Dagens Media > Ekonomi

Tuesday, 26 January, 22:14

Dagens Media - 29 dec 20 kl. 14:44

Jenny Leeb: ”Distansarbete i all ära men i längden har det varit tufft ”Bizkit Havas vd Jenny Leeb räknar med ett baktungt 2021 men ett ljusare andra halvår..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Leeb, Havas, Jenny Leeb

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jenny, Leeb, Distansarbetei , all, äramen i , längden, har det varit tufft
Cornucopia - 22 maj 20 kl. 12:33

Fastighetskris - distansarbete, butiksdöd och utflytt från storstäderna?

Kanske håller det på att dras ihop till en ny fastighetskris i coronakrisens spår. Utöver den tidigare butiksdöden riskerar distansarbetesrevolutionen slå ut behoven av både kontor och det sista halmstråt  bygga om allt till bostäder när allt färre av de kreditstarka distansarbetande tjänstemännen ser en vits med ett överprissatt centralt boende.
Extremt centralt kontor snart ett minne blott?

YLE - 02 jan 15 kl. 04:01

Sämre försäkringsskydd under distansarbete

Då en arbetstagare som jobbar på distans till exempel äter lunch är hen inte lika försäkrad som personer som lunchar på en vanlig arbetsplats. Om arbetstagaren inte tar initiativ, är personer som arbetar på distans i praktiken sämre försäkrade. Skadar man sig då man äter lunch eller går på toaletten på sin arbetsplats täcker arbetsgivarens lagstadgade olycksfallsförsäkring oftast skadan.

Dagensanalys.se - 12 jun 18 kl. 13:45

Ökad effektivitet och minskade lokalkostnader genom distansarbete

I en 2-årig studie som Stanford professorn Nicholas Bloom gjort framkommer det att medarbetare som får arbeta på distans är 13 % mer effektiva och 50 % mindre benägna att sluta, dessutom minskar kostnaderna för kontorslokaler dramatiskt. Distansarbete är helt enkelt win-win för alla parter! Bloom använde studien som utgångspunkt för att hamra in budskapet att företag som inte har en flexibel inställning till distansarbete omedelbart bör skaffa sig en sådan.

Cornucopia - 12 jul 20 kl. 18:54

Undervärdera inte handslaget - är fungerande distansarbete bara tillfälligt - bygger på inarbetade sociala nätverk?

Många inom privilegierade tjänstemannayrken har med gott resultat jobbat hemifrån på distans under våren och coronapandemin, och flera arbetsgivare tittar nu på möjligheten att permanenta distansarbete och minska på lokalytorna. Men frågan är om det välfungerande distansarbetet bara fungerar initialt på grund av att man använder redan inarbetade sociala nätverk, både inom arbetsplatser och kontra kunder? I takt med att kund- och leverantörskontakter och medarbetare byter jobb kommer därmed det lyckade resultatet att vända till ett misslyckande?

Nyan - 30 aug 16 kl. 09:44

Nu prövas flextid och distansarbete

I framtiden kanske inte landskapets tjänstemän behöver arbeta strikt under kontorstid och i landskapets lokaler.

Distansarbete och flextid vid landskapsförvaltningen kan blir verklighet om ett pilotprojekt faller väl ut.
– Landskapsregeringen har tillsammans med fackföreningarna beslutat att genomföra ett pilotprojekt med flexibla arbetstidsformer samt distansarbete för att främja arbetsförmågan, öka arbetets effektivitet och underlätta samordningen av arbetsliv och privatliv, skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Cornucopia - 23 jul 20 kl. 09:15

Planlösningar villa för distansarbete eller eget företag?

Det verkar fortfarande vara brist på villor med planlösningar designade för distansarbete eller eget företagande, där arbetsrum är tydligt avskilda från bostaden. I brist på annat bifogas några enkla principskisser nedan. Nybyggda villor.

Uppsalanyheter.se - 20 mar 15 kl. 12:31

Jenny Jansson lämnar fotbollen

Elitettan: Jenny Jansson en av Sirius damlags kulturbärare har beslutat sig för att lämna fotbollen med omedelbar verkan.Jenny Jansson en av Sirius damlags kulturbärare har beslutat sig för att lämna fotbollen med omedelbar verkan.   Jenny Jansson har varit med på en lång resa från Danmark till Sirius och blivit en av Sirius starkaste profiler.

Cornucopia - 15 jul 20 kl. 09:28

Gungor och karuseller - ökat distansarbete ställer krav på större bostäder

"Det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellen."Om vårens distansarbete delvis ska permanentas och arbetsgivare dra ner på de egna lokalytorna, så kommer det ställa krav på våra bostäder, både i yta, antal rum och i utformning. Dels behöver man avskildhet och större utrymmen att arbeta på, dels kan det ställas krav från arbetsgivaren på grund av arbetsmiljölagar, eller möjligheten att hyra arbetsplatsen av arbetstagaren, vilket ställer en del krav åtminstone för egenföretagare.

Nerikes Allehanda - 7 timmar sedan

Närundervisning varvas med distans på Alléskolan: ”Ökar vuxennärvaron på raster”

Elever i årskurs tre återgår från och med nästa vecka till undervisning på plats på Alléskolan.....

HBL - 02 sep 13 kl. 13:32

Karriär och familj kan kombineras med distansarbete

Finländare med inflytande i storbolag hoppas det blir lättare att skaffa hjälp i hemmet och att möjligheterna till distansarbete ökar. FNB vände sig till 16 styrelsemedlemmar i stora börsbolag med frågor om hur företagstopparna klarar av att kombinera arbete och familj.
Särskilt kvinnorna efterlyste ett enklare förfarande för att få hjälp i hemmet.

Computer Sweden - 18 maj 20 kl. 11:07

Microsoft-bossen varnar för konsekvenserna av permanent distansarbete


Microsoft har bland annat tack vare sina verktyg för distansarbete klarat sig bra genom coronakrisen. Men vd Satya Nadella verkar tveksam till att distansarbete är en hållbar metod i längden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.