Dagens Media > Ekonomi

Saturday, 16 January, 10:18

Dagens Media - 29 dec 20 kl. 09:27

Medieföretag på villovägar: Dags att bryta tystnadskulturenMedieföretagen och dess chefer blir alltmer slutna – och självgoda. Det mönstret måste brytas, för demokratins skull, skriver Dagens Media-medarbetaren Jan Scherman..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Dagens Media, Jan Scherman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medieföretag, villovägar, Dagsatt , bryta, tystnadskulturen
DN - 24 sep 17 kl. 23:39

Michael Winiarski: Polska regeringen försöker ta kontroll över oberoende medieföretag

Den polska regeringen ligger i startgroparna för att ytterligare ta över kontrollen över landets massmedier. Efter public service, de statsägda radio- och tv-bolagen, blir det snart dags för de oberoende och privata medieföretagen att bli strypta..

YLE - 24 okt 13 kl. 07:49

Bemanningsföretag allt vanligare i medievärlden

Inom finländsk journalistik börjar man se samma fenomen som i Sverige: allt fler former av anställningar, där bemanningsföretagen blir viktigare. Arbetstagarnas organisationer befarar sämre arbetsvillkor och löner, medieföretagen ser fördelar i flexibilitet. Inte minst ekonomiskt lönar det sig.

Kristianstadsbladet - 08 jun 14 kl. 07:18

Dags för Leonores dop

Nu är det dags för ett kungligt dop igen.I dag klockan 12 döps prinsessan Leonore i Drottningholms slottskyrka.
För 3,5 månader sedan föddes prinsessan Madeleines och hennes make Christopher O'Neills dotter på New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center i New York.

BT - 08 jun 14 kl. 07:18

Dags för Leonores dop

Nu är det dags för ett kungligt dop igen. I dag klockan 12 döps prinsessan Leonore i Drottningholms slottskyrka.För 3,5 månader sedan föddes prinsessan Madeleines och hennes make Christopher O'Neills dotter på New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center i New York.

Barometern - 08 jun 14 kl. 07:18

Dags för Leonores dop

I dag döps prinsessan Leonore. Prinsessan Madeleine har valt att frångå de kungliga traditionerna och döpa dottern i Drottningholms slottskyrka. Kungliga dop i modern tid brukar äga rum i Slottskyrkan vid Stockholms slott.

GöteborgsPosten - 27 okt 13 kl. 06:00

Dags att stoppa näthatet mot kvinnor ? nu

Politiker, rättsväsendet och ägarna till sociala medieföretag måste ta sitt ansvar och agera kraftfullt mot det växande näthatet mot kvinnor, skriver Nina Jansdotter, författare, och Bo Anderssen (FP)..

DI - 08 jun 18 kl. 14:58

Mediemarknaden behöver en rättvis spelplan- dags för politiken att agera!

Den svenska mediemarknaden har under de senaste 10 åren genomgått enorma förändringar. Nya digitala aktörer har tagit marknadsandelar och tidigare dominerande medieföretag har sett sin affär krympa brutalt i en allt hårdnade konkurrens om annonsörernas investeringar i reklam..

Dagensanalys.se - 13 aug 18 kl. 17:27

”Om momsen för medier harmoniseras ger det nitton kronor mer per intjänad digital hundralapp”

Bästa hjälpen som statsmakterna kan ge hårt pressade medieföretag är sänkt moms på digital journalistik. Då kan företag som börjar hitta lösningar på problemen få råd att snabbt genomföra nödvändiga investeringar. Det är ett av många konstruktiva förslag som Jonas Nordling, styrelseordförande för Sveriges Journalistförbund, vill föra in i debatten om krisen i medievärlden och journalistyrkets framtidsmöjligheter.

Dagensanalys.se - 25 maj 18 kl. 10:04

Personalisering och mobilanpassat innehåll är avgörande, avslöjar ny rapport från Ooyala

Ooyalas senaste rapport State of the Media Industry 2018 är en väckarklocka för medieföretag som ännu inte anammat en datadriven affärsmodell med mobilen i centrum. “Konsumenterna förflyttar sig i allt snabbare takt till digitala och sociala plattformar och förväntar sig ha tillgång till allt innehåll, oavsett tid på dygnet eller var de befinner sig”, säger Belsasar Lepe, grundare och CTO på Ooyala. “Medieföretag kämpar i motvind för att hålla jämna steg med sina konsumenter och data är nyckeln till att hitta nya sätt att engagera och behålla dem.

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.