Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 28 January, 08:36

Cornucopia - 02 jan 21 kl. 16:23

Varför ska moderata riksdagsledamöter dia skattepengar? Marknaden borde lösa detta!Riksdagsledamöter från samtliga partier diar skattepengar mångfaldigt mer än den värsta bidragstagare i form av sitt arvode. Man måste fråga sig hur exempelvis Moderaterna kommer undan med detta ideologiskt - borde inte marknaden finna en lösning som finansierar deras löner och borde inte den moderat som är beredd att ta lägsta arvodet vara den som får platsen?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Moderaterna, Moderaternas, Göteborg, Just, Riksdagens, Region Stockholm, Nya Karolinska, Vänsterpartiet, De, Swish, Det, SEK, USA, Parkinsons

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför ska moderata, riksdagsledamöter, dia, skattepengar, Marknaden, borde, lösa, detta
Politologerna - 19 jun 14 kl. 08:00

Har svenska riksdagsledamöter ett bäst före-datum?

Detta är ett gästinlägg, författat av Anna Bennich-Björkman. *** De politiska partierna i Sveriges riksdag ses – ur ett jämförande perspektiv – som starka. Däremot är det de enskilda riksdagsledamöterna som själva äger sitt mandat, något som kan tänkas fördela makten mer jämnt mellan parti och individ.

YLE - 03 feb 14 kl. 04:35

Tuffa sparkrav delar riksdagsledamöter

Inte heller de österbottniska riksdagsledamöterna ställer sig oreserverat bakom förslaget om strama åt statsekonomin med ytterligare tre miljarder euro. Frågan, som delar regeringen, delar även riksdagsledamöterna invalda från Vasa valkrets, visar en enkät som Yle Nyheter Österbotten gjort. De flesta av dem som svarat anser ändå att någon form av åtgärder är nödvändiga.

YLE - 05 jun 16 kl. 11:34

Riksdagsledamöter om sina resor: Skattebetalarna får valuta för pengarna

De resor som riksdagens utskott gör kostar omkring en miljon euro i året. Tre riksdagsledamöter som intervjuas av Yle Nyheter anser att resorna är motiverade. Resorna är viktiga för att hålla sig á jour med utvecklingen, skapa kontakter och främja Finlands intressen i omvärlden, säger de.

Politologerna - 20 nov 18 kl. 07:30

Men hur uttrycker du dig?! Hur riksdagsledamöter talar om migration

Det här är ett gästinlägg av Petrus Olander och Eitan Tzelgov, forskare i statsvetendskap vid Göteborgs universitet respektive University of East Anglia. *** I en nyligen publicerad artikel ställde vi oss samma fråga om riksdagsledamöter i allmänhet som Annie Lööf ställde till Jimmie Åkesson under partiledardebatten i SVT. Hur pratar ledamöterna om migration?

YLE - 26 nov 12 kl. 10:36

Många riksdagsledamöter sitter länge på sin post

Det skulle innebära stora förändringar om De grönas förslag om att begränsa riksdagsledamöternas mandatperioder gick igenom. I dagen är det en fjärdedel av ledamöterna som har haft sin position i minst 13 år. De Grönas demokratiprogram kräver bland annat att riksdagsledamöterna skulle begränsas till tre mandatperioder i rad.

Cornucopia - 27 jan 18 kl. 11:52

Hur mycket får du i traktamente? Riksdagsledamöter får 380:-

Normalt traktamente är lagstadgade 220:- SEK per dygn för resa med övernattning, minus kostförmåner. Riksdagsledamöter får dock 380:- SEK per dygn ovanpå sina 65 400:- SEK i grundarvode. Vad får du i traktamente?

Cornucopia - 05 jan 19 kl. 13:24

100% RUT-avdrag för socialdemokraternas och vänsterpartiets tidningar och riksdagsledamöter

RUT-avdraget förtjänar på många punkter kritik, men det är bara att konstatera att socialdemokraternas och vänsterpartiets tidningar och ledarredaktioner, samt deras riksdagsledamöter och övriga anställda har 100% i RUT-avdrag. Innan man kastar skit på hederliga arbetare och arbetarjobb bör man kanske först se över sitt eget hus.Vänsterpartiets riksdagsledamöter städar inte toaletterna själva på jobbet.

Politologerna - 24 dec 19 kl. 08:00

Riksdagsledamöter i opposition använder ett mycket mer negativt språk

Vilket språk använder ledamöter när de talar i riksdagen? Talar de om problem som kräver handling, utmaningar som behöver svaras upp till, möjligheter som kan fångas, eller bara att allt är gott? Det beror naturligtvis på vad de talar om.

HBL - 13 jun 13 kl. 19:38

Riksdagsledamöter nöjda med första medborgarinitiativet

Betänkandet om det första medborgarinitiativet ? om att förbjuda pälsdjursuppfödningen ? fick beröm av riksdagsledamöter från höger till vänster i den första plenumbehandlingen i riksdagen.

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 15:22

FLASH: Arton riksdagsledamöter gick mot partilinjen - röstade på Björn Söder som talman

I den dolda omröstningen om andre vice talman fick Björn Söder (SD) 80 röster. Sverigedemokraterna har bara 62 mandat i riksdagen. Det betyder att arton riksdagsledamöter gick emot sin partilinje och röstade på Söder.

BT - 02 okt 13 kl. 16:25

Riksdagsledamöter får sämre villkor

Riksdagsledamöter som väljs om 2014 får behålla de generösa fallskärmar som gäller nu, medan nyinvalda får sämre villkor. - Det handlar om riksdagens förtroende, säger en kritisk Anders W Jonsson (C).Med 204 röster för, 79 mot och 18 ledamöter som lade ner sina röster, klubbade majoriteten i riksdagen igenom att de nya, mindre generösa avgångsvillkoren för riksdagsledamöter bara ska gälla de ledamöter som väljs in som nya nästa år, inte de som väljs om och som redan sitter i riksdagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.