Resume > Ekonomi

Thursday, 28 January, 15:22

Resume - 02 jan 21 kl. 10:34

Rapport från utlandssvenskar – så har livet påverkats i sex hörn av världenI New York trängs budbilarna, Kapstaden månar om småföretagen, i London ökar kreativiteten, Sydney är öde och i Hongkong åker man inte tillbaka till jobbet. Vi har frågat världen vad som händer..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
New York, London, Hongkong

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportfrån , utlandssvenskar, har , livet, påverkatsi , sex, hörn av världen
Uppsalanyheter.se - 23 sep 14 kl. 00:54

Rapport: Så kan äldre göra livet lättare

Om vi ändrar vår livsstil och anammar nya teknologier finns åtskilliga möjligheter att åldras med hälsa, få en god omvårdnad och minska vårt beroende av andra. Detta visar en ny rapport som sammanfattar slutsatserna från toppmötet Uppsala Health Summit i juni.Om vi ändrar vår livsstil och anammar nya teknologier finns åtskilliga möjligheter att åldras med hälsa, få en god omvårdnad och minska vårt beroende av andra.

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 10:58

Ensamföretagare mest nöjda med livet

Rapport visar att soloentreprenörer utan anställda är lyckligast. Strax före sommaren släpptes en rapport som visade att ensamföretagare utan anställda upplever mest välbefinnande med tillvaron. ”En viktig faktor tycks vara den lägre grad av kontroll och högre grad av tidspress som företagare med anställda upplever.

Barometern - 13 aug 13 kl. 08:21

Varför tar män oftare livet av sig?

Häromdagen tog Barometern ett välkommet initiativ genom att sätta ljus på ett samhällsproblem som det talas väldigt tyst om: självmord bland män. Detta med anledning av en aktuell studie, men redan 2007 gjorde socialstyrelsen en kort rapport om den skrämmande övervikten av män i självmordsfrekvensen. Nu kommer det problematiska.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Dagen - 16 feb 11 kl. 03:00

Ung kristen vänster: Rätt fokus i rapport

Socialdemokraterna har talat för lite om social helhet, men krisrapporten sätter rätt fokus. Det menar Victor Svedberg, ordförande för nätverket Ung kristen vänster. Men veteran Bengt Göransson är oroad för att ledningen inte inser medlemmarnas värde.

Cornucopia - 03 sep 14 kl. 09:27

Ny rapport: Tillväxtens gränser fortfarande korrekt

Brittiska The Guardian uppmärksammar en ny rapport, som bekräftar att 70-talsrapporten Tillväxtens gränser (eng Limits to Growth) från Romklubben fortfarande stämmer.

Den nya rapporten är utförd av Melbournes universitet (PDF).
Man ska komma ihåg att Tillväxtens gränser visade på ett antal olika scenarion, med lite olika variabler, men vad som här matchas är den sk standardkörningen (eng Standard run).

BT - 09 dec 14 kl. 19:06

Kritisk rapport om CIA-tortyr

En ny rapport fördömer CIA:s förhörsmetoder i USA:s "krig mot terrorismen". Metoderna var brutalare än vad underrättelsetjänsten sagt och dessutom inte "effektiva", slår rapporten fast. Dianne Feinstein, som är ledande i den amerikanska senatens inflytelserika underrättelseutskott, kallar förhörsprogrammet med "förstärkta förhörstekniker" en "fläck" på USA:s anseende.

BT - 09 dec 14 kl. 18:17

Kritisk rapport om CIA-tortyr

En ny rapport fördömer CIA:s förhörsmetoder i USA:s "krig mot terrorismen". Metoderna var brutalare än vad underrättelsetjänsten sagt och dessutom inte "effektiva", slår rapporten fast. Dianne Feinstein, som är ledande i den amerikanska senatens inflytelserika underrättelseutskott, kallar förhörsprogrammet med "förstärkta förhörstekniker" en "fläck" på USA:s anseende.

DN - 26 feb 14 kl. 00:40

”Sämre hälsa senare i livet för dem som utsatts för våld”

Ny rapport. Kopplingen mellan utsatthet för våld och fysisk och psykisk ohälsa senare i livet är stark för både kvinnor och män. De som utsatts för allvarligt sexuellt våld uppgav oftare än andra symtom på depression, riskbruk av alkohol och självskadebeteende någon gång i livet, skriver forskarna bakom ”Våld och hälsa”..

Sydsvenskan - 01 nov 11 kl. 09:00

Rapport från karantänen


Långt ifrån alla svenskar har läst en bok eller text av Horace Engdahl. Ändå är han tveklöst en av landets mest välkända personer. Han är ?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.