PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 24 January, 19:24

PrivataAffärer - 30 dec 20 kl. 09:55

Här är månadens mest köpta aktierAntalet ägare hos Astra Zeneca har nära på tredubblats under året, även om kursutvecklingen inte är i närheten av Moderna och Biontech som också adresserar viruset, uppger Nicklas Andersson. – Utöver detta är Astra Zeneca en aktie med tydliga defensiva kvaliteter i en bransch som lär uppskattas än mer av investerarna framåt, säger han. Även Telia och Tele2 fanns med bland de tio mest köpta aktierna hos Avanza. ”Vild handel” Norwegian, som står på randen till konkurs, var den mest nettoköpta aktien bland Nordnets svenska sparare i december. Bolaget har i ett försök att undvika konkurs sökt och beviljats konkursskydd för de irländska dotterbolagen samtidigt som en ansökan om konkursskydd i Norge är inlämnad.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Astra Zeneca, Moderna, Biontech, Nicklas Andersson, Telia, Tele2, Avanza, Norwegian, Nordnets, Norge, Frida Bratt, Douglas, Investmentbolaget Latour, Nordnet, Spotify, Evolution Gaming, Evolution, OMXS30, Gravity, Enad Global, Tesla, Brexitavtalet, Avanzas, Mest, Zeneca Gravity, Company Enad Global, Recipharm, Powercell, Addnode, Allgon, Match Saab, Cdon, Handelsbanken, Zeneca Evolution Gaming, Ssab, Company Hexpol, Sas Intrum, Sinch, Leo Vegas, Visa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är månadens, mest, köpta, aktier
PrivataAffärer - 30 dec 19 kl. 08:19

Här är månadens mest köpta aktier

Toppade listan över mest köpta aktier i december bland Nordnets kunder i Sverige gjorde dock Swedbank, följt av Investor. Electrolux tog sig in på en tredje plats över månadens mest köpta aktier. – Beskedet om oväntat höga kostnader i den nordamerikanska verksamheten tyder på fortsatta utmaningar, och det fick aktien att rasa tvåsiffrigt.

PrivataAffärer - 02 jul 18 kl. 13:00

Här är månadens mest köpta aktier

Våren präglades av en stark global konjunktur samtidigt som handelskonflikten mellan USA och resten av världen kastade en ordentlig skugga över framtidsutsikterna. På hemmaplan ökade osäkerheten kring den svenska bostadsmarknaden, vilket sammantaget fått småspararna att dra ned på risken. – När börsåret nu går in i andra halvlek väljer de att nettosälja aktier så smått, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 10:59

Storbankerna bland månadens mest köpta aktier

Bland de mest sålda aktierna fanns hos Avanza Kungsleden, Nokia och Sobi, medan Nordnetkunderna främst sålde Fingerprint, Funcom och Dometic. – Under månaden bottenfiskade spararna i Kindred och hoppade på det rusande Storytel-tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Virusoro präglar börserna Virusoron slog till mot världens börser i januari, vilket gör att börsen just nu i princip är oförändrad jämfört med årsskiftet.

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 04:00

Norwegian novembers mest köpta aktie i Norge

Börsmånaden november präglades av bolagens kvartalsredovisningar, samt av nyheter i anslutning till den långa handelskonflikten mellan USA och Kina. Den mest uppmärksammade börhändelsen var Norwegians vd-byte, vilket ledde till att det norska flygbolaget toppar köplistan på Oslobörsen. Aktien nettoköptes för 37 miljoner norska kronor.

PrivataAffärer - 28 feb 20 kl. 11:00

Februari: Privatspararna köper defensiva aktier

”Sitt still i båten” var inte ett ledord för varken Nordnets eller Avanzas kunder under februari månad. I stället präglades handeln av mycket stor aktivitet hos båda nätmäklarna, dels under rapportperioden, dels i samband med att coronafrossan skakade börsen från och med den 24 februari. – Spararna prioriterade att köpa in sig i defensiva aktier under månaden.

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 10:22

Volvo mest köpta aktien i oktober

– Främst fyller spararna på med välkända folkaktier, som straffats hårt efter rapporter som inte helt levt upp till marknadens förväntningar, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Trots en mycket stark rapport från Volvo föll aktien på börsen. Det visar att marknaden är nervös och ”visar ingen nåd för minsta frågetecken”, enligt Johanna Kull.

Expressen Dina Pengar - 30 dec 13 kl. 11:07

Volvo är nummer ett - årets mest köpta aktie

Volvo kammar hem förstaplatsen som årets mest köpta aktie. Trots att verkstadsaktien Volvo B tappade i värde under december är den nummer ett i köptoppen. Detta rapporterar Nordnet bank i ett pressmeddelande..

PrivataAffärer - 28 sep 17 kl. 10:00

Brasilienfonder bubblare bland mest köpta fonder

Börsoptimismen återkom under september och med den gjorde Sverigefonder och Brasilienfonder come back på listan över mest köpta fonder....

Affärsvärlden - 20 jan 16 kl. 13:11

Svensk storbank en av Exanes mest föredragna aktier

Swedbank är en av Exane BNP Paribas mest föredragna aktier under 2016..

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 07:58

Privatspararna nettoköpte aktier för fjärde månaden i rad

”En andra virusvåg, som skulle kunna sätta stopp för återöppnandet av ekonomier, är inte vad marknaden räknat med. Spararna har reagerat på osäkerheten med att sälja av en del cykliskt som gått urstarkt i rekylen, men också med att fortsätta bottenfisket” säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Hos Avanza var Evolution Gaming den mest köpta aktien under månaden, medan Net Ent avyttrades i störst utsträckning.

PrivataAffärer - 03 apr 20 kl. 01:00

Norrmännen hamstrar aktier

Trots börsras och oljepriskollaps omsatte Nordnets norska privatsparare aktier för rekordhöga 31 miljarder norska kronor i mars. Det är nivåer som saknar motstycke, säger Nordnets norska investeringsekonom Mads Johannesen i en kommentar. –Det speciella med den här krisen är att den slår på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.