Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 24 January, 20:30

Cornucopia - 02 jan 21 kl. 14:22

Nyårsfyrverkerier - det som åker upp kommer ner någonstansJaha, då var nyår avklarat komplett med fyrverkerier och t ex kinesiska lyktor. Det tål att påminnas om att allt man skickar upp kommer ner någonstans.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sjuhärad, Sverige, Jordens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyårsfyrverkerierdet som , åkerupp kommer , ner, någonstans
Cornucopia - 25 maj 17 kl. 11:23

Därför kan man inte "skjuta ner drönare"

Ryggmärgsreflexen från allmänheten angående de okända UAV:erna ("drönarna") på övningen Vintersol samt över övningar och anläggningar på Gotland är "skjut ner dem". Men detta är inte så enkelt, speciellt inte i fredstid. IKFN kan behöva uppdateras med oidentifierade UAV:er.

Cornucopia - 29 jan 18 kl. 09:10

IKEA betalar ut hundratals miljarder om året i löner - försörjer miljonen människor

Kommunister skapar aldrig något själva och kan bara försörja folk genom att beslagta tillgångar och inkomster via skatt och ge bort som bidrag. Entreprenörer och kapitalister skapar något av värde och ger miljarder människor jorden runt jobb, inkomst och möjligheter till uppehälle och ett gott liv. Aktuella IKEA ordnar tillsammans med underentreprenörer löneutbetalningar sannolikt runt 200 miljarder kronor om året, och sammanlagt försörjer koncernen antagligen över en miljon personer och skapar välstånd för hundratals miljoner människor.

NSD - 17 maj 13 kl. 10:25

Nils Johansson: Någonstans där ute finns svaret

Vad hände med 20-åriga Vatchareeya Bangsuan i Boden? Polisen når inga genombrott, tycks famla i blindo bland hundratals tips från allmänheten, samtidigt som frivilliga i Missing People oförtrutet söker vidare. Någonstans därute finns svaret.

NSD - 25 okt 13 kl. 17:00

Blivande sjuksköterskor fortsätter kämpa för höjda löner

Framtidens sjuksköterskor fortsätter sin kamp för högre ingångslöner.? Någonstans finns pengarna. Vi har bra förslag på var de kan placeras, säger Maria Aldenlöv, 24..

NSD - 25 okt 13 kl. 17:12

Blivande sjuksköterskor fortsätter kämpa för höjda löner

Framtidens sjuksköterskor fortsätter sin kamp för högre ingångslöner.? Någonstans finns pengarna. Vi har bra förslag på var de kan placeras, säger Maria Aldenlöv, 24..

Nyan - 25 aug 20 kl. 06:00

Viking-vd: Betyder inte att vi ska lägga ner någonstans

Jan Hanses, vd för Viking Line, säger med anledning av samarbetsförhandlingarna att rederiet rustar sig inför det nya normalläget som väntar. .

YA - 04 apr 14 kl. 06:30

De söker sina rötter

Foto: Anette Sjöstrand
Under fem veckor har ett tiotal personer släktforskat tillsammans på Gummifabriken. Med varsin dator sitter de och är detektiver i sin egen historia. – Jag kan fastna i det här i timmar, säger Agneta Bengtsson.

Cornucopia - 17 aug 17 kl. 15:16

Slavlöner för värnpliktiga - 72:- SEK om dagen

Nu när tvångsbaserad pliktutbildning av värnpliktiga återinförs så slår regeringen på stort och höjer slavlönerna under utbildningen till 72:- SEK de första 60 dagarna, därefter 146:- SEK. Normalt är dock att man under utbildning som arbetsgivaren kräver och betalar ska få full lön. Underligt nog klagar här inte facket LO över lönedumpning, men kanske var det detta som regeringen avser med sk "enkla jobb"?

YLE - 24 jul 17 kl. 11:19

Rakel åker med dina barn då du inte vågar

Om du som förälder inte vågar, vill eller kan åka i någon av attraktionerna på Borgbacken men har ett barn som är väldigt åksuget - då finns attraktionsfaddrarna till för dig. Attraktionsfaddrarna följer med barn i sådana attraktioner som man kan åka ensam i om man är tillräckligt lång, och barnet är lite för kort och vill ha någon med sig. Men ibland fungerar faddrarna också som sällskap åt sådana som är tillräckligt långa, men som inte vill åka ensamma.

YLE - 07 okt 13 kl. 11:46

"Jag är säker på att romregister finns i Finland"

I Sverige uppstod häromveckan en skandal då det visade sig att Skånepolisen upprätthållit ett register med namnen på tusentals romer. Janette Grönfors, koordinator för projektet "Mot rasism!" vid Finlands röda kors, reagerade starkt på nyheten - Min första tanke var att det här inte kan vara sant.

Cornucopia - 08 jun 17 kl. 11:15

Min e-novell Berget finns nu att ladda ner

I väntan på att Höstsol släpps den 31:a augusti, så har jag nu i egen regi publicerat en kort e-novell med titeln Berget. Den finns att köpa och ladda ner från olika e-boksbutiker som Apple iBooks för 19:- SEK, Adlibris för 18:- SEK, Bokus för 19:- SEK, Dito för 19:- SEK, Bokon för 19:- SEK eller min egen anspråkslösa e-novellbutik för 19:- SEK.
Den korta novellen Berget har tidigare bara varit publicerad i antologin I skuldens skugga från Litet förlag, men är alltså nu allmänt tillgänglig som e-novell i egen regi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.