Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Friday, 22 January, 16:24

Expressen Dina Pengar - 04 jan 21 kl. 23:30

Maktspel och hot bakom Ericsson-chefens smsMaktpolitik, hot och stora pengar ingår i spelet för dem som gör affärer på toppnivå i Kina. Kina varnade Ericsson i höstas och bedriver sedan tidigare en utredning som kan resultera i ”miljardböter” för det svenska företaget.Därför försökte vd Börje Ekholm i sms pressa fram eftergifter av handelsminister Anna Hallberg – och DN:s avslöjande av sms-växlingen ger en unik inblick i vad som står på spel för jättekoncernen.– Vi har valt att handla med Kina men det innebär inte att kinesiska företag har rätt att härja fritt i Sverige, säger Kinakännaren Christer Ljungwall..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Kina, Ericsson, Börje Ekholm, Anna Hallberg, DN, Sverige, Kinakännaren Christer Ljungwall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maktspeloch , hot, bakom, Ericsson-chefens, sms
Expressen - 12 apr 15 kl. 23:44

Miljonnota bakom SD -chefens uppsägning

Bråket bakom säkerhetschefen Bengt Malmbergs uppsägning handlar bland annat om en miljonnota till ett konsultföretag. Partiledningen ville hålla i pengarna och stoppa konsulten. Men det motsatte sig Bengt Malmberg, enligt Mattias Karlsson.

Nyteknik - 27 okt 16 kl. 14:04

Här är Ericsson-chefens nya lön

Civilingenjören Börje Ekholm har kommit överens om lön för sitt nya uppdrag..

Expressen - 18 okt 18 kl. 20:49

Ericsson-chefens superklipp – tjänade fem miljoner på en dag

Ericssons koncernchef Börje Ekholm sitter säkert i sadeln.Han har levererat ett kvartalsresultat som slagit alla förhandstips – och själv tjänande Ekholm fem miljoner kronor på kursuppgången.Men telekomjätten hotas av miljardböter i USA på grund av gamla korruptionsmisstankar.

Aftonbladet - 13 nov 12 kl. 16:34

Ligger annat bakom CIA-chefens avgång?

Men än otrohet ha ha orsakat Petraeus fall.

Expressen - 14 apr 18 kl. 10:31

Mercedes-chefens sms – till Ericsson

Marcus Ericsson fick massor av beröm efter F1-loppet i Bahrain.Och ett fint grattis-sms.– Jag kontaktade gänget bakom Marcus och gratulerade till ett bra lopp och framgången, det var kul för Marcus, säger Mercedes utvecklingschef Ola Källenius..

DN - 08 apr 19 kl. 17:12

Ericsson-chef gav vän miljonkontrakt – visselblåsare köptes ut

En misstänkt miljonhärva har utretts internt på Ericsson, kan DN avslöja. Flera anställda larmade om att en hög chef anlitat konsultbolag – till en kostnad flera gånger högre än marknadspriset. Konsultbolagets vd är chefens vän.

BT - 21 feb 12 kl. 14:25

Arga uttalanden mot chefen efter omplacering inte olaga hot

En kvinna som fått byta tjänst inom äldreomsorgen i Borås frias från anklagelser om olaga hot mot chefen. Kvinnan sökte chefen som beslutat om omplaceringen, men träffade på en chef från en annan enhet. Till henne sa hon bland annat att hon skulle göra den andra chefens liv till ett helvete och att hon skulle få ångra det hon hade gjort.

YLE - 10 apr 15 kl. 09:00

Bakom fotbollsfabriken Eremenko står en stark kvinna.

Alexei, Alexei Jr, Roman och nu Sergei. Eremenkos fotbollsfamilj fortsätter göra väl ifrån sig inom finsk fotboll. Sergei Eremenko, den yngsta i brödraskaran, förväntas i år göra sitt genombrott på fotbollsarenorna.

Sydsvenskan - 05 dec 13 kl. 06:30

Kjærsgaards almanacka blev PET-chefens fall

Den danska säkerhetspolisen, PET, ska syssla med spaning för att avslöja säkerhetsrisker. Men när spaningen utsträcktes till att tjuvkika i Pia Kjærsgaards almanacka gick det för långt. PET-chefen Jacob Scharf avgick häromdagen, sedan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vägrat uttala förtroende för honom.

IDG - 14 jan 18 kl. 07:01

Här är it-chefens största utmaningar under 2018


Medan datamängderna svämmar över så funderar cio:n på hur de ska säkras. Samtidigt ska kostnaderna hållas i schack medan de också försöker migrera till molnet – och nya hot dyker upp. Och så gäller det att knyta till sig kompetens och behålla den förstås.

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 06:30

Enighet utåt om chefens avgång

Region Skånes högste tjänsteman, Sören Olofsson, sägs upp från sin tjänst från årsskiftet. Ingen schism uppges ligga bakom uppgörelsen som kostar 3,5 miljoner kronor.
Så sent som i våras förnyade regionledningen avtalet med Sören Olofsson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.