PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 January, 19:22

PrivataAffärer - 29 dec 20 kl. 08:11

Amazon ”knaprar in” på Google under pandeminAllt fler handlare har anslutit sig till Amazons marknadsplats, inte minst under den pågående pandemin. Ett sätt för handlarna och de externa varumärkena att försöka utmärka sig i den tuffa konkurrensen är att annonsera på sajten. Det har lett till att det rapporteringssegment som Amazon kallar ”Övrigt”, och som nästan uteslutande består av annonsintäkter, växer snabbare än flera andra segment inom koncernen, inklusive själva e-handeln. Enligt Financial Times, som här hänvisar till estimattjänsten Factset, väntas Amazons segment ”Övrigt” omsätta cirka 21 miljarder dollar under 2020, motsvarande en tillväxt om 47 procent. ”Det har enligt mig inte uppmärksammats hur stor annonsaffär Amazon är på väg att skapa”, säger Andrew Lipsman, analytiker på Em
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Google, Amazons, Amazon, Övrigt, Financial Times, Factset, Andrew Lipsman, Emarketer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amazon, knaprarin på , Googleunder , pandemin
Dagensanalys.se - 15 maj 19 kl. 10:39

Adobe satsar e-handel etablerar nya samarbeten med Amazon och Google

Adobe vill hjälpa e-handlare att konvertera bättre med Amazon och Google I en undersökning bland 1000 konsumenter i Storbritannien uppgav hela 43 procent av de tillfrågade att de någon gång valt att avbryta ett pågående köp på internet på grund av att processen ansågs ta för lång tid eller vara för komplicerad. Vid Europas största konferens om digital marknadsföring – Summit EMEA i London – presenterar det Adobe-ägda företaget Magento en rad nya initiativ som syftar till att hjälpa företag […] Inlägget Adobe satsar e-handel etablerar nya samarbeten med Amazon och Google dök först upp på Dagensanalys.se..

Dagensanalys.se - 15 maj 19 kl. 14:27

Magento får access till Amazon och Google

Under Summit EMEA i London visade Adobe-ägda företaget Magento flera lösningar som syftar till att hjälpa företag att förbättra kundernas köpupplevelse. Bland de många nyheterna återfinns bl.a.

IDG - 08 apr 13 kl. 08:05

Amazon och Google dumpar molnpriser

Priskriget mellan molnleverantörerna går vidare. Både Amazon och Google har valt att sänka sina taxor..

Computer Sweden - 27 sep 17 kl. 09:38

Storbråk mellan Amazon och Google om Youtube


Amazon anklagar Google för att ha stoppat videotjänsten Youtube från att kunna spelas på deras smarta högtalare Echo Show..

IDG - 27 sep 17 kl. 09:38

Storbråk mellan Amazon och Google om Youtube


Amazon anklagar Google för att ha stoppat videotjänsten Youtube från att kunna spelas på deras smarta högtalare Echo Show..

DN - 17 apr 18 kl. 16:58

Amazon- och Google-adresser blockeras av rysk myndighet

Roskomnadzor, Rysslands övervakande myndighet för medier och telekommunikation, har meddelat Amazon och Google att man blockerat ett stort antal av nätföretagens ip-adresser, en följd av att Moskva blockerat meddelandetjänsten Telegram..

Computer Sweden - 18 feb 19 kl. 09:50

Apple tar upp kampen mot Amazon och Google – med före detta Microsoftchef


Apple gör en nyckelrekrytering när de anställer före detta Microsofthöjdaren Sam Jadallah – för att på allvar utmana Amazon och Google om det smarta hemmet..

Dagensanalys.se - 27 sep 17 kl. 11:01

Kampen mellan Amazon och Google hårdnar

Båda parter vill samarbeta på marknaden men ingen vill att den andre tar andelar eller blir större. Senaste draget i kampen om marknaden är att Youtube stänger av sin tjänst i Amazon Echo Show. Utan Youtube försvinner en stor del av Echos erbjudande inom video.

Dagens PS - 21 mar 18 kl. 09:33

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.

Dagensanalys.se - 10 jan 18 kl. 10:31

Amazon utmanar Google med ny, transparent annonsmarknadsplats

Att Amazon buffat upp sin annonsverksamhet kan ingen ha missat. Nu lanserar Amazon Publisher Services (APS) sin nya produkt som ska underlätta köp av digitala annonser och samtidigt ge full insikt i processen. Dessutom är allt molnbaserat, vilket ökar såväl enkelhet som snabbhet i transaktionerna.

IDG - 20 maj 16 kl. 06:02

Därför slåss Amazon och Google om ditt vardagsrum


Med Amazon Echo och Google Home vill teknikjättarna att du bjuder in en AI i ditt hem – men varför?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.