PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 January, 03:50

PrivataAffärer - 04 jan 21 kl. 10:40

Hemnet: Rekordhöga boprisförväntningar”Det nya året inleds som fjolåret avslutades, med en pigg marknad som inte verkar ha påverkats negativt av skärpta restriktioner och fortsatt turbulens kring corona”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu 46 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, en marginell uppgång från 45 procent föregående månad. Andelen som tror på sjunkande priser minskar till 14 från 16 procent. Nettotalet, skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande priser, steg därmed till 32 i januari från 29 i december, vilket tangerar tidigare rekordnotering från i november. Erik Holmberg konstaterar att det dessutom är en rekordhög andel av besökarna på Hemnet som planerar att köpa bo
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hemnets, Erik Holmberg, Hemnet, Holmberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemnet, Rekordhöga, boprisförväntningar
PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 08:55

Rekordhöga boprisförväntningar

”Det är nya rekordsiffror, där boprisförväntningarna nu är de högsta sedan nedgången på bostadsmarknaden hösten 2017. Marknaden har skakat av sig amorteringskrav, ett kraftigt växande utbud och all nyproduktion som kommit ut. Efter ett par års avvaktande marknad är vi nu på många sätt tillbaka där vi var före turbulensen 2017”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg.

Affärsvärlden - 04 feb 20 kl. 09:08

Rekordhöga boprisförväntningar

Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet stiger till en ny rekordnivå. Det visar Hemnets köparbarometer, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

PrivataAffärer - 03 jul 20 kl. 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

DI - 03 jul 20 kl. 13:46

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet visar i juli den största uppgången någonsin. .

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 10:05

Hemnet: Fortsatt återhämtning i boprisförväntningarna

”Vi får en tillbakastuds, vilket är ganska väntat med tanke på att bostadspriserna återhämtat sig efter det inledande fallet, börserna har studsat upp kraftigt och vi har en allmänt ökad optimism kring pandemin och ekonomin. Med detta sagt är prisförväntningarna fortfarande på väldigt låga nivåer, så man kan långt ifrån andas ut ännu, men det är en positiv indikation”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 17 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 13 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - 18 dec 17 kl. 16:50

Hemnets köpbarometer visar på lägre prisförväntningar

Hemnets nya köpbarometer, som mäter boprisförväntningarna bland besökare på Hemnet som planerar att köpa bostad, visar att allt fler tror på sjunkande bostadspriser. Det skriver Hemnet i ett pressmeddelande på måndagen....

Sydsvenskan - 09 mar 15 kl. 09:04

Rekordmånga tror på högre bopriser

Fler tror på stigande bostadspriser nu än för en månad sedan. 76 procent av hushållen tror att priserna kommer att öka under det kommande året, enligt SEB:s boprisindikator.Det är en rekordhög nivå.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 09:04

Rekordmånga tror på högre bopriser

Fler tror på stigande bostadspriser nu än för en månad sedan. 76 procent av hushållen tror att priserna kommer att öka under det kommande året, enligt SEB:s boprisindikator.Det är en rekordhög nivå.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.