DN > Ekonomi

Thursday, 28 January, 09:42

DN - 31 dec 20 kl. 10:28

Vemod och stolthet när Ringhals 1 går i gravenPå nyårsafton stängs reaktor 1 vid Ringhals – men arbetet kan fortsätta tio år till..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ringhals

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vemodoch , stolthetnär , Ringhals1 , gåri , graven
Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 18 kl. 21:45

Czarnecki lämnar med vemod och stolthet

Uppdraget Niklas Czarnecki fick var att rädda kvar BIK i serien. Czarnecki utförde det på ett bragdartat sätt och lämnar nu med vemod och en ännu större stolthet.– Jag värdesätter det här som bland det bästa jag har gjort i min tränarkarriär, säger Czarnecki..

GöteborgsPosten - 30 dec 19 kl. 14:13

Vemod när Ringhals 2 stängde

Nu har reaktorn Ringhals 2 stängts ned för gott..

Cornucopia - 28 dec 18 kl. 12:11

Ringhals 2 stoppad - kommer bara köra 50% framöver

Reaktorn Ringhals 2, som ska läggas ner nästa år, har stoppats och kommer framöver bara köras till 50% på grund av ett fel på en generator. Vi får väl hoppas att det blir en mild vinter?
Ringhals kärnrkaftverk.

Nyheter 24 - 08 feb 12 kl. 07:22

Efter branden - Ringhals mörkar brister i säkerheten


Uppdrag Granskning avslöjar hur ledningen på Ringhals valt att mörka vad som faktiskt låg bakom branden i reaktor 2. VARBERG. Reaktor 2 på kärnkraftverket Ringhals har stått stilla sedan branden i maj 2011.

Cornucopia - 30 jul 18 kl. 17:43

Ringhals 2 stoppas - havsvattnet för varmt

Vattenfall har nu stängt ner reaktorn Ringhals 2. Kylvattnet, som tas ur havet, har blivit över 25 grader och för varmt för att köra reaktorn säkert.
Ringhals.

Cornucopia - 22 jun 20 kl. 15:14

Skyhöga elpriser trots sommar - Svenska kraftnät köper in Ringhals 1 som kraftsäkrare - hindrar strömavbrott i södra Sverige

Trots att det är sommar har elpriserna skjutit upp till skyhöga nivåer och iskalla vinterpriser på över 70 öre idag. Efter förra veckans avslöjande om att det råder akut risk att södra Sverige kan behöva stängas ner på grund av brist på elkraft har nu Svenska kraftnät säkrat upp reaktorn Ringhals 1 som säker kraftförsörjning i sommar. Det är ett tydligt besked att Sverige inte klarar sig utan de kärnkraftsreaktorer som nu stängs ner permanent.

Sydsvenskan - 08 nov 11 kl. 17:09

Ny kritik mot Ringhals

Foto: Arkiv AP
Kärnkraftverket Ringhals har fortfarande sådana brister i säkerhetsarbetet att verket måste kvarstå under särskild tillsyn från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
Kärnkraftverket Ringhals har fortfarande sådana brister i säkerhetsarbetet att verket måste kvarstå under särskild tillsyn från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Ringhals sattes under särskild tillsyn 2009 och har i höst lämnat en ny redovisning till SSM.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

"Ringhals tillstånd inte hotat"

Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, planerar inte att dra tillbaka tillståndet för kärnkraftsverket Ringhals. Det skriver Ringhals i ett pressmeddelande på måndagen. SVT Rapport rapporterade på söndagen att SSM hotade Ringhals med nedläggning om man inte fick ordning på säkerhetsarbetet.

Cornucopia - 22 jan 20 kl. 17:01

Regeringen vann - Ringhals 1 läggs ner och CO2-utsläppen ökar

Den klimatfientliga regeringens linje vann i en omröstning i riksdagen idag och kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 kommer därmed att stängas ner minst 15 år i förtid och därmed öka CO2-utsläppen massivt. Samtidigt visar omröstningen liksom en uppgörelse mellan KD, M och V att svensk blockpolitik kanske börjar vittra sönder och ersättas med att man faktiskt kan göra gemensam sak kors och tvärs i riksdagen, i enskilda frågor där man tycker lika.
Jo.

BT - 16 mar 11 kl. 22:56

Ingen oro på Ringhals

På Ringhals följer man händelseutvecklingen i Japan noga. Men ger lugnande besked. Dansk teve lämnar precis parkeringen utanför informationscentret.

BT - 09 okt 12 kl. 08:31

Greenpeaceaktivister gripna på Forsmark och Ringhals

Flera aktivister från Greenpeace tog sig på morgonen över de yttre avspärrningarna till kärnkraftverken Forsmark och Ringhals. Greenpeace kallar aktionen för ett fredligt stresstest som ska uppmärksamma säkerhetsbristerna på kärnkraftverken.
?

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

H&M och Essity vinnare på sur börs

Rapporterande bolag gick emot onsdagens allmänna utveckling på Stockholmsbörsen, som backade 1,1 procent..

DN - 15 timmar sedan

”Ibland sker provskott från andra stater”

Säkerhetsexpert efter misstänkta attackerna • Swedbank lägger locket på..

DN - 18 timmar sedan

Amorteringskraven kommer tillbaka i höst

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen räknar med beslut i vår..

DN - 19 timmar sedan

Zoolog: Sannolikt har många katter smittats

Borås djurpark har haft ett utbrott – och även våra sällskapsdjur löper risk att bli sjuka, enligt statsepizootolog Karl Ståhl..

DN - 19 timmar sedan

H&M säger upp 800 i Tyskland – anklagas för att försöka få föräldralediga att sluta

H&M ska säga upp 800 anställda i Tyskland. Enligt tidningen Business Insider ska företaget ha lagt fram en strategi som särskilt riktar in….

DN - 20 timmar sedan

Regeringen håller pressträff om svensk minknäring

Regeringen håller pressträff om svensk minkhållning..

DN - Igår: 08:42

Nya malmfynd kan säkra gruvdriften minst 40 år till

LKAB har gjort nya malmfyndigheter. Gruvbolaget tror nu på fortsatt produktion för driften i Kiruna, Malmberget och Svappavaara i minst 40….

DN - Igår: 00:21

Microsofts rapport slog förväntningarna

Microsoft slog analytikernas förväntningar när bolaget presenterade sin delårsrapport för andra kvartalet..

DN - Igår: 15:43

Världens största kapitalförvaltare skärper tonen mot svenska storföretag

Blackrock, världens största kapitalförvaltare, lovar hårda nypor mot de företag som inte tar klimatfrågan på allvar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.