Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 18:22

Cornucopia - 05 jan 21 kl. 14:15

Varför etableras ingen konkurrent till PostNord?Det svensk-danska postmonopolet PostNord utsätts för en del kritik kring priser och service, vilket väcker frågan varför det inte etableras en privat nationell konkurrent, som med lite högre kvalitets- och servicekrav, samt avsaknad av arv borde kunna konkurrera? Några svar nedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
PostNord, Det, DHL, För, Fysiska, Sverige,  postnord, PostNords, Möjliga, Kina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför etablerasingen , konkurrenttill , PostNord
Skånskan - 06 maj 17 kl. 20:00

Krögare: ”O’Learys kan bli tuff konkurrent”

ESLÖv Ryktet om att restaurangjätten O’Learys kan vara på ingång till Eslöv skapar viss oro hos David Dobak som driver en restaurang på Stora Torg. Han menar att konkurrensen kan bli tuff.
– Jag är inte helt säker på att alla vi som är små kommer klara detta.

BT - 27 nov 19 kl. 10:40

Ny gymnasieskola på gång i Borås – konkurrent till Teknis och Bäckäng

En ny gymnasieskola är på väg att etableras i Borås. Det blir en konkurrent till befintliga inriktningar på Bäckäng och Sven Eriksonsgymnasiet..

Blekinge Läns tidning - 18 apr 16 kl. 19:50

Postnord är uppmärksamt på ny konkurrent

På gamla Posten i Blekinge, som numera heter Postnord, avvaktar man utvecklingen. – Konkurrensen är fri och det är upp till var och en som vill göra ett försök, säger Postnords logistikchef i Blekinge, Ulf Nilsson..

Cornucopia - 16 mar 17 kl. 13:30

PostNord "förenklar för kunderna" - tar bort ansvar vid skada/förlust

PostNord "gör det lättare för [den] som köper våra tjänster" och tar nu bort sitt ekonomiska ansvar för transport av paket. I praktiken blir det inte ens värt arbetstiden att försöka reklamera hos PostNord.
I nyhetsbrevet från PostNord till sk avtalskunder framgår det att PostNord inte längre tar något väsentligt ansvar vid skadade eller försvunna försändelser.

Cornucopia - 26 dec 19 kl. 11:55

KIT försökte debunka myter om PostNord i reklamfilm - du kan aldrig gissa vad som hände sedan

Sajten KIT gjorde tillsammans med posten en reklamfilm om PostNord, som skulle slå hål på fem envisa myter om posten. Sällan ser man någon reklam som slår så fel, när kommentatorerna t ex konstaterar att 1% borttappad post av sju miljoner brev om dagen betyder att bolaget alltså tappar bort 70 000 brev varje dag.
PostNord.

Cornucopia - 22 jun 17 kl. 14:15

Lämplig GPS-spårare för att skicka med Postnord

"Don't get angry - get even!"Så har PostNord gjort det igen. Tappat bort ett brev/paket.

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 13:27

PostNord har levererat det första GPS-spårade #brevet - i rätt tid

Mitt första tekniktest med att skicka ett brev med en uppkopplad GPS-spårare i är nu färdigt. PostNord levererade brevet utan anmärkningar och i rätt tid. Tekniskt fungerade spårningen och på knappt tre dygn förbrukades 25% av batteriladdningen.

Dagensanalys.se - 18 okt 18 kl. 15:17

”Alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå” PostNord diskuterar teknisk utveckling

PostNord vill vara det mest framträdande logistikföretaget inom teknisk utveckling. De blandar stabilitet med det lite lätt rebelliska. ”Vi började med konsumenttelefoner och alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå!

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 14:45

”Postnord Sveriges sämsta företag”

Jag utnämner Postnord till Sveriges sämsta företag då de inte klarar av att göra det som är deras core business – att leverera paket till sina kunder. Det är inte första gången och jag är inte ensam om detta som Postnord har satt i system, de skickar ett mail att jag får hämta mitt paket i deras utlämningsställe då jag inte var hemma när de skulle leverera – trots att jag satt hemma i soffan och jobbade med databaser i väntan på Postnord. Jag är inte ensam om detta som Postnord tycks ha satt i system, att helt sonika skicka ett mail att man inte var hemma trots att man satt hemma och väntade på leverans som skulle delas ut av Postnord.

Cornucopia - 19 jan 20 kl. 10:30

Svenska delen av PostNord konkursmässigt på sikt utan statliga pengar - gör om till myndighet

Dagens Nyheter har bakom en betalvägg publicerat en artikel om en gratis offentlig handling man begärt ut. En delvis sekretessbelagd rapport till regeringen visar att PostNord enbart på den svenska delen kommer gå i konkurs inom några år, om inte staten tillför pengar. Till det kommer den redan katastrofala danska delen som danskarna lurade på Sverige delägande i.

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 15:33

Fortsatt optimerad logistik för #brevet hos PostNord

Nästa försök med det GPS-spårade #brevet föll också väl ut till PostNords fördel och visade på deras optimerade logistikkedjor. Brevet delades på mindre än ett dygn ut till en adress innanför tullarna i Stockholm, efter att bland annat åkt tåg. Samtidigt går det här att hitta möjliga felkällor som kan leda till försenad post på grund av externa omständigheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.