utmaningar
Tobias Eidem Hallå där Tobias!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.